Jau baigiant Vilniaus krepšinio mokyklą, Gabija Meškonytė pradėjo žaisti „Jaunųjų talentų“ ekipoje, o praėjusį sezoną gavo pasiūlymą prisijungti prie „Kibirkšties“ klubo ir jau spėjo iškovoti Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) bronzos medalius.

Šį sezoną G. Meškonytė jau spėjo išsikovoti vietą sostinės klubo starto penkete ir vidutiniškai per LMKL rungtynes renka po 10 taškų, atkovoja po 4 kamuolius ir atlieka po 2 rezultatyvius perdavimus.

Puolėjos progresą įvertino ir moterų krepšinio specialistai. Aštuoniolikmetė sulaukė kvietimo į Lietuvos moterų rinktinę ir debiutavo Europos čempionato atrankos mače su Slovėnija, kai per 9 minutes pelnė 4 taškus.

Tačiau šiuo metu ne viskas G. Meškonytės galvoje sukasi apie krepšinį. Dvyliktokė mergina sprendžia, ką veikti baigus mokyklą.

„Dabar esu dvyliktokė ir įvairios mintys kamuoja... Ar studijuoti kažką rimto, ar daugiau dėmesio skirti krepšiniui“, - pasakoja G. Meškonytė. - Dar nesu apsisprendusi. Bandysiu suderinti ir krepšinį, ir mokslus. Tiesa, lengviausiai suderinti yra Amerikoje, o Europoje ganėtinai sudėtinga.“

Išvaizdi krepšininkė dažnai sulaukia krepšinio gerbėjų dėmesio ir komplimentų, tačiau puolėja pabrėžia, kad jų pernelyg nesureikšmina.

„Būna, kad kartais pasako komplimentus, tačiau aš stengiuosi nuleisti juokais“, - šypsosi „Kibirkšties“ atstovė.

G. Meškonytė juokiasi, kad jau vaikystėje galvojo apie šeimą ir buvo viską suplanavusi.

„Kai buvau maža visada sakydavau, kad mano vyras bus plaukikas ir turėsime du vaikus. Dabar taip tiksliai nebežinau... Manau, iki trisdešimties jau norėčiau turėti šeimą“, - teigia aštuoniolikmetė.

Daugiau apie G. Meškonytės gyvenimą, atostogas, Kanadą, NBA „Žvaigždžių dieną“, šaltį ir kitus dalykus, galite sužinoti peržiūrėję vaizdo reportažą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją