Nuo 19 val. „Lietuvos ryto“ krepšininkai namuose priims Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ (1/2) komandą, kurią prieš savaitę Rusijoje tiesiog sumaišė su žemėmis (97:63).

„Mes tikrai darysime viską, kad tai pasikartotų, bet nemanau, kad rungtynės bus tokios pačios. Tiek mums, tiek jiems jos bus labai svarbios, jeigu norime patekti į geriausių aštuonetą“, – nusiteikęs pradžiuginti sostinės publiką atsakomojo mačo išvakarėse buvo Rokas Giedraitis.

Jo indėlis komandai vėl bus itin svarbus, nes „Lietuvos rytas“ vis dar turi verstis be delnikaulio lūžį besigydančio Artūro Gudaičio (13,5 tšk., 8,3 atk. kam., 2 blk.) ir ligoninėje dėl dar nenustatytos ligos atsidūrusio Deivido Gailiaus (9,1 tšk.). Be to, „Nižnij Novgorod“ ekipą vilniečiai pasitinka jau ir be komandą prieš tris dienas palikusio Josho Akognono. Tiesa, gynėjas prieš savaitę į Rusiją taip pat nevyko.

Šiuo metu „Lietuvos rytas“ G grupėje rikiuojasi trečias, o laimėjęs trečiadienį, iki išsvajotųjų atkrintamųjų varžybų priartėtų vienos pergalės atstumu, kurią bus privalu iškovoti per liksiančius du turus. Nesėkmės trečiadienį atveju situacija kaip reikiant susikomplikuotų, nes dar reikės žaisti prieš komandas, kurioms jau buvo nusileista.

Po savaitės vilniečių laukia išvyka į Jeruzalę ir akistata su „Hapoel“ (2/1) krepšininkais, o TOP-16 etapą jie užbaigs mūšiu namuose prieš Sankt Peterburgo „Zenit“ (2/1) klubą.

– Treneri, pirmose rungtynėse prieš varžovus laimėjote 34 taškų skirtumu. Ar to paties tikitės ir trečiadienį? – Krepšinis.lt paklausė T. Pačėso.

– Ne, nesitikime, nes žinome, kokia tai pavojinga komanda, turinti labai didelį talentą puolime. Pirmose rungtynėse mums pavyko juos sustabdyti, bet žiūrint į visus statistinius rodiklius ir gana lengvą pergalę namuose prieš „Zenit“ (113:105), suprantame, kad jie taip kaip prieš mus visą laiką nežaidžia. Mūsų pagrindinė užduotis bus juos vėl sustabdyti puolime, nes jie stabiliai renka nuo 90 iki 100 taškų per rungtynes. Turime gynyboje sužaisti protingai, intensyviai, varginti jų lyderius. Žinome, kad jie mėgsta žaisti mažu penketu, taip išplėsdami žaidimą, o ir aukštaūgiai meta tritaškius. Susiklausymas, komunikacija ir agresyvumas gynyboje bus lemiami faktoriai.

– Kaip ruošiate žaidėjus psichologiškai, kad ta lengva pergalė Rusijoje netaptų „meškos paslauga“?

– Mes Lietuvoje vieninteliai turime psichologę. Mes nuteikiame komandą, kad nebus lengva – vienos rungtynės gali gerai susiklostyti bet kokiai komandai, o čia yra serija. Be to, žinome šio mačo vertę, todėl su psichologės pagalba bandysi komandą paruošti, nes norime išlaikyti stabilumą, ko mums ir trūksta: sužaidžiame kelias geras rungtynes, po to būna nesuprantama duobelė, kuri nubraukia visą gerą darbą. Tai yra mūsų didžiausia problema. Žinome, kad norint patekti į atkrintamąsias mums pergalė yra reikalinga. Ir mūsų krepšininkai – ne vaikai: turime patyrusių žaidėjų, rungtyniavusių ne viename klube ir žinančių, ką tai reiškia.

– Artūras Gudaitis jau mėnesį nežaidžia. Kokia jo sveikatos būklė?

– Jis dar 10 dienų nesitreniruos su mumis, bet jis dirba individualiai – ir labai gerai dirba. Manau, kad grįš su papildoma energija, su pasiruošimu, su alkiu. Aišku, jo mums dabar labai trūksta. Kaip ir Deivido Gailiaus. Jie mūsų geriausiai žaidėjai, o Gudaitis – apskritai geriausias aukštaūgis, patenkantis ir į Europos taurės geriausiųjų penketą. Tai galite įsivaizduoti, kaip mums jo trūksta. Bet esame pajėgūs, žaidžiame su tuo, ką turime. Yra sunku, bet niekam nėra lengva. Bet tikiuosi, kad Artūras jau už poros savaičių sugrįš. Taip pat ir Gailiaus tikimės sulaukti po savaitės, dviejų ar trijų – gal viskas bus gerai.

– Tai, kad antrame rate net dukart iš trijų žaisite namuose palengvina jūsų situaciją ar kaip tik uždeda papildomos naštos?

– Namuose visada geriau žaisti nei išvykoje, bet kaip rungtynės susiklosto – jau kita istorija. Mes nesame tokio lygio komanda, kad dominuotume prieš visus varžovus, ir neturime tokios sudėties, kad galėtume tikėtis lengvų rungtynių prieš bet kokį varžovą. Kiekvienos rungtynės mums yra iššūkis, bet, aišku, lengviau žaisti namuose. Sulaukiame superinio sirgalių palaikymo – jų nėra daug, bet jie yra tikri: su mumis būna ir sunkiais momentais. Jaučiame palaikymą, o jis labai svarbus. Ypatingai šiai komandai, todėl manau, kad namų pranašumas mums duoda papildomų pliusų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)