„Tete-a-Tete Casino LKL“ ketvirtfinalyje „Lietkabelis“ iškovojo dramatišką pergalę 77:75 ir serijoje iki 3 pergalių pirmauja 1-0.

„Vytauto“ vyriausiasis treneris Virginijus Šeškus džiaugėsi auklėtinių kovingumu, kurie beveik visą mačą diktavo tempą ir tik mačo pabaigoje apmaudžiai paleido pergalę iš rankų.

Tačiau strategas abejojo, ar paskutinis G. Leonavičiaus metimas atliktas laiku.

„Labai skaudu, tikrai galėjome laimėti. Akivaizdžiai per vėlai buvo įjungtas atakos laiką matuojantis laikrodis. Nežinau, kiek ten buvo likę laiko. Jei buvo likę 0,5 sek. paskutiniam metimui, tada sutinku, kad viskas gerai. Bet jei buvo mažiau likę, tada metimas atliktas per vėlai.

Tai teisėjų sąžinės reikalas. Manau, kad profesionaliau turėjo suvaldyti rungtynių pabaigą.

Aišku, mūsų „seneliai“ šaunuoliai, žaidė po 30-36 minutes. Antra didelė problema – pralaimėta kova dėl atšokusių kamuolių.

Atkovojome net 17 kamuolių mažiau, nei varžovai. Net ir tokioje situacijoje sugebėjome visas rungtynes pirmauti. Pritrūkome jėgų ir šalto proto“, – po rungtynių kalbėjo „Vytauto“ strategas V. Šeškus. „Labai skaudu, bet nėra pikta. Tikrai buvome neblogai pasiruošę rungtynėms. Dėl nuovargio nepavyko pabaiga“, – pridūrė V. Šeškus.

Strategas darkart paneigė gandus, kad „Vytautas“ tyčia ketvirtfinaliui rinkosi „Lietkabelį“. „Ar žinote, ką reiškia užimta 5-ta vieta? Ji atveria kelią į Čempionų lygos turnyrą. Nemanau, kad Klaipėdos „Neptūnas“ yra stipresnis už „Lietkabelį“, būtume drąsiai kovoję ir su klaipėdiečiais“, – tvirtino V. Šeškus.

„Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis neslėpė, kad tikėjosi sunkių rungtynių, tačiau ne tokių dramatiškų. „Galiu pasakyti, kad nežaidėme kokybiškai, tai atsispindi klaidose. Greičiausiai tai ir stresas, galbūt padaryta ir taktinių klaidų. Džiaugiuosi, kad kovojome iki galo. Atkrintamosiose visada pirmas mačas klostosi sudėtingai, tad belieka pasidžiaugti pergale“, – po mačo teigė K. Maksvytis.

Pasak jo, „Vytautas“ žaidžia nestandartinį, neparankų krepšinį, tačiau nepaisant to, „Lietkabelis“ klydo ir lygioje vietoje.

Antrasis šios ketvirtfinalio poros mačas bus žaidžiamas Prienuose gegužės 3 d. (18:30 val.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)