Pasirengimo stovyklose Joną Kazlauską savo tritaškėmis bombomis ir kibia gynyba sužavėjęs M. Grigonis olimpinėse žaidynėse buvo visai nepanašus į save – per 17 minučių rinko tik po 2,5 taško, iš tolimų distancijų atakuodamas vos 6,2 proc. taiklumu (1 iš 16).

„Nepaisant visko, žaidimas rinktinėje, o ypač olimpiadoje, buvo geriausia mano patirtis. Buvo beprotiška vasara. Jau laukiu kitų olimpinių žaidynių, kad galėčiau pasirodyti geriau“, – mintimis dalijosi krepšininkas.

Tačiau kad ir kokia sunki jam buvo vasara, vienas sprendimas dabar Mariui leidžia mėgautis pozityviomis emocijomis – liepos pabaigoje gynėjas sukirto rankomis su Tenerifės „Iberostar“ klubu, kuris dabar kuria vieną įspūdingiausių pasakų šiame Europos krepšinio sezone. Kurortinės salos komanda Ispanijos ACB krepšinio lygoje rikiuojasi pirmoje pozicijoje!

The perfect birthday gift for @rodsanmi #cbcanarias#team #win #nevergiveup#tenerife #iberostar

A post shared by Marius Grigonis (@grigulica) on Jan 21, 2017 at 1:10pm PST

„Iberostar“ turi viena pergale daugiau nei ant kulnų lipanti „Valencia“ bei dviem lenkia Madrido „Real“, Vitorijos „Baskonia“, „Barcelona“ ir Las Palmo „Gran Canaria“ ekipas.

Ne ką įspūdingesnį žygį Tenerifės krepšininkai organizuoja ir FIBA Čempionų lygoje – kovoja dėl vietos tarp keturių geriausių turnyro komandų. Pirmoje ketvirtfinalio akistatoje su Vilerbano „Asvel“ klubu buvo išsiskirta taikiai 62:62, o atsakomasis mačas kitą trečiadienį bus žaidžiamas namuose.

„Ši patirtis – nepakartojama. Niekas prieš sezoną netikėjo, kad galime žaisti taip gerai. Stengiamės mėgautis kiekviena minute. Tai fantastiška!“, – džiūgavo 198 cm ūgio lietuvis.

Ne ką prastesnius rezultatus demonstruoja ir pats Marius. Gynėjas Ispanijos čempionate per 21 minutę renka 7,5 taško ir 2,4 rezultatyvaus perdavimo, o Čempionų lygoje per 20 minučių spėja pelnyti 9,4 taško ir atlikti 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

Statistika galbūt ir nėra įspūdingesnė už praėjusių metų, tačiau dabar M. Grigonis žaidžia laiminčioje komandoje, todėl ir jo indėlis vertinamas kiek kitaip.

„Praėjusius dvejus metus su Manresos ekipa kovodavome dėl išlikimo. Tik kiekvieno sezono finiše sužinodavome, ar išliksime pirmame, ar iškrisime į antrą divizioną. O šiais metais mes nuolat laimime, todėl manau, kad kažkas man atsilygina už tas visas ankstesnes nesėkmes“, – šyptelėjo jis.

„Iberostar“ apstulbino ekspertus. Bet kiek dar ilgai komanda gali išlaikyti šią įspūdingą formą?

„Šio klausimo daug kas klausė prieš du ar tris mėnesius. Kiek ilgai? Kiek ilgai? Tikrai nežinau, kiek tai truks. Mūsų gynyba – arti tobulos, todėl jeigu toliau ją demonstruosime, manau, kad galime tokį žaidimą demonstruoti iki pat sezono pabaigos“, – su trenksmu sezoną užbaigti norėtų M. Grigonis.

Toks lietuvio bei visos Tenerifės komandos žaidimas naudos gali duoti naudos ir Lietuvos rinktinei. Naujasis jos vairininkas Dainius Adomaitis jau ir viešai pasidžiaugė tuo, ką mato Ispanijoje.

„Pergalės padeda prie mano augimo – dabar jau žinau, ko reikia, kad galėtum nuolat skinti pergales. Būti svarbia pergalių dalimi yra nuostabu“, – kol kas tobulai besiklostančiu sezonu džiaugėsi krepšininkas.

Marius Grigonis

Pergalingu keliu Marius žygiuoti norėtų ir artėjantį rudenį vyksiančiame Europos čempionate, kuriame Lietuvos rinktinė ketina kovoti dėl aukščiausių vietų.

„Manau, kad Lietuva ir toliau išliks konkurencija bei išsilaikys elite. Lietuvoje visi myli krepšinį, daug vaikų jį žaidžia, todėl manau, kad viskas bus gerai. Dabar turi daug talentingo jaunimo, – FIBA.com pasakojo M. Grigonis.

Jo teigimu, lietuviai turi tikrą kovotojų mentalitetą, kurį daugelis gali išvysti „Real“ nario Jono Mačiulio žaidime. Jaunasis lietuvis neabejoja, kad būtent tai padės rinktinei atsitiesti po skaudžios vasaros Rio de Žaneire.

„Dauguma lietuvių žaidžia kaip Mačiulis. Visada reikia rungtyniauti kietai ir aikštėje kovoti dėl menkiausių dalykų. Mano nuomone, kiti žaidėjai galbūt turi daugiau talento, tačiau lietuviai žaidžia iš širdies. Toks yra mūsų krepšinio veidas“, – esminį lietuvių bruožą išskyrė A. Sabonio krepšinio mokyklos auklėtinis.

Mariui balandžio 26-ąją sukaks dar tik 23-eji metai, o jis jau spėjo užsirekomenduoti tiek stipriausioje Europos krepšinio lygoje, tiek ir Lietuvos rinktinėje. Galbūt jaunasis krepšininkai pasvajoja ateityje praverti ir NBA duris?

„Nesu pametęs galvos dėl NBA, – prisipažino jis. – Man labai patinka europietiškas krepšinis, be to, pirmiausia turiu savo vardą išgarsinti čia, jeigu noriu, kad kas nors mane pakviestų į NBA. Ir jeigu tai nutiks, tai nutiks. Bet dabar apie NBA negalvoju.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)