„Išlikimo kova“ tituluotose rungtynėse Tomo Pačėso auklėtiniai „Bilbao“ (2/4) komandą sudorojo kaip šiltą vilną – 83:71. Tiesa, persvara galėjo būti ir dar didesnė, tačiau po spurto ketvirto kėlinio viduryje (75:57) sostinės ekipos žaidėjai kiek atsipalaidavo ir leido varžovams sumažinti atsilikimą.

„Nuo pirmų sekundžių primetėme savo tempą. Šias rungtynės nulėmė pirmas kėlinys, kai ryškiai laimėjome ir žaidėme tikslingai. Dominuojanti persvara po krepšiu (39 prieš 23) leido susikurti daug papildomų atakų, be to, geru pataikymo procentu atakavome iš toli (9 iš 19).

Neramina tik klaidų, nereikalingų klaidų skaičius. Kartais sužaidžiame per daug nešini noro pamaloninti sirgalius, o ne laikydamiesi žaidimo plano ir disciplinos. Tai galėjo skaudžiai atsiliepti“, – po pergalės kalbėjo 44-erių metų alytiškis.

Likus žaisti 19 sek. T. Pačėsas paprašė minutės pertraukėlės ir taip užrūstino „Bilbao“ strategą, kuris po finalinio teisėjo švilpuko demonstratyviai nepaspaudė vilniečių treneriui rankos. Bet pats savo nemandagaus gesto Carlesas Duranas paaiškinti neketino.

„Atsiprašau, neatsakysiu“, – numykė jis.

„Čia mergaičių kaprizai. Tada reikia FIBA priimti taisyklę, kad jeigu pirmauji 10 taškų, negali imti trečios minutės pertraukėlės. Jeigu man jos duotos, tai aš jomis naudosiuosi. O kad kažkam patinka ar nepatinka, aš nesiruošiu niekam aiškintis dėl kažkokių nesąmonių, nes čia absurdas.

Mes žiūrime į priekį, nes mums gali būti svarbus taškų skirtumas tiek prieš ALBA, tiek prieš „Fuenlabrada“. Tegul važiuoja atgal į Ispaniją, ten šilta, atsigaus, atsigers vynelio, pailsės. Čia šalta, gal užspaudė smegenėles...“, – rėžė pats T. Pačėsas.

Pirmoje tarpusavio akistatoje „Lietuvos rytas“ išvykoje suklupo 76:80, todėl atsirevanšavęs didesniu skirtumu atsidūrė per žingsnį nuo TOP-16 etapo.

Lygiai po savaitės vilniečiai namuose priims Berlyno ALBA (3/4) vyrukus, kuriems Vokietijos sostinėje pralaimėjo po dviejų pratęsimų – 115:124.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)