Stambulo „Ciragan Palace“ viešbutyje, kuriame vyko burtų traukimo ceremonija, Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis viską stebėjo iš garbingiausiems renginio svečiams skirtų vietų.

„Burtai kaip burtai. Per praėjusį čempionatą įspūdis irgi buvo visai kitoks, bet buvo nelengva išeiti iš grupės. Taip, kad šįkart ramiai sėdėjome ir žiūrėjome, kas bus, – kalbėjo LKF galva. – Mumis grupėje labiausiai džiaugiasi Izraelis, nes jis mus ir pasikvietė.

Kalbėjome ir su gruzinais, ir su ukrainiečiais. Su Ukrainos atstovais kartu skridome į Stambulą ir kalbėjome, kad galime patekti į vieną grupę. Taip ir atsitiko. Su visais reikia žaisti, nieko čia naujo.“

Savo varžovus sužinojo ir Turkijoje, Rumunijoje bei Suomijoje rungtyniausiančios rinktinės.

Suomijoje vyksiančiose A grupės varžybose prie suomių ir kvietimą gavusių islandų prisijungs Prancūzijos, Graikijos, Slovėnijos ir Lenkijos rinktinės.

Rumunai, kurie į C grupės etapo varžybas pasikvietė vengrus, taip pat varžysis su Kroatijos, Ispanijos, Čekijos ir Juodkalnijos nacionalinėmis ekipomis.

D grupėje kovos šeimininkai turkai, jų kvietimą priėmę rusai bei po burtų traukimo paskirstytos rinktinės – Serbija, Latvija, Belgija ir Didžioji Britanija.

Dainiaus Adomaičio treniruojama Lietuvos rinktinė B grupės etapo varžybas Europos čempionate žais Izraelyje, Tel Avivo mieste. Izraelio ir Lietuvos krepšinio federacijos dar spalio mėnesį paskelbė apie bendradarbiavimą.

Čempionatas vyks rugpjūčio 31-rugsėjo 17 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)