Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento pareigas užimantis A. Sabonis prieš savaitgalį pateko į NBA rungtynes filmuojančių vaizdo kamerų objektyvus. Kartu su vyriausiuoju savo sūnumi Žygimantu jis vieši Oklahomoje, kur apsilankė vietos „Thunder“ komandos rungtynėse ir stebėjo, kaip 20-metis Domantas prie pergalės prieš Finikso „Suns“ prideda 9 taškus.

Po rungtynių JAV žurnalistų kalbintas A. Sabonis sau įprastai nedaugžodžiavo. „Geras vyrukas, tačiau NBA jam dar tik pirmi metai – viskas prieš akis“, – apie savo sūnų trumpai atsiliepė lietuvis.

Tačiau A. Sabonio kalbėjimo maniera – tai viena, o legendiniai jo žygiai krepšinio aikštelėse – visiškai kas kita. Ir garsiausio Lietuvos krepšinio flagmano negali pamiršti gerbėjai iš įvairiausių pasaulio kampelių.

„A. Sabonis – turbūt universaliausias aukštaūgis per visą krepšinio istoriją. Nors svėrė 140 kilogramų, o ūgis siekė 220 cm, Sabas aikštėje galėjo viską – ir pelnyti taškus iš po krepšio, ir nubausti varžovus taikliu tritaškiu, ir atlikti tokį perdavimą, kokių pavydėti gali ir paties aukščiausio lygio dabarties įžaidėjai. Tai buvo įžaidėjas su „centro“ kūnu“, – prisimena Sabo talento gerbėjas iš Ispanijos, prisistatantis „Oscar Jugon“ pseudonimu.


„Kaip sakė Billas Waltonas – tai buvo 220 cm ūgio Larry Birdas. Prieš savo traumas A. Sabonis apskritai buvo neįtikėtinas – atsikovojęs kamuolį vienas pats galėdavo perbėgti visą aikštelę, užbaigti ataką galingu dėjimu, o kartais jo jėgos neatlaikydavo netgi krepšio lankai“, – legenda tapusį A. Sabonio dėjimą Madride prisimena ispanas.

A. Sabonį sveikino ir NBA lyga, ir FIBA organizacija, jo gimtadienį prisiminė ESPN žurnalistas Marcas Steinas, bičiuliai ir žurnalistai iš Rusijos, Brazilijos ir kitų šalių. Tarp sveikinusiųjų buvo ir Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, A. Sabonį pristatęs kaip „geriausią Lietuvą reprezentuojantį ambasadorių, visuomet tai darantį aukščiausiu lygiu“.

Primename, kad per savo krepšininko karjerą A. Sabonis yra atstovavęs Kauno „Žalgirio“, Vajadolido „Forum“, Madrido „Real“ ir Portlando „Trail Blazers“ klubinėms komandoms, karjerą Kauno komandoje jis baigė 2004-aisiais.

Su tuometinės Sovietų Sąjungos rinktine A. Sabonis yra tapęs Europos, pasaulio ir olimpinių žaidynių čempionu, su Lietuvos nacionaline rinktine sykį laimėjo Europos pirmenybių sidabrą, du kartus – olimpinę bronzą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)