Beveik pilną „Žalgirio“ areną užpildžiusių sirgalių džiaugsmui būtent šeimininkai atidarė rungtynių taškų sąskaitą, tačiau fantastiškai atakavę varžovai ėmė bėgti į priekį (4:12). Visgi pamažu užsikūrę žalgiriečiai antro kėlinio viduryje po Brocko Motumo ir Edgaro Ulanovo tolimų šūvių jau buvo priekyje. Ir net dviženkliu skirtumu (32:21)!

„Didelius ačiū sirgaliams, kad jie mus išgirdo. Tai buvo vienos iš tų rungtynių, kai sirgaliai tikėjo komanda, norėjo jai padėti – tai buvo fantastiškas jausmas. Jautėme didžiulį palaikymą – sirgaliai sukūrė fantastišką atmosferą. Toks ir turi būti sąlytis tarp komandos ir sirgalių – nesvarbu sekasi, ar ne“, – 14862 žiūrovams, pagerinusiems sezono lankomumo rekordą, dėkojo Šaras.

Bet net ir fantastiškas palaikymas ne visada padėjo prieš atletiškus ir tvirtus varžovus. Pora netikslių žalgiriečių atakų ir klaidų leido „Anadolu Efes“ komandai vėl pajusti žaidimo ritmą bei net išlyginti rezultatą 39:39.

Trijų taškų persvarą po pertraukos turėję „Žalgirio“ krepšininkai sulaukė nemenko iššūkio – teisėjai paleido keistų švilpukų salvę, o po Brockui Motumui skirtos pražangos puolime pratrūko visi: iš savo vietų pakilę sirgaliai nušvilpė arbitrus, o Šaras atsisėdo ant LED ekrano ir demonstratyviai sukryžiavo rankas.

„Pati komanda kai kurių detalių neišlipdė. Viską suversti teisėjams – nebūtų logiška. Buvo įdomių švilpukų, bet nemanau, kad teisėjai nusprendė šios dienos rungtynės“, – nemažai aistrų sukėlusius įvykius komentavo treneris.

Svečiai iš Stambulo tuo metu jau buvo pabėgę 50:58, bet „Žalgiris“ dantimis ir nagais stengėsi jų nepaleisti. Nepasiduoti komandą ragino ir aistruoliai.

„Lietuva, Lietuva!“, – skandavo jie. Ir tai padėjo: prieš paskutinį ketvirtį ekipas jau skyrė tik vienas taškas – 59:60.

Iki mačo pabaigos likus žaisti 4:53 min. E. Ulanovas baudų metimais sukrovė „Žalgiriui“ trijų taškų pranašumą (68:65), tačiau tuomet šeimininkai ėmė strigti puolime, pramesdami net iš patogių padėčių, o tuo pasinaudoję turkai surengė spurtą 11:0 ir iš Kauno išsivežė gyvybiškai svarbią pergalę – 68:76.

„Nepadarėme visko 100 proc., ką galvojome. Kad vyrai kovojo, paliko širdį – net neabejoju. Kartais pritrūkdavo šalto proto, o kai jo būdavo – ir varžovų atletiškumas padarydavo savo, – giliai iškvėpęs svarstė 41-erių žalgiriečių vairininkas.

– Turbūt ir nuovargis pasireiškė, bet ir daug detalių neišpildėme. Net ir kai kuriais momentais, kai kamuolys buvo niekieno, „Efes“ jį pasiėmė. Tas buvo skaudžiausia. Bet ir varžovai nepėsti – pasijautė atletiškumo skirtumas. O mano žaidėjai mirties ir gyvybės kausimo rungtynes žaidė pirmą kartą. Bet aš žinau savo komandą, žinau, kad jie atsidavę savo darbui ir profesijai. Tačiau reikia ir pajausti, ką reiškia kiekvieno kamuolio ar pražangos kaina.

Bet jie jau pabuvo kare, pajuto, kaip už jų nugarų stovėjo 15 tūkst. sirgalių. Tai jautėsi, buvo gražu – fantastiškas jausmas. Kiekviena tokia situacija prisideda prie jų augimo – tai fantastinis dalykas jų karjerai“, – tęsė Š. Jasikevičius, tačiau rankų dar nenuleido.

„Nemetame balto rankšluosčio. Tikrai nebus utopija, jeigu jie pralaimės trejas rungtynes, o mes laimėsime dvejas. To ir tikimės. Tokiomis savaitėmis žaidėjams sakau, kad reikia pamiršti prabėgusias rungtynes ir susikoncentruoti kitoms“, – kovotojo charakterį demonstravo Šaras.

Jau ketvirtadienį „Žalgiris“ Tel Avive žais prieš „Maccabi“ vyrukus, o per likusius du turus namuose priims Milano „Emporio Armani“ komandą ir Vitorijoje mes iššūkį „Baskonia“ krepšininkams.

Tuo metu „Anadolu Efes“ ekipos, šiuo metu ir užimančios aštuntą vietą, laukia net trys varžovai iš elitinio ketverto – Stambulo „Fenerbahče“, Pirėjo „Olympiakos“ ir Madrido „Real“.

„Turime puikią progą žengti toliau, tačiau liko trejos rungtynėse, todėl dar niekas nebaigta“, – per anksti džiaugtis neketino ir turkų komandos strategas Velimiras Perasovičius.

Tiesa, dėl paskutiniojo bilieto į ketvirtfinalį dar kovoja ir Stambulo „Daruššafaka“ (13/13), turnyro lentelėje įsiterpusi būtent tarp „Žalgirio“ (12/15) ir „Anadolu Efes“ (15/12).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)