„Vieną dieną tu esi Dievas, kitą esi maišomas su žemėmis“, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius, pažymėjęs, kad jo auklėtiniams tiesiog pritrūko patirties išsaugoti persvarą savo rankose.

Paskutinį ketvirtį „Žalgiris“ pralaimėjo net 19 taškų skirtumu – 11:30. Dar po trijų kėlinių kauniečiai turėjo dviženklę persvarą (11 taškų), tačiau jos apmaudžiai neišsaugojo.

„Mes žinojome, kad čia bus beprotiškai gerai. Rungtynių pradžioje gerai gynėmės, neblogai organizavome puolimą, tačiau antrajame kėlinyje darėme per daug klaidų, ypač gynyboje, ir leidome „Žalgiriui“ įgyti solidų pranašumą. Žalgiriečiai įgijo pasitikėjimą savo jėgomis. Pertraukos metu turėjome rimtą pokalbį, kad be patikimos gynybos pasiekti pergalę yra neįmanoma. Tai labai svarbi pergalė mums. Mes vis dar turime šansų patekti į atkrintamąsias varžybas, tačiau kiekvienos rungtynės yra atskira istorija“, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Uniks“ strategas Jevgenijus Pašutinas.

„Šiandien mūsų gynyba neveikė, neapsigynėme nuo Keitho Langfordo. Nesugebėjome sustabdyti jų lyderių. Nežinau, kodėl sustojome paskutiniame kėlinyje. Atrodė, intensyvumas buvo geras. Galbūt nustojome judėti, kamuolys nustojo vaikščioti, neįmetėme savo metimų“, – apmaudo neslėpė Paulius Jankūnas.

„Varžovai šiandien sužaidė puikiai. Puolime jie žaidė paprastai, elementariai ir svarbiausia – efektyviai. Manau, šiandien nugalėjo patyrimas, mokėjimas suprasti, kad labai greitai reikia užmiršti, kas įvyko prieš dvi dienas. Prieš dvi dienas gali būti aukštinamas, o po dvejų rungtynių viskas apsiverčia aukštyn kojom. Mūsų jauni žaidėjai to nesupranta. Mes paskutinį kėlinį prasileidžiame 30 taškų ir nesugebame subauduoti po dviejų minučių pertraukėlių“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Kai kurie žaidėjai po rungtynių kalbėjo, kad apmaudžią nesėkmę ketvirtadienį lėmė psichologiniai dalykai.

„Matėte, kaip žaidėme antrą ir trečią kėlinį, su kokia energija žaidėme. Nepalyginsi. Ketvirtame kėlinyje sustojome, metimai buvo neužtikrinti, puolimas buvo lėtas. O patys gynyboje išsimušėme, dingo agresyvumas. Tiesiog psichologinės klaidos. Sirgaliai tikrai gerai palaikė, nėra kalbos apie pavargimą. Rungtynės nulėmė psichologinės klaidos“, – teigė Edgaras Ulanovas.

„Kokios gali būti psichologinės, kai Eurolygoje taip gerai einame? „Uniks“ – tikrai mūsų lygio komanda. Reikia suprasti, kad norinti laimėti reikia eiti keliais. Tai darėme antrame ir trečiame kėlinyje, o pirmas ir ketvirtas kėlinys buvo katastrofa“, – sakė Š. Jasikevičius.

„Praleisti 30 taškų per kėlinį... Mes negalime to leisti sau. Jie žaidė paskutinį kėlinį labai gerai, o mes žaidėme blogai. K. Langfordas turbūt geriausias žaidėjas vienas prieš vieną Europoje. Tačiau mes leidome ir kitiems primesti mums taškų. Galėjome prieš kitus žaidėjus apsiginti geriau.
Blogai pradėjome rungtynes. Atsarginiai mus patempė į priekį. Pirmavome 12 taškų. Sunku paaiškinti mūsų žaidimą paskutinio kėlinio metu“, – kalbėjo Leo Westermannas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)