Dviem tritaškiais ir dėjimu rungtynes pradėję vilniečiai davė toną žaidimo tempui ir įtikinamai dominavo ant parketo, o antro kėlinio viduryje jau gniuždė svečius iš Jeruzalės. Palei galinę liniją prakirtęs Rokas Giedraitis sulaukė perdavimo ir įkrovęs kamuolį iš viršaus pasikabino ant lanko. Čia pat „Lietuvos rytas“ perėmė kamuolį, o Davidas Loganas smeigė tritaškį ir komandas jau skyrė net 20 taškų (34:14).

Bet per anksti patikėję savo sėkme vilniečiai vos skaudžiai nenudegė. Pamažu artėję „Hapoel“ krepšininkai lemiame ketvirtyje į rungtynes sugrąžino intriga. Svarstyklės ne vieną ir ne du kartus svyravo iš vienos pusės į kitą, o abi komandos turėjo savo vedlius: „Lietuvos rytą“ tempė D. Loganas, žydus – Curtis Jerrellsas.

Likus žaisti 30,9 sek. Artūras Jomantas sumetė abu baudų metimus, o netrukus Deividas Gailius išprovokavo varžovo pražangą puolime (76:78). Visgi lemtingoje sostinės ekipos atakoje R. Giedraitis prametė tritaškį, o svečiai savo pergalę įtvirtino dviem taikliais baudų metimais.

„Galiu tik apgailestauti, kad pralaimėjome tokias svarbias rungtynes. Antroje pusėje krito intensyvumas. Retai gali pamatyti, kad komanda, kuri padaro mažiau klaidų ir atkovoja daugiau kamuolių, pralaimi“, – giliai atsikvėpė T. Pačėsas.

„Iš pradžių žaidėme per minkštai, prametėme kelis metimus iš itin patogių padėčių – nebuvome pasiruošę tokiai kietai kovai. Bet svarbu, kad nepalūžom psichologiškai, nepasidavėme ir po kiekvieno varžovų spurto atsitiesdavome. Nors lemiamais momentais pridarėme nemažai kvailų klaidų, didžiuojuosi savo žaidėjais, kurie nepasidavė ir laimėjo – o juk pergalė yra svarbiausia“, – mintimis dalijosi Simone Pianigiani.

Statistikos grafoje labiausiai akis badė vilniečių tritaškių pataikymas, kuris buvo tiesiog košmariškas – tikslą pasiekė vos 6 tritaškiai iš 32 bandymų, o tai tik 18,8 proc. taiklumas.

„Mūsų pataikymas, ypatingai tritaškių, buvo katastrofiškas – dėl to ir pralaimėjome. Su tokiu būtų sunku prieš bet ką laimėti. Džiugu, kad vyrai stengėsi, kovojo – buvome verti pergalės. Deja“, – atsiduso vilniečių vairininkas.

Visgi kaltų treneris ieškojo ne tik savo komandoje. Lemiame ketvirtyje keli teisėjų švilpukai sulaukė sirgalių nepasitenkinimo bangos, o pats T. Pačėsas po sirenos kaip reikiant įsiuto ir užsipuolė vieną iš arbitrų.

Nors emocingąjį specialistą dar tramdyti mėgino asistentas Alberto Blanco, panašu, kad piniginės nuobaudos „Lietuvos rytui“ išvengti nepavyks.

„Emocingai šnekėjomės“, – jau aprimęs su žurnalistais į kalbas nesivėlė 45-erių metų specialistas.

„Siemens“ areną rekordiškai užpildę 5930 žiūrovų susirinko pamatyti buvusios NBA superžvaigždės Amar'e Stoudmire'o žaidimo, tačiau jokio spindesio aikštėje neišvydo: 34-erių amerikietis per 23 minutes pelnė vos 4 taškus ir išnaudojo penkių pražangų limitą.

Negana to, šešiskart NBA „Visu žvaigždžių“ rungtynių dalyvis antrame kėlinyje, praradęs kantrybę, už ginčus su teisėju dar užsidirbo ir techninę pražangą. Tiesa, jo jėgą pajusti spėjo A. Jomantas – 208 cm ūgio amerikietis kamuolį į krepšį įkrovė per 8 cm žemesnį lietuvį.

Bet sustabdyti „Lietuvos rytas“ nesugebėjo T. Pačėso dar prieš rungtynes pagrindiniu „Hapoel“ ginklu pavadinto C. Jarrellso, kuris pelnė net 26 taškus.

Lygiai po savaitės sostinės klubo, kuris G grupėje su dar trimis ekipomis kovoja dėl dviejų kelialapių į atkrintamąsias varžybas, laukia išvyka į Sankt Peterburgą ir mūšis su „Zenit“ krepšininkais.

Tuo metu Izraelio klubas namuose išmėgins jėgas su Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ ekipa.

„Smagu pradėti pergalingai, bet šioje grupėje tai nieko nereiškia, nes visos keturios komandos yra talentingos“, – per daug džiaugsmu netryško su tašku kišenėje iš Vilniaus sugrįšiantis „Hapoel“ treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)