Po permainingos kovos pergalę 74:61 (16:13, 15:22, 22:9, 21:17) iškovojo Panevėžio klubas, o šios ekipos vyriausiasis treneris džiaugėsi komandos žaidimu po šią savaitę patirtos gėdingos nesėkmės „Šiaulių“ ekipai.

„Labai džiaugiuosi pergale. Manau, ją lėmė gera gynyba, ypač antroje rungtynių pusėje. Klaipėdai su tokiu puolimo arsenalu leisti įmesti tik 61 tašką yra labai geras rezultatas. Smagu, kad reabilitavomės, parodėme sau ir visiems kitiems, kad mus nurašyti dar per anksti. Pasiekėme geras pozicijas, kad įsitvirtintume pirmame trejetuke“, – po mačo teigė K. Maksvytis.

„Taip, nesėkmė prieš „Šiaulius“ buvo geras spyris į užpakalį, tačiau po tokių pralaimėjimų norisi sulysti į žemę. Tačiau džiaugiuosi, kad gavome gerą tonusą, ta nesėkmė mus teigiamai sukrėtė.

Manau, pirmoje pusėje per daug priėmėme neteisingų sprendimų, kažkur perdegėme. Antroje mačo pusėje apsiraminome, o nusiraminti padėjo gera gynyba. Ko gero, turėjome geriausią vieno ketvirčio gynybą per visą sezoną“, – pridūrė „Lietkabelio“ strategas.

Pasak jo, puikų trečią kėlinį lėmė traumą patyrusį Lorenzo Williamsą sėkmingai pakeitęs Žygimantas Janavičius. „Žygis šaunuolis, nuo jo žaidimo gynyboje prasidėjo mūsų spurtas. Kai apsigini, įgauni pasitikėjimo, atsiriša rankos ir puolime. Tikimės, kad L. Williamsui nieko rimto, tiesiog čiurnos trauma“, – vylėsi K. Maksvytis.

Klaipėdos „Neptūno“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis bedė pirštu į statistiką ir į padarytų klaidų grafą. Štai čia slypėjo pagrindinė pralaimėjimo priežastis.

„Negalima taip pradėti rungtynes ir per pirmą ketvirtį suklysti net 11 kartų. Mes akcentavome, kad per visą mačą galime daugiausiai padaryti 10 klaidų. Pirmame kėlinyje gynyboje žaidėme neblogai, tačiau puolime – nesuprantami veiksmai, kamuolį siųsdavome bet kur.

Trečiajame kėlinyje „Lietkabelis“ žymiai agresyviau gynėsi, o mes vėl padarėme 3-4 klaidas iš eilės. Gerai žaisdami gynyboje galėjome sėkmingai užpulti, tačiau mūsų klaidos neleido to padaryti. Tai esminis dalykas“, – po rungtynių atsiduso D. Adomaitis.

Strategas nemanė, kad komanda perdegė po penkių pergalių serijos ir neatlaikė psichologinio spaudimo.

„Manau, esame komanda, kuriai kiekvienos rungtynės yra svarbios. Mes neskirstome susitikimų į svarbius ir nesvarbius. Kiekvienam mačui ruošiamės vienodai atsakingai. Ir ši dvikova ne išimtis, ruošėmės nuosekliai, bėda ta, kad neįgyvendinome tų dalykų, kuriuos turėjome padaryti.„Lietkabelis“ mus nubaudė tose situacijose, kur mes truputį rizikavome. Pataikė Žygimantas Janavičius, Gintaras Leonavičius bei Donatas Tarolis. Tačiau padarėme klaidų ten, kur jų neturėjo būti. Buvo situacijų, kai turėjome susikeisti, bet nesusikeisdavome, kur reikėjo pagalbos gynyboje, ten jos nebuvo.

Christopheris Loftonas yra metikas, jam susižeidus, iškart atsirado bėdų ties perimetru. „Lietkabelis“ labai susispaudė baudos aikštelėje, ypač tada kai neliko Loftono.

Visada norisi iš žaidėjų to, ką jie maksimaliai sugeba. Mes suprantame, kad norint laimėti Panevėžyje prieš „Lietkabelį“, kiekvienas krepšininkas turėjo sužaisti ne žemiau savo galimybių ribos“, – pridūrė „Neptūno“ vyriausiasis treneris D. Adomaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)