„Noriu pasveikinti žaidėjus už tai, kad jie patys nuo savo pečių nusimetė psichologinę naštą ir žaidė, kaip gali, kaip sugeba, labai drausmingai laikėmės plano. Laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių, dominavome baudos aikštelėje – tai kertiniai pergalės akmenys“, – teigė „Neptūno“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis.

Jis džiaugėsi, jog laimėti rungtynes pavyko ir tai veikiausia padės išsivaduoti iš nesėkmių, į kurias „Neptūnas“ buvo patekęs, kai pralaimėjo šešerias rungtynes iš eilės. „Nesinori skųstis, tačiau iš pastarųjų dešimties rungtynių septynerios buvo išvykoje. Žaidėjus kamavo traumos, treniruodavomės aštuoniese. Ir treniruotės buvo tokios, kad tik niekas traumos negautų. Pagaliau turėjome dvi pastarąsias dienas treniruočių, kai atėjo dvylika žmonių. Kai normaliai pasitreniravome, tai ir rezultatas visai kitoks“, – aiškino D. Adomaitis.

Šiose rungtynes „Neptūno“ gretose nepasirodė Tadas Klimavičius. „Jo nebebus mūsų komandoje. Klauskite klubo vadovybės, ar jis bus paskolintas, ar bus imtąsi kitų priemonių. Mūsų darbe būna tokios situacijos, jos nemalonios, bet reikalingos. Ar ieškosime, kuo pakeisti T. Klimavičių? Mes nesame ta komanda, kad ateinu pas klubo vadovus, paprašau, jog reikia tokio žaidėjo ir jį gaunu. Biudžetas yra ribotas. Kol kas duotas nurodymas, kad naujo žaidėjo negalima ieškoti“, – teigė D. Adomaitis.

Panevėžio „Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis pripažino, jog „Neptūnas“ nesuteikė jokių galimybių laimėti šias rungtynes. „Jie nuo pat pradžių pasiūlė didelį tempą, kontaktinį krepšinį, kurio neatlaikėme. Regis, antroje rungtynių pusėje buvo pavykę kiek pristabdyti varžovus, bet jie greitai vėl pabėgo. Klaipėdiečiai mums visas rungtynes nedavė atsikvėpti, o mes norėjome žaisti lėčiau, pailsėti“, – pralaimėjimo priežastis įvardijo K. Maksvytis.

Anot jo, lemiamos rungtynės, po kurių spręsis, kurią turnyrinės lentelės vietą užims panevėžiečiai, o kurią klaipėdiečiai, vis tiek įvyks Panevėžyje.

„Vienintelis džiuginantis faktas šiose rungtynės yra tai, kad neblogai sužaidė Darjušas Lavrinovičius. Jis turėjo problemų, bet jau atsigauna ir tikiuosi, kad toliau bus tik geriau“, – vylėsi K. Maksvytis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją