„Aišku, laikėmės nemažai – du su puse kėlinuko ir leidome varžovui atitrūkti. Aiški viena bėda: komandoje trūksta charakterių, trūksta tikslų daugeliui žaidėjų. Paprasčiausiai jie žaidžia krepšinį ir tiek. Visiškai nežino, kodėl“, – pralaimėjimo priežasčių ieškojo R. Kurtinaitis.

Vilniečių strategas pabrėžė, kad nebuvo atlikti iš anksto paruošti namų darbai.

„Antras momentas. Mes žinome, kad Lavrinovičiai meta tritaškius, kad jie žaisdami „pikenrolą“ – „popina“, bet gynėme kaip ginamės paprastai. Jų neišskyrėme. Žinome, kad (Simas) Galdikas veržiasi į kairę ir meta. S. Galdiko vidurkis 9 taškai. Mums įmetė 17 ir visus kaire. Yra sunku paruošti komandą, kai duodi uždavinius, treniruojiesi visą savaitę, o prasideda rungtynės ir mes neįvykdėme namų darbų (...). Mes pralaimėjome trečiame kėlinyje, neturėdami charakterio. Jei leidome pabėgti 12 taškų!“

R. Kurtinaitį stebino „Lietuvos ryto“ krepšininkų klaidų skaičius ir prasta kova dėl kamuolio.

„Su 20 klaidų sunku laimėti šiuolaikiniame krepšinyje. Nesvarbu kur žaisi – Eurolygoje ar Lietuvos čempionate. Turėjome problemų su atkovotais kamuoliais“, - nesėkmės priežastis vardino R. Kurtinaitis. - Labai esu nusivylęs (Laimonu) Kisieliumi (...). Šiandien per 28 min. atkovojo 2 kamuolius. Tai ketvirtos pozicijos žaidėjas, kurio ūgis 202 cm. Sunku su tokiu pasyvumu laimėti (...). Norėčiau, kad (Adamas) Lapeta, būdamas 215 cm ūgio, per 15-20 minučių atkovotų bent vieną kamuolį, nes šiandien neatkovojo nė vieno. Reikia dirbti...“


Jis gyrė naujoką Jamesą Baroną ir kritikavo komandos įžaidėjus.

„J. Baronas bus kur kas produktyvesnis negu (Davidas) Loganas, nes konkrečiai žino, ką daryti. Jo labai aukštas krepšinio IQ. Jam sunku vienam tempti komandą. Du kėlinius jis dominavo aikštėje, o 3-iame-4-ame pavargo. Visavertės pamainos jam neturime. Dar viena iš bėdų, kad mūsų įžaidėjai labai riboti. Negalintys sukurti. Visiškai nekontroliuoja komandos ir jai nevadovauja. Bandysime iki „play-off'ų“ kažką nuveikti“, – žadėjo R. Kurtinaitis.

„Lietuvos ryto“ treneris sieja dideles viltis su naujoku Tayloru Brownu.

„Gal jis įneš trūkstamo entuziazmo ir energijos?“, – svarstė R. Kurtinaitis.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)