„Per pastarąsias dvejas rungtynes pajutome, kad sirgaliai tikrai tapo mūsų šeštuoju žaidėju. Džiaugiuosi, kad jiems vėl galėjome kažką už tai duoti. Sirgalių užkurta atmosfera buvo fantastinė. Sakė, kad buvo kažkas panašaus kaip su CSKA, tik aš tada truputį ankščiau išėjau į rūbinę. Smagu šiandien buvo būti viso šito viduje. Nežinau, ką jie darė prieš rungtynes, bet tegul tai daro kiekvieną kartą“, – atsistebėti Kauno publika negalėjo po pergalės tunelyje tarp aikštės ir rūbinės su sirgaliais pasidžiaugęs Šaras.

Artūras Milaknis antrame kėlinyje prametė savo pirmąjį tolimą metimą ir pykdamas ant savęs kraipė galvą. Netrukus sekė antrasis jo bandymas, šįkart net nelietęs lanko. Bet rankų snaiperis nenuleido ir po trečiojo jo šūvio kamuolys galiausiai skrodė tinklelį. Šis metimas iš savo vietų pakėlė visą „Žalgirio“ areną – švieslentėje degė vienodi skaičiai (27:27).

Kiekybinės persvaros neišnaudojęs „Žalgiris“ suklydo – kamuolį iš užribio ištraukęs A. Milaknis jį pasiuntė tiesiai į vikriojo Tyrese'o Rice'o rankas, kuris kartu su Stratos Perperoglou nurūko į greitąjį puolimą. Graiką kauniečiai sustabdė pražanga. Teisėjams ji pasirodė nesportinė. Bet sirgaliai ir Š. Jasikevičius situaciją įvertino priešingai.
Per pastarąsias dvejas rungtynes pajutome, kad sirgaliai tikrai tapo mūsų šeštuoju žaidėju. Džiaugiuosi, kad jiems vėl galėjome kažką už tai duoti. Sirgalių užkurta atmosfera buvo fantastinė.
Šarūnas Jasikevičius
Šaras iškart ėmė reikšti priekaištus, bet arbitras rankos judesiu pasakė aiškiai – „ramiai“. Įsiaudrinusi publika sukūrė kurtinantį triukšmą ir ėmė trepsėti kojomis taip, kad net stalai arenoje ėmė virpėti.

Ir, kaip sakoma, kamuolys nemeluoja – S. Perperoglou prametė abu baudų metimus, o Kauno klubas apsigynė: varžovai iš šios dovanėlės neišpešė nieko. Negana to, pirmą rungtynių pusę nuolat „Barcai“ į nugarą kvėpavę žalgiriečiai prieš ilgąją pertrauką buvo priekyje 39:38.

Po poilsio minučių sirgaliai turėjo kuo džiaugtis – kovingai žaidęs „Žalgiris“ toliau kovojo kaip lygus su lygiu. T. Rice'ui niekuo nenusileidęs Lukas Lekavičius draskė katalonų gynybą aštriais prasiveržimais – prieš pat trečiojo kėlinio pabaigą jaunasis lietuvis įmetė dar vieną dvitaškį, o prieš lemiamas 10 minučių buvo visiška lygybė (61:61).

Paskutinį kėlinį „Barca“ iškart smogė spurtu 5:0, po kurio galimybės pasikalbėti su saviškiais paprašė ir Šaras. Trenerio pastabos padėjo: A. Milaknis smeigė du tritaškius, o Augusto Lima, Brockas Motumas ir L. Lekavičius pridėjo po dvitaškį (73:70).

„Žalgiriui“ pirmaujant 73:72 ir arenoje verdant nemenkoms aistroms, teisėjai jas malšinti ėmėsi techninėmis pražangomis: jos išdalintos Š. Jasikevičius, B. Motumui ir Juanui Carlosui Navarro.

„Su Navarro pajuokavome, nes esame geri draugai, tai ir už tą gavau techninę. Tai jau net ir juokauti nebegalima, – šypsojosi Šaras, netrukus pakomentavęs ir savo pokalbius su teisėjais. – Išaiškina, pasišneki ir faina, bet jokios daugiau naudos iš to pasišnekėjimo.“

Iniciatyvą į savo rankas perėmę kauniečiai po B. Motumo tolimo šūvio buvo atitrūkę šešių, o po L. Westermanno perimto kamuolio ir dvitaškio – net aštuonių taškų atstumu (84:76). Visgi katalonai taip lengvai pasiduoti neketino ir likus žaisti 17,2 sek. skirtumas ištirpo iki dviejų (85:83).

„Barca“ dar žūtbūt stengėsi išsigelbėti, bet nei P. Jankūno, nei L. Westermanno ranka metant baudų metimus nesugrebėjo – 89:85! „Ačiū, ačiū“, – plojo sirgaliai, paskutines 30 sek. veiksmą aikštėje stebėję stovėdami.
Su Navarro pajuokavome, nes esame geri draugai, tai ir už tą gavau techninę. Tai jau net ir juokauti nebegalima.
Šarūnas Jasikevičius

„Komanda kaunasi kaip išprotėjusi. Daug kas nepavyko, nes gynybinis planas buvo kiek kitoks, tai galbūt žaidėjus išmušė iš ritmo. Bet jie savo tikėjimu ir kovojimu viską perlaužė.

Žinojome, kur galime nubausti „Barceloną“, tai ten ir nubaudėme. Mums labai svarbūs dėl savo vadovavimo buvo tiek Lukas, tiek Leo, o kai taip žaidžia Artūras ir Edgaras, tai iš viso... Prieš statistiškai geriausiai Eurolygoje besiginančią komandą mes įmetėme beveik 90 taškų – superinis pasirodymas“, – auklėtiniams komplimentų negailėjo treneris.

Tai buvo jau trečioji iš eilės kauniečių pergalė Eurolygoje. Tačiau ne prieš bet ką. Praėjusią savaitę buvo nutraukta 17-os iš eilės pralaimėjimų seriją Maskvos CSKA komandai, kurią namuose žalgiriečiai nokautavo 79:74, o išvykoje 69:66 buvo palaužtas Stambulo „Daruššafaka“ krepšininkų pasipriešinimas. O dabar dar nuskriausta ir „Barca“.

„Laimim jau daug kartų, kai daug kas nepavyksta. Žaidėjai eina į priekį. Kalbos nėra, mes tikrai turime daug problemų su nesusikalbėjimu. Bet iš jų neatimsi kovotojų dvasios ir begalinio noro. Ir tik dėl to mes skiname pergales. Dar jeigu pradėtume nedalinti lengvų taškų, būtų dar lengviau. Ir toks yra mūsų tikslas – norime eiti į priekį, norime, kad būtų dar geriau. Ir nereikia sustoti šiandien. Taip, ši serija yra įspūdinga, bravo. Bet reikia nesustoti, reikia eiti toliau, reikia būti ambicingiems“, – užmigti ant laurų neketino Š. Jasikevičius.

Realius šansus patekti į TOP-8 etapą turintis „Žalgiris“ po savaitės išvykoje žais prieš Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkus. Bet dar neskubėkime žiūrėti taip toli, pasimėgaukime pergale.

Pergale, kuri tapo istorine. Iki šios dienos Kaune žalgiriečiai „Barcelonos“ dar apskritai nebuvo nė sykio nugalėję – nuleidę galvas areną paliko visose 10 rungtynių. Nuo 2000-ųjų tai buvo jau 22-oji šių ekipų akistata ir trečioji pergalė – 2004-ųjų lapkritį (102:98) ir 2015-ųjų gruodį (92:88) buvo pavykę laimėti išvykoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)