48 sek. – tiek tereikėjo Tomui Pačėsui, kad paprašytų pirmosios minutės pertraukėlės. Keturi greiti varžovų taškai ir dvi vilniečių klaidos privertė trenerį saviškius iškart sukviesti į pasitarimą.

„Aš tikrai buvau 100 proc. įsitikinęs, kad žengsime toliau. Ir nereikia žaidėjų kaltinti, nes manau, kad jie daro viską, ką gali. Čia yra mano kaltė, kad aš neišreikalavau, nenuėmiau atsakomybės, nes pačioje pradžioje jautėsi toks susikaustymas. Varžovai pelnė pirmus taškus per 2 sekundes: po ginčo mūsų vienas žaidėjas pramiegojo, neatitvėrė Markovičiaus, perdavimas ir iš po krepšio taškai. Tokia rungtynių pradžia davė toną – jie pasijautė gerai“, – svarstė strategas.

Skatinamieji T. Pačėso žodžiai vaisingi buvo labai trumpai – 11:10 pirmavęs „Lietuvos rytas“ likusią pirmojo kėlinio atkarpą pralaimėjo 1:12, o antrame ketvirtyje atsiliko jau 12-os taškų skirtumu (18:30 ir 28:40).

Visgi Vilniaus komandą prikelti bandė ne tik treneris, bet ir lyderis Davidas Loganas, savo šaltakraujiškais metimais besistengęs išsaugoti šeimininkų viltį. Net 20 taškų iki pertraukos pelnęs veteranas leido vilniečiams kvėpuoti į „Zenit“ krepšininkų nugaras (36:40).

„Ypatingai noriu padėkoti Loganui, kad šiam visam ažiotažui sukantis apie jį, šis parodė, jog yra tikras profesionalas, tikras komandos lyderis, kapitonas – sužaidė fantastines rungtynes“, – 25 taškus pelniusį, 7 rezultatyvius perdavimus atlikusį ir 5 kamuolius perėmusį amerikietį, kuris pastarąją savaitę buvo siejamas su persikėlimu į Italiją, gyrė T. Pačėsas.

Vos tik sugrįžę iš rūbinės „Lietuvos ryto“ žaidėjai buvo jau beveik paleidę rungtynes iš savo rankų, kai staiga truktelėjo į priekį – po sudėtingo D. Logano dvitaškio atsilošus bei netrukus sekusio Drew Gordono dėjimo pabudo ir „Siemens“ arenoje susirinkusi publika (47:51). Emocinės bangos nešami šeimininkai po ilgos pertraukos išsiveržė į priekį, o prieš pat sireną sirgalius iš vietų pakėlė Corey Fisherio tolimas šūvis (64:61).

Lemiamo ketvirčio pradžioje T. Pačėso auklėtiniai turėjo 5 taškų persvarą, tačiau akimirksniu ją prarado. Per likusias minutes vilniečiai dar bandė kilti į lemiamą šturmą, tačiau bet kokį kilusį gaisrą greitai prigesindavo taiklūs Janio Timmos ir Sergejaus Karasiovo metimai.

Nors „Lietuvos rytas“ ir laimėjo 86:84, tačiau to neužteko, kad žengtų į Europos taurės turnyro TOP-8 etapą. Šiam tikslui pasiekti buvo reikalinga pergalė mažiausiai 9 taškų persvara, nes išvykoje buvo pralaimėta 79:88.

„Galėjome, turėjome ir privalėjome laimėti tuo reikalingu skirtumu. Manau, kad tai yra mano klaida – nesugebėjimas iš žaidėjų išreikalauti gynybos. Pralaimėjome dėl labai elementarių priežasčių: leidome nusiimti 15 kamuolių po savo lenta, dėl ko jie pelnė labai daug lengvų taškų, ir negrįžimas atgal į gynybą.

Svarbiausias momentas buvo, kai pirmavome 3 taškais ir praleidome Timmos tritaškį (latvis išlygino 75:75). Šis metimas buvo absoliučiai lemiamas rungtynių rezultato prasme“, – akcentavo 45-erių alytiškis.

Šiame susitikime prieš latvį, kuris mačą baigė pelnęs 21 tašką, gintis turėjo Artūras Jomantas, tačiau didžiausias T. Pačėso ramstis gynyboje po rytinės treniruotės buvo išvežtas į ligoninę, kurioje jam buvo nustatytas apendicitas ir atlikta operacija.

„Nors ir buvome nuvažiavę prie raudų sienos bei sukalbėjome viską... Tai Gudaičio netenkame prieš antrąjį etapą, dabar prieš lemiamas rungtynes netekome Jomanto, nors jis paskutinį mėnesį žaidė fantastiškai – seniai buvo tokioje formoje. Bet ką padarysi. Manau, ir be jo galėjome laimėti“, – pasiteisinimų neieškojo treneris.

Su trimis pergalėmis ir tiek pat nesėkmių vilniečiai G grupėje finišavo treti, į priekį praleidę tolyn žengusias „Zenit“ (3/3) ir Jeruzalės „Hapoel“ (5/1) komandas.

„Sezonas geresnis nei pernai, bet privalėjome išeiti į atkrintamąsias varžybas. Ir to tikslo neįgyvendinome: aš neišreikalavau iš žaidėjų agresyvesnės gynybos. Aišku, pradžia rungtynių buvo košmariška – nesugebėjau nuimti nuo žaidėjų įtampos, atsakomybės, todėl viskas ant manęs krenta.

Rezultatas Europos taurėje geresnis, bet mes tuo nesidžiaugiame, nes privalėjome patekti į kitą etapą. Ir su arba be traumuotais Gudaičiu, Jomantu ar Gailiumi. Čia yra „Lietuvos rytas“ – už šį klubą turi žaisti penkiese ir atiduoti viską. Ir reikėjo atiduoti viską: nugriūti ant vieno kamuolio, neleisti atsikovoti vieno kamuolio, apsiginti nuo Timmos metimo ir viskas – perlaužiam rungtynes. Turėjome šansą. Deja“, – atsiduso T. Pačėsas.

Dabar jo auklėtiniams liko kovos tik dėl LKL medalių ir Karaliaus Mindaugo taurės. Likus be mūšių Europoje, galbūt sudėtyje nusimato pokyčiai?

„Nekalbam, – ilgai pagalvojęs ir atsikvėpęs atsakė T. Pačėsas. – Dar nenorėčiau kalbėti, nes viskas dar labai karšta. Nenorėčiau prisikalbėti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)