13:2 – taip galingai startavę vilniečiai vienu metu kiek primigo ir leido panevėžiečiams priartėti trijų taškų atstumu. Tačiau tuomet savų sirgalių palaikomas „Lietuvos rytas“ įjungė aukštesnę pavarą ir iki pertraukos, dėka fantastiško puolimo, susikrovė 21 taško pranašumą.

Bet ir po poilsio minučių šeimininkų nesustojo – ir siautėjo puolime, ir smaugė varžovus gynyboje, o tai leido vienu metu pirmauti net 37 taškais (90:53)!

„Norėčiau vaikinams padėkoti už tikrai gerą darbą. Šiandien matėme tokį krepšinį, kokį matyti norėtų visi treneriai. 40 minučių geros gynybos, agresyvaus krepšinio. Sakyčiau, kad, žiūrint į statistiką, ištaisėme kelias klaidas, apie kurias kalbėjau prieš kelias dienas: suklydome mažiau nei 10 kartų, laimėjome kovą po savo krepšiu, neleidome varžovams po mūsų krepšiu paimti daugiau nei 10 kamuolių. Na, ir pats žaidimas buvo toks, kokio norėtųsi – agresyvus, aktyvus, greitas“, – džiaugėsi Rimas Kurtinaitis.

„Meluočiau, jeigu sakyčiau, kad nieko tokio, jog pralaimėjome tokiu skirtumu. Be abejo, tai neramina. Iš pradžių pradėjome nuo kiek pasyvesnės gynybos – varžovai baudė. Vėliau bandėme agresyvinti, po to atsistojome į zoną – nepavyko persiorientuoti. Bet vien faktas, kad varžovai puolime paima kamuolius po baudos metimų, tai po tokių rungtynių nėra ką kalbėti“, – sunkokai žodžius rinko panevėžiečių vairininkas Kazys Maksvytis.

Iš pirmųjų tribūnų eilių aktyviai savo brolį palaikė ne tik Orlando „Magic“ narys A. Gordonas, bet ir ištikimiausi sostinės klubo gerbėjai – 2390 sirgalių lemiamai kovai „Lietuvos ryto“ žaidėjams įpūtė papildomos energijos.

„Norėčiau padėkoti žiūrovams, kurių susirinko daug. Aišku, visa tai – ne be žiniasklaidos pagalbos, kadangi apie šias rungtynes buvo kalbėta jau visą savaitę. Tai labai sukėlė žiūrovų susidomėjimą. Jie labai gerai sirgo – ačiū sirgaliams, kurie atėjo ir taip garsiai mus palaikė“, – užnugario nepamiršo 56-erių metų strategas.

Visose šio sezono tarpusavio akistatose abi komandos laimėjo namų arenose: panevėžiečiai – 93:85 ir 86:77, o vilniečiai pirmąjį mačą – 68:66, todėl bendras jų rezultatas dabar tapo 2-2.

„Nežinau, ar „Lietuvos rytas“ buvo stipriausias šiame sezone, bet šiose rungtynėse bent „Lietkabelis“ buvo silpniausias, kokį esame matę. Antroji vieta, nors ji ir svarbi, tačiau nieko nereiškia – viskas spręsis atkrintamiosiose“, – veikiausiai į pusfinalį, kuriame, jei viskas susiklostys pagal planą, ginklus surems būtent vilniečiai ir panevėžiečiai, žvelgė K. Maksvytis.

„Mane nuteikia optimistiškai, kad turime rezervą ir potencialą – jau patys žaidėjai supranta, ko nori treneris. Tai ir duoda rezultatus. Aišku, tobulėti visada yra kur, bet šiandien jau žaidėme gerai. Tačiau nenorėčiau, kad mes vėl nukristume žemiau. Mes jau matome, ką galime, todėl reikia šitą lygį išlaikyti ir dar patobulėti“, – mintimis dalijosi Kurtis.

Jo auklėtinių jau šeštadienį laukia išvyka į Kauną ir mūšis prieš reguliariojo sezono nugalėtojo vardą jau anksčiau užsitikrinusį „Žalgirį“. Jis bus pirmasis po trenerio sugrįžimo prie „Lietuvos ryto“ vairo. Būtent R. Kurtinaitis yra paskutinis specialistas, kurio treniruojami vilniečiai LKL čempionate pasidabino aukso žiedais – tai jie padarė 2009 ir 2010 metais.

„Tai buvo vienos geriausių rungtynių mano karjeroje – kaip „Chimki“ prieš CSKA. Bet taip, pasiilgau, – kaktomušas su žalgiriečiais prisiminė Rimas. – Be to, „Žalgiris“ dabar labai gerai žaidžia – įdomu bus susikauti, pasitikrinti, ką galime prieš Eurolygos komandą, kuri buvo verta vietos aštuntuke.“

Visgi jis nesiryžo prognozuoti galimybių iš Kauno grįžti su pergale kišenėje. Tai šiemet vienintelį kartą pavyko padaryti Klaipėdos „Neptūnui“. Šarūno Jasikevičiaus auklėtinius dukart Panevėžyje ant menčių paguldė ir „Lietkabelis“, tačiau „Lietuvos rytas“ pralaimėjo visus tris susitikimus – 66:74, 68:84 ir 72:79.

„Kaip ir minėjau, galbūt trūksta vienos laisvos dienos, nes kai taip aktyviai žaidi gynyboje, reikia ir pailsėti. Bet manau, kad tos emocijos, kurias gavome šiandien, mums padės. Rytoj turėsime trumpą treniruotę, bet prieš „Žalgirį“ vienos treniruotės neužtenka, tačiau taip jau susiklostė. Visgi pabandysime išsaugoti energiją.

Žinome, kaip jie žaidžia, todėl susistatysime gynybą – kaip pavyks, pamatysime šeštadienį. Aš nesu didelis orakulas, todėl nežaidžiu žaidimų statant pinigus, nes tikriausiai niekada nepataikyčiau. Mes ruošiamės „Žalgiriui“, žinome, kaip bus sunku Kaune prieš pilną areną, stengsimės kovoti. Kaip gausis, taip gausis. Nesakau, kad mums dabar nėra svarbu laimėti, tačiau mes norime ruoštis atkrintamosioms“, – per daug principinio mūšio nesureikšmino R. Kurtinaitis.

„Lietuvos rytui“ be akistatos su žalgiriečiais iki reguliariojo sezono pabaigos liko sužaisti ir prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Net ir suklupęs dukart jis jau tikrai nepraras antrosios vietos. Tuo metu „Lietkabelis“ taip pat jau žino, kad į atkrintamąsias žengs iš trečios pozicijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)