„Ačiū! Ačiū!“, – skandavo sirgaliai, o švieslentėje degė skaičiai 86:83 „Lietkabelio“ naudai. Žaidėjai susirikiavo aikštės viduryje, o Kazys Maksvytis apsikabinęs savo asistentus Gintarą Kadžiulį ir Juricą Žužą žingsniavo link jų.

„Cido“ arena ir Panevėžio žiūrovai pasidarė jėga, kuri padeda komandai. Esant tokiai atmosferai belieka tik kovoti ir neturėti gėdos prieš savo žiūrovus“, – keliems ištikimiausiems gerbėjams skanduojant „Ačiū, treneri“, kalbėjo K. Maksvytis, kurio kariauną palaikė net 6969 fanai.

Nė sykio rungtynėse nepirmavę panevėžiečiai buvo leidę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams tolyn nurūkti ir 6, ir 7, ir 8, ir 9 taškų skirtumu, tačiau kiekvieną kartą vis rasdavo savyje jėgų pasivyti.

Kol galiausiai ketvirtam kėliniui artėjant link pabaigos pajutęs žalio kraujo skonį du mirtinus dūrius iš toli paleido „Lietkabelio“ kairiarankis amerikietis – 79:76.

Šeimininkai pirmą kartą atsidūrė priekyje, o „Žalgiris“ nebesugebėjo išsikapstyti ir buvo priverstas Panevėžį palikti nuleista galva.

„Dėl to ir pagyriau savo komandą. Tikrai nemanau, kad šiandien turėjome geriausias savo rungtynes, bet kovojome iki galo, laikėmės iki galo, nepaleidome jų, sugrįžimo į rungtynes ir laimėjome“, – mintimis dalijosi K. Maksvytis.

„Trečią kartą“, – eidamas pro žurnalistus triumfavo Darjušas. Taip, „Lietkabelis“ namuose „Žalgirį“ šiame sezone įveikė jau net trečią kartą. O apskritai, „Cido“ arenoje šiemet nė sykio nelaimėjo nei viena pirmojo LKL ketverto komanda – „Neptūnas“ suklupo dusyk, o „Lietuvos rytas“ net keturis.

Galbūt tai leidžia pagalvoti, kad ši „Lietkabelio“ pergalė LKL finale nebus vienintelė?

„Galbūt baigsis 4-1, gal 4-2. Gal 4-2 į kitą pusę. Mes turime būti šiek tiek crazy ir galvoti, kad galime laimėti prieš „Žalgirį“. Ir tai bandome parodyti. O kaip gausis – taip, – prisisvajoti nenorėjo treneris.

– Bet dar turime rezervų, tik pavardėmis nenoriu minėti. Tačiau žinome, kad jie gali sužaisti geriau. Ir tikimės, kad jie tai padarys. Tuo mūsų komanda ir išsiskiria, kad žaidžia ne tik 5-6 žaidėjai. Nesužaidžia vienas ar kitas, tai žengė į aikštelę ir tai kompensavo kitas.“

Trečiosios finalo iki keturių pergalių rungtynės bus žaidžiamos šeštadienį Kaune, o mūšis dėl aukso žiedų į Panevėžį sugrįš antradienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)