Mačą „Lietkabelio“ krepšininkai pradėjo kupini energijos, kurios jiems įpūtė eilinį sykį „Cido“ arenos lankomumo rekordą pagerinę 7013 sirgalių – penkis tritaškius per pirmąjį ketvirtį įmetę Kazio Maksvyčio auklėtiniai pirmavo 23:17.

Ir nors antrąjį kėlinį Donatas Tarolis pradėjo perimdamas kamuolį ir atlikdamas galingą dėjimą dviem rankomis, toliašaudę artileriją ėmę naudoti žalgiriečiai pamažu artėjo. Netrukus solo šou surengė Lukas Lekavičius, paleidęs dvi tolimas bombas, pirmą kartą persvėręs svarstykles svečių naudai ir privertęs paploti net Šarą.

Mažylio iš Šilalės diriguojamas „Žalgiris“ iš rūbinės grįžo neišsiderinęs – L. Lekavičius įmetė ir tritaškį, ir „floaterį“, ir itin sudėtingą dvitaškį iš vidutinio nuotolio, dar atliko perdavimą Pauliui Jankūnui, kuris pelnė du taškus su pražanga, iš toli švystelėjo Brockas Motumas, ant lanko dar pasisupo Augusto Lima, o Darjušas buvo nubaustas technine pražanga.

„Lukas jau trečiose rungtynėse žaidė gerai. Jam reikia veržtis – jis turi visas galimybes apeiti varžovų aukštaūgius. Daugumoje rungtynių jis tai daro, bet šį kartą jam labai Edgaras padėjo su savo perdavimais – ištampėme gynybą, Edgaras porą kartų įsiveržė į baudos aikštelę ir numetė labai gerus perdavimus Lukui, kuris nubaudė varžovus“, – 3 tritaškius iš 4 pataikiusį, 16 taškų pelniusį ir 8 rezultatyvius perdavimus atlikusį Luką gyrė Šarūnas Jasikevičius.

Galingas spurtas leido Kauno klubui susikrauti solidžią 14 taškų persvarą (44:58), tačiau net ir po tokio nokdauno „Lietkabelis“ bandė keltis.

Likus žaisti kiek mažiau nei 4 min. skirtumas jau buvo sumažėjęs perpus. Visgi tuomet paskutines „Cido“ arenoje susirinkusių fanų viltis sužlugdė iš toli pataikęs P. Jankūnas ir dvitaškį pridėjęs B. Motumas (59:71). K. Maksvyčio kariauna atsitiesti nebesugebėjo ir pirmą kartą šiemet namuose kapituliavo prieš žalgiriečius.

„Išskyrus pirmą kėlinį, gynėmės labai gerai. Pasakyčiau, kad netgi fantastiškai. Pirmą kėlinį buvome vangoki ir davėme jiems per daug antrų šansų, per daug laisvų metimų, o antroje pusėje perlaužėme rungtynes iš gynybinės pusės. Tuo esu labai patenkintas, nes kito kelio nėra. Patys matote skaičius – buvo dvi itin kontroliuotos rungtynės ir abi yra iš gynybos pusės, o pirmose dvejose leidome įmesti po 80 taškų. Gynyba yra raktas į pergalę – nieko naujo“, – mintimis dalijosi Š. Jasikevičius.

Tiek pat taškų, kiek ir L. Lekavičius, surinko B. Motumas, o trečias pagal rezultatyvumą su 10-imčia buvo komandos kapitonas P. Jankūnas. Tačiau jis „Cido“ arenoje padarė net 6 klaidas.

„Jis – ne robotas. Kiekvienų rungtynių nesužais. Šiandien nesužaidė, bet praėjusiose žaidė gerai, kitose gerai sužais. Komandoje turi kiekvieną sykį vis kitas žaidėjas į priekį vesti“, – savo vedlio, paskutiniuose dviejuose mačuose įmetusio 24 ir 19 taškų, stabtelėjimo nesureikšmino žalgiriečių vairininkas.

Jis per daug dėmesio nekreipė ir į tai, kaip „Žalgiris“ buvo sutiktas Panevėžyje. „Sveiki atvykę į Panevėžio pilį!“ – mačo pristatymą pradėjo arenos pranešėjas, o netrukus nuskambėjo Gintarės Karaliūnaitės daina „Pelenė“. Taip „Lietkabelio“ atstovai sureagavo į Š. Jasikevičiaus komentarą po trečiųjų serijos rungtynių, kai Panevėžio ekipą pavadino šių metų LKL princese.

„Tai gerai – žmonės savo darbą daro. Jie turi teisę daryti, ką nori. Aš irgi turiu teisę sakyti, ką noriu – tik man skausmingiau“, – šyptelėjo Šaras, kuris iš lygos už savo pasisakymą sulaukė 620 eurų baudos.

Kur kas plačiau šypsotis jis galės jau šį penktadienį, kai namų arenoje „Žalgiris“ galės užbaigti seriją ir LKL čempionatą laimėti jau net 19-ą klubo istorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)