2006-2007 metų sezone 216 cm ūgio vidurio puolėjas rungtyniavo ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandoje. Iš viso dešimt sezonų LKL rungtyniavęs E. Žukauskas paliko ryškų įspaudą lygos istorijoje.

Per dešimtmetį E. Žukauskas po tris kartus tapo LKL čempionu ir vicečempionu, 1999 metais laimėjo LKL dėjimų konkursą, o 2000-ais buvo pripažintas naudingiausiu atkrintamų varžybų žaidėju.

Per karjerą LKL klaipėdietis vidutiniškai rinkdavo po 9,6 taško, atkovodavo po 6,3 kamuolio, atlikdavo po 1,2 rezultatyvaus perdavimo ir blokuodavo po 2,6 varžovo metimo per rungtynes.

Prieš antras serijos dėl bronzos rungtynes tarp „Neptūno“ ir „Lietuvos ryto“ E. Žukauskui buvo įteiktas LKL įsteigtas apdovanojimas „Už džentelmeniškumą sporte ir gyvenime“. Kiek anksčiau šiuo prizu apdovanoti buvo Robertas Javtokas, Juozas Petkevičius, Jonas Kazlauskas, Ramūnas Šiškauskas ir Mindaugas Lukauskis.

– Ką jums reiškia šis apdovanojimas?

– Buvau labai maloniai nustebęs, jog jį gavau (juokiasi). Visgi, džiaugiuosi, kad mane įvertino kaip džentelmenišką sportininką.

– Ar pats save laikote tokiu?

– Vietomis buvau džentelmeniškas, vietomis – supykęs. Krepšinis yra toks sportas, kuriame visą laiką žaisdamas džentelmeniškai nieko nelaimėtum. Aišku, aš visada stengdavausi žaisti kultūringai.

– Kaip krepšinyje atsispindi džentelmeniškumas?

– Na, tarkime, nukritus komandos draugui ar varžovui jam padėti, ištiesti pagalbos ranką, jį pakelti. Čia susideda daug niuansų.

– Kaip svarbu yra būti kultūringu aikštelėje ir už jos ribų?

– Manau, kad krepšinyje džentelmeniški žaidėjai yra vertinami geriau. Tokie krepšininkai lemia geresnius komandos rezultatus.

– Kokias vertybes dar įskiepija krepšinis?

– Užsispyrimas, valia ir drąsa, manau, yra pagrindinės krepšinyje atsiskleidžiančios vertybės.

– Pačiam teko žaisti trijose iš keturių dabar dėl medalių kovojančiose komandose. Kaip vertinate kiekvienos jų galimybes?

– Manau, kad visos komandos dabar yra lygios. „Lietuvos rytas“ ir „Neptūnas“ dabar yra kiek susilpnėję, kai iš abiejų komandų išvyko žaidėjai. Tai yra labai lygios ekipos, ypač po klaipėdiečių pergalės. Tuo tarpu finalo serijoje, manau, laipteliu aukščiau yra Kauno „Žalgiris“. Vis dėlto, visos komandos turės vargo žaisdamos išvykose.

– Ar nenustebino Panevėžio „Lietkabelio“ pergalė?

– Pergalė buvo sunki, tačiau jie visą sezoną žaidžia gerai. Tai parodo ir visi trys „Žalgirio“ pralaimėjimai Panevėžyje. Labai smagu, kad atsiranda vis daugiau stipresnių komandų, keliančių bendrą Lietuvos krepšinio lygį.

– Kaip apskritai vertinate šį LKL sezoną, kas nustebino ar nuvylė?

– Be abejonės, nustebino „Lietkabelio“ pasirodymas. Panevėžiečiai niekada iki šiol nėra žaidę finale, bet dabar jie čia ir jie kaunasi tiesiog fantastiškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)