Su plakatu „Marozu gimęs – Gordonu netapsi“ ir garsiausia švilpimų banga per komandų pristatymą pasitikto Žygimanto Skučo visa tai iš vėžių neišmušė. Būtent šis aukštaūgis vienintelis „Lietkabeliui“ rinko taškus per pirmąsias penkias minutes.

Iš du dvitaškius pataikiusio Ž. Skučo estafetę perėmė kiti žaidėjai, tačiau ir jie visus taškus rinko tik metimais iš vidutinio nuotolio bei nuo baudų metimų linijos. Iš tolimų distancijų „plytas“ mėtę panevėžiečiai beveik du kėlinius neįmetė nė vieno tritaškio.

Krepšį pirmasis atrišo Benas Madgenas, iš toli tiksliai švystelėjęs iki antro kėlinio pabaigos likus žaisti vos 29,2 sek. Visgi įspūdingo net 66 proc. taiklumo (14/21) iš dviejų taškų zonos dėka panevėžiečiai sugebėjo laikytis „Lietuvos rytui“ už atlapų – po pertraukos R. Kurtinaičio auklėtiniai pirmavo vos taškus 39:38.

Tiesa, ir vilniečių snaiperiai neblizgėjo – pataikė tik 3 iš 13. Todėl nieko keisto, kad antroje pusėje ir toliau pagrindinis veiksmas vyko baudos aikštelėje. O kova čia buvo išties atkakli – žiūrovai galėjo išvysti ir kietų pražangų, ir įspūdingų blokų. Štai Ž. Skučas, išrašęs stogą Artūrui Gudaičiui, čia pat triumfuodamas savo rankomis virš galvos suformavo stogą.

Po trijų ketvirčių keturių taškų persvarą turėjęs „Lietkabelis“ lemiamo kėlinio pradžioje pasiuntė šeimininkus į nokdauną – vos trečią komandos tritaškį pataikęs Gintaras Leonavičius panevėžiečiams sukrovė dviženklį pranašumą (51:61).

Tiksint paskutinėms minutėms „Lietuvos rytas“ kapstytis iš nepavydėtinos situacijos bandė išsitraukdamas ilgą laiką neveikusį ginklą – tritaškius. Visgi varžovų šturmą „Lietkabelis“ numalšino panaudojęs identiškus vaistus ir laimėjęs 81:73 persvėrė LKL pusfinalio serijos iki trijų pergalių rezultatą 2-1.

„Džiaugiuosi šia pergale – labiau nei iškovota Panevėžyje. Pradžia mums nesusiklostė taip, kaip tikėjomės ir norėjome, bet rungtynių eigoje prisitaikėme, sumetėme savo metimus, apsigynėme. Ypatingai trečiame kėlinyje. Laimėjome, džiaugiamės, bet atsipalaiduoti nenorime“, – ant laurų neužmigo Kazys Maksvytis.

Kaip ir jo auklėtiniai – kulniuodamas į rūbinę Darjušas Lavrinovičius suspaudė kumščius ir juos aukštai iškėlęs triumfavo. Bet tik akimirką. „Dar vieną“, – kovingai į sirgalius kreipėsi brolis.

„Nebus lengva, bet bandysime laimėti. Nenorėtume grįžti į Vilnių, bet niekas nenustebtų, jeigu „Lietuvos rytas“ laimėtų Panevėžyje“, – pabrėžė Panevėžio ekipos vairininkas.

Pasiduoti neketina ir R. Kurtinaitis, kuris šiose rungtynėse negalėjo remtis susirgusiu Adamu Lapeta, o tik per sukąstus dantis žaidė ir atletiškasis Drew Gordonas.

„Meistriškumas ir patirtis nugalėjo mūsų entuziazmą ir pastangas. Savo vyrams didelių priekaištų neturiu. Taip, ne visus planus pavyko įgyvendinti, bet dėl įdėto darbo ir širdies jokių priekaištų neturiu. Turime techninio broko, kurį reikia ištaisyti: nepataikėme baudų, metimų iš po krepšio – atrodo, smulkūs niuansai, bet jie labai svarbūs Bet mes rankų nenuleidžiame. Praradome aikštės pranašumą, bet dar niekas nebaigta. Mes turime šansą ir mes kovosime iki galo, – mintimis dalijosi Kurtis.

– Gordonas turi stresinį kojos lūžį, žaidžia su nuskausminamaisiais – liek jis gali, tiek mums padeda. Ačiū jam už tai. Tokios savijautos žmogus negali būti pilnavertis. Turime sergantį Lapetą – tai irgi problema. Turime remtis vienu Gudaičiu, kuris dar nėra pasiruošęs būti komandos lyderiu ir tempti ją reikiamu momentu. Kai turime visus sveikus žaidėjus, jis yra puikus žaidėjas, bet visą naštą jam dar sunku nešti.“

Ar atsiras žaidėjų, kurie tą naštą galės panešti ir išgelbėti „Lietuvos ryto“ nuo praėjusio sezono likimo – sužinosime antradienį „Cido“ arenoje vyksiančiame ketvirtajame mūšyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)