Antradienio pavakarę Ventspilyje, vykdamas iš viešbučio į areną, D. Adomaitis trumpam pamiršo laukiančias Čempionų lygos rungtynes prieš „Ventspils“ – įbedęs akis į telefoną stebėjo tiesioginę Europos krepšinio čempionato burtų traukimo ceremoniją.

Jos metu paaiškėjo, kad lietuviai, kartu su mūsiškius pasirinkusiu Izraeliu, varžysis B grupėje, kurioje laukia kovos prieš Italiją, Gruziją, Vokietiją ir Ukrainą.

„Dėl to jie ir vadinami burtais: negali nieko nei planuoti, nei norėti. Vertinant kelių paskutinių čempionatų rezultatus, galima sakyti, kad grupė tikrai stipri. Bet daugiau vertinti bus galima vasarą, kai bus aišku, kokius žaidėjus rinktinės surinks“, – pirmaisiais įspūdžiais, prabėgus kelioms minutėms po ceremonijos, su Krepšinis.lt dalijosi specialistas.

Lietuvos rinktinės varžovai Europos krepšinio čempionate

Prieš mėnesį Lietuvos rinktinės vairą perėmęs D. Adomaitis jau galės dėliotis pasirengimo planus. Tiesa, burtų traukimo ceremonija pirmines idėjas privers kiek pakoreguoti.

„Pagrindinės korekcijos bus dėl draugiškų rungtynių, kad nežaistume su varžovais, kurie bus mūsų grupėje“, – tolimesnius darbus aiškino treneris, atskleidęs, kad pokalbiai dėl kontrolinių akistatų vasarą vyko ir su būsimais konkurentais Tel Avive.

Dviem frontais su „Neptūnu“ besivaržantis D. Adomaitis namų darbus, susijusius su Lietuvos rinktine, atlieka laisvadienių metu. Iki šiol jis jau spėjo pabendrauti su didžiąja dalimi olimpinės sudėties nariais – liko tik keli skambučiai.

„Tai yra Lietuvos rinktinė – visi nori žaisti, visi nori laimėti medalius atstovaudami savo šaliai. Tai yra didžiulė garbė tiek žaidėjams, tiek treneriams, todėl net nekyla klausimų apie norą. Svarbiausia, kad niekas nebūtų traumuotas ir visi būtų užtikrinti dėl savo ateities, kišenėje turėdami sutartis“, – apie lietuvių požiūrį į nacionalinę komandą pabrėžė iš Šakių kilęs treneris.

Iš olimpinės rinktinės narių paskutinis naują darbovietę rado Adas Juškevičius, tik prieš kiek mažiau nei dvi savaites išvykęs į Ispaniją, pagrindinis įžaidėjas Mantas Kalnietis trina suolą Milano „Emporio Armani“ klube, o Mindaugo Kuzminsko situacija identiška Niujorko „Knicks“ komandoje. Ar toks lietuvių sezono startas neramina trenerį?

„Apie tokius dalykus dar tikrai negalvoju: leiskime žaidėjams žaisti, leiskime jiems demonstruoti gerą formą. Sezonas ilgas: kas dabar nežaidžia pakankamai minučių – dar gaus savo šansą, kas vėliau prisijungę prie komandų – taip pat įeis į ritmą. Dar anksti kalbėti apie tai“, – pozityviai į ateitį žvelgė D. Adomaitis.

Sužinojęs Lietuvos rinktinės varžovus „Eurobasket 2017“ turnyre jis ne tik pradės dėliotis pasirengimo planą, bet ir ims rikiuoti komandą šalia savęs. Ledai ties šiuo klausimu jau pajudėjo, bet galutinio atsakymo D. Adomaitis dar neturi.

„Minčių yra, pokalbiai vyksta“, – kortų neatskleidė jis.

Europos krepšinio čempionatas vyks rugpjūčio 31-rugsėjo 17 dienomis. Lietuviai B grupės rungtynes žais Tel Avivo „Menora Mivtachim“ arenoje, o lemiamos kovos – atkrintamosios varžybos – persikels į didžiausią Turkijos miestą Stambulą ir jame įsikūrusią „Sinan Erdem Dome“ areną, talpinančią net 16 tūkst. žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)