Akistata prieš savaitę net 34 taškais sutriuškintą „Nižnij Novgorod“ komandą (1/3) Vilniaus krepšinio gerbėjų ypatingai nesuintrigavo – „Siemens“ arenoje susirinko šiame sezone rekordiškai mažai sirgalių (4150).

Ir panašu, kad ne be reikalo. Aukštą žaidimo tempą palaikęs sostinės klubas iškart ėmė didinti atotrūkį, kuris trečio kėlinio pradžioje siekė net 21-ą tašką (60:39). Visgi kiek per anksti pergale apsidžiaugę šeimininkai leido svečiams pajusti žaidimo ritmą ir priartėti vienženkliu atstumu (64:55).

„Rytas, Rytas!“, – saviškius prikelti bandė žiūrovai. Tą patį darė ir Tomas Pačėsas, vien per trečią ketvirtį saviškius pasitarimui pakvietęs dukart.

Roko Giedraičio tritaškis kėlinio pabaigoje ir septyni taškai per vieną ataką lemiamo ketvirčio pradžioje sužlugdė bet kokias svečių iš Rusijos viltis triumfuoti Vilniuje. Iniciatyvos iš savo rankų nebeišleidęs „Lietuvos rytas“ į savo kraitį įsidėjo antrąją pergalę, kuri kovoje dėl vietos atkrintamosiose varžybose ir toliau leidžia visus kozirius laikyti savo rankose (99:73).

„Žaidėme geriau visų rungtynių metu. Labai svarbu, kad laimėjome kovą dėl kamuolių, nepadarėme daug klaidų ir žaidėme paprastą komandinį krepšinį – juk paprastume ir yra genialumas“, – nedaugžodžiavo T. Pačėsas.

Sostinės ekipą kiek netikėtai į priekį vedė Laimonas Kisielius, kuris Europos taurės turnyre sužaidė karjeros rungtynes – antradienį 32-ą gimtadienį paminėję puolėjas per 35 minutes pelnė 24 taškus, po krepšiais sugriebė 3 atšokusius kamuolius ir surinko 23 naudingumo balus.

„Jeigu Kisielius taip žaistų visada, mes jį NBA matytume, – šyptelėjo 45-erių vilniečių vairininkas. – Gimtadienio proga jis mums surengė šou. Ir mes tikimės, kad jo forma bent nebanguos, nes šiandien jis puikiai sužaidė atakoje – dėl to jį ir įsigijome. Žinome jo sugebėjimus, jo komandinio žaidimo supratimą – tai individualiai stiprus žaidėjas. Džiaugiamės už jį.“

Po savaitės vilniečių laukia išvyka į Jeruzalę ir akistata su G grupės lyderiais „Hapoel“ (3/1) krepšininkais, kuriems namuose pralaimėjo 76:80, nors vienu metu pirmavo net 20 taškų skirtumu.

Tuo metu TOP-16 etapą „Lietuvos rytas“ užbaigs žūtbūtiniu mūšiu prieš Sankt Peterburgo „Zenit“ (2/2) ekipą – prieš ją taip pat buvo suklupta (79:88).

„Pagerinome savo padėtį turnyro lentelėje, bet laukia dar daug darbo. Likusiose dvejose rungtynėse turėsime padaryti viską, kad pasiektume pergales. Apgailestaujame dėl pirmų rungtynių su „Hapoel“, bet nėra laiko apie tai mąstyti – žiūrime į priekį, o šios rungtynės mums leidžia tikėti, kad galėsime tai pasiekti“, – pozityviai į lemiamas kovas žvelgė T. Pačėsas.

Savo artilerijoje treneris bent jau paskutinėse rungtynėse gali sulaukti ir šiuo metu komandai padėti negalinčių žaidėjų: Deividas Gailius nežaidžia dėl ligos, o Artūras Gudaitis vis dar atlieka reabilitaciją po kairės rankos delnikaulio lūžio.

„Ligos nenustatėme. Ir nors dar neturime visų gydytojų išvadų, bet šiandien sulaukėme paties Deivido skambučio – jis sakė, kad jaučiasi geriau. Jeigu ir toliau viskas klostytis šia linkme, jau nuo kitos savaitės jis vėl prisijungs prie komandos. Kitą savaitę į kontaktinį krepšinį sugrįš ir Gudaitis. Tai yra mūsų pliusai, kuriuos norėsime perkelti ir į aikštelę“, – pasidžiaugė specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)