„Sveikinimai visiems žaidėjams, išėjome į kitą etapą, vis dar kovojame dėl pirmos vietos grupėje. Šiandien rungtynės labai gerai atspindėjo tą žaidėjų norą grupėje būti pirmiems. Vyrai buvo tinkamai nusiteikę, žaidimas buvo labai intensyvus, toks, kokio ir norime. O svarbiausia tai, kad žaisdami tokiu tempu padarėme tik aštuonias klaidas“, – po rungtynių kalbėjo D. Adomaitis.

Jis džiaugėsi ir tuo, jog vyrai puikiai kovojo baudos aikštelėje.

„Esu patenkintas ir gynyba, nes „Ventspils“ yra išties pajėgi komanda, kuri laimėjo pastarąsias dvejas rungtynes prieš „Asvel“ ir VEF. Tai rodo jų potencialą. Tačiau mūsų žaidėjai puikiai gynėsi visose sudėtingose situacijose“, – auklėtinius gyrė strategas.

Jis neabejojo, jog rungtynių rezultatui įtakos turėjo ir tai, kad ant atsarginių „Neptūno“ žaidėjų suolelio buvo gerokai daugiau žaidėjų nei keleriose pastarosiose rungtynėse.

„Nebūsiu originalus sakydamas, kad sporte viskas prasideda nuo treniruočių. Jei nori žaisti dideliu tepu, jį išlaikyti, būti agresyviems gynyboje, reikia treniruotis. Ir jos turi būti kokybiškos, kokios ir yra, kai žaidėjai išsigydė traumas, o ne minimalios, kai į treniruotes ateidavo vos keli žaidėjai, nes kitus kamavo ligos, traumos. Kurį laiką treniruočių procesas išties buvo minimalus“, – neslėpė D. Adomaitis.


„Neptūnas“ dar turi vilčių savo grupėje užimti pirmąją vietą. Jie privalo laimėti rungtynes Lenkijoje ir tikėtis, jog nesėkmę patirs „Asvel“ komanda. Jei „Neptūnas“ užims pirmąją vietą, jis peršoks vieną etapą ir iškart pateks į aštunfinalį. Praleisti pirmąjį atkrintamųjų varžybų etapą klaipėdiečiai gali ir grupėje likę antri, tačiau tai priklauso ir nuo rezultatų kitose grupėse.

„Jie yra sėkmės klausimas. Mes dabar tik galime nuvažiuoti į Lenkiją, laimėti ir žiūrėti, kaip susiklostys situacija. Ar būtų gerai, jei vieną etapą atkrintamosiose rungtynėse praleistume? Yra dvi medalio pusės. Gerai tai, kad galėtume daugiau pasitreniruoti, bet gerai yra ir tai, kad yra rungtynių ritmas. Kai neturi traumų, tada geriau daugiau žaisti, o kai kamuoja traumos, tada geriau treniruotis ir pailsėti“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Paklaustas, kaip švęs savo gimtadienį, „Neptūno“ strategas teigė, kad jį jau pradžiugino šeima, nes atvažiavo jo aplankyti. Jis su šeima ketina šventiškai pavakarieniauti viename prabangiausių Klaipėdos restoranų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)