„Nenuspėjamas“ sostinės klubas nesuteikė Klaipėdos „Neptūnui“ vilčių išsigelbėti, saviems sirgaliams padovanojo pergalę 71:54 ir persvėrė serijos LKL mažojo finalo serijos rezultatą savo naudai 2-1.

„Norėčiau padėkoti vyrams už darbą, ypač gynyboje. Tą parodo ir skaičiai, kadangi per antrą, trečią ir ketvirtą kėlinius praleidome tik po 12 taškų. Jau ne kartą esu minėjęs, kad jeigu apsigini iki 60 taškų, tai yra didelė tikimybė nugalėti. Visi, kas buvo aikštelėje, dirbo šimtu procentu, ačiū vyrams dar kartą, – mintimis dalijosi Rimas Kurtinaitis.

– Nenuspėjamumo faktorius gali būti reguliariajame sezone, kai su komandomis žaidi kas mėnesį ir spėji kažką paruošti. Tada tas nenuspėjamumo faktorius veikia. Bet kai žaidi atkrintamųjų seriją kas dvi dienas ir jau apskritai septintą kartą šiame sezone – tas faktorius išvis neveikia. Paprasčiausiai, ar tu greičiau bėgioji, ar labiau stengiesi, ar aukščiau šoki.

– Ir, aišku, labai svarbu „Neptūno“ krepšininkams yra tritaškiai. Ir jeigu mes sugebame sustabdyti, kaip šiandien, metimus iš trijų taškų zonos – yra tikimybė, kad laimėsime. Klaipėdoje mes neapsigynėme: jie įmetė 15 tritaškių iš 27, todėl turėjome problemų. O šiandien susigynėme.“

Uostamiesčio ekipos žaidėjai Vilniuje sugebėjo pataikyti tik 4 tolimus šūvius iš 24, o tai – vos 16 procentų tikslumas. Dvitaškių tikslumas buvo ne ką įspūdingesnis – 41 proc. (15/36). Būtent tai kaip pagrindinį pralaimėjimo akcentą pabrėžė ir Dainius Adomaitis.

„Krepšinyje kartais yra labai paprastų dalykų. Kaip šiandien mūsų puolime: reikia įmesti iš situacijų, kurias susikuriame – jeigu lieki vienas prieš krepšį, reikia įmesti. Nesame tokia talentinga komanda ir neturime didelių persvarų, kad žaisdami prieš „Lietuvos rytą“ galėtume sau leisti prabangą pramesti iš po krepšio ar nuo baudų metimų linijos.

Antras dalykas – niekam ne paslaptis, kad esame komanda ties perimetru. Mūsų pikenrolas ir susikurtos situacijos ties tritaškiu – turime atakuoti geru pataikymo procentu. Tikrai susikūrėme gerų situacijų, kai meta žaidėjai, kuriais pasitikime, bet mums nekrito“, – nusivylusiu balsu kalbėjo „Neptūno“ vairininkas.

Ir nors klaipėdiečiai mačą pradėjo atsilikdami 0:9, tačiau vėliau sugebėjo atsitiesti ir išlygino rezultatą 18:18. Visgi tuomet po krepšiais ėmė dominuoti Artūras Gudaitis, kuris vien per antrąjį ketvirtį surinko 10 taškų ir padėjo „Lietuvos rytui“ nutolti (39:26).

„Ką aš galiu atsakyti? Pas mus buvo situacija sezono metu tokia, kad ieškome aukšto žmogaus, jį jau buvome radę, bet patys žinote, kokia situacija susiklostė. Turėjome tris dienas priimti sprendimus. Buvo nuspręsta būtent taip, – rankomis skėsčiojo D. Adomaitis, prisiminęs, kaip dėl drausmės pažeidimų iš komandos buvo atleisti du amerikiečiai ir į Vilnių išvyko Jimmy Baronas.

– Bet žinoma, taip, kad turime problemų. Gudaitis yra jų persvara po krepšiu. Bandome visaip žaisti gynyboje, bet jis išprovokuoja labai daug pražangų, meta labai daug baudų. Mes ir patys bandome puolime žaisti per jį, bet viskas priklauso nuo Jerai energijos ir nuovargio.“

Bet be 17 taškų pelniusio A. Gudaičio, R. Kurtinaitis sekmadienio vakarą turėjo ir daugiau ginklų: 14 taškų pridėjo Margiris Normantas (6 rez. Perd.), 13 – Rokas Giedraitis, 11 – Laimonas Kisielius.

„Norėčiau išskirti Margirį. Bet ne dėl pelnytų taškų, o todėl, kad valdė komandą ir pradėjo suprati, ko iš jo norime. Jis sužaidė geras rungtynes“, – jaunąjį savo įžaidėją pagyrė Kurtis.

Jo auklėtiniai pirmavo viso mačo metu, o rezultatas lygus tebuvo vos dusyk: 0:0 ir 18:18. Tuo metu didžiausia „Lietuvos ryto“ persvara rungtynių pabaigoje siekė net 20 taškų.

„Kontrolė buvo nebloga. Tai yra svarbiausia. Taip, kartais padarome sprendimų, kai net nežinau ką patarti: jeigu tave spaudžia ir tu prarandi, treneris negali niekuo padėti. Bet žaidėme disciplinuotai – taip, kaip norėjome, nors techninis išpildymas ne visada buvo geras, nes prametėme labai daug metimų. Bet visumoje žaidėme neblogai – energija, pastangos gynyboje buvo labai gero lygio“, – džiaugėsi R. Kurtinaitis.

Ketvirtosios rungtynės, po kurių serija gali ir pasibaigti, bus žaidžiamos trečiadienį „Švyturio“ arenoje. Joje į žūtbūtinį mūšį D. Adomaitis galės stoti artilerijoje turėdamas ir savo lyderį Mindaugą Girdžiūną.

Klaipėdietis ketvirto kėlinio viduryje po A. Gudaičio bloko krito ant parketo, o vos tik atsistojęs tekinas nubėgo pas komandos medikus ir daugiau į aikštę nebegrįžo.

„Išniro pirštas, bet daktaras sakė, kad bus gerai“, – vitingai atsipūtė „Neptūno“ treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)