Klaipėdiečių varžovė šįkart bus Salonikų PAOK (Graikija) komanda. Vienas garsiausių Graikijos klubų pastaraisiais metais įspūdingais laimėjimais pasigirti negali, šiemet FIBA Čempionų lygos turnyre jis yra iškovojęs dvi pergales.

„Manau, kad ir patys turime, ir sirgaliai gali tikėtis atkaklios ir sunkios kovos. Jie žaidžia labai energingą krepšinį, tačiau pritrūksta drausmės“, – varžovus analizavo D. Adomaitis.

Todėl jo teigimu, svarbiausia ir vėl bus gynyba bei „Neptūno“ žaidėjų koncentracija visas 40 rungtynių minučių. „Žaidžiant su tokia komanda, negalima atsipalaiduoti. Vos prarasi koncentraciją, jie pabėgs į priekį, atitrūks ir emociškai, o tada prisivyti būtų labai sudėtinga. Tai – labai pavojinga komanda. Todėl mes ir akcentuojame, kad turime kovoti nuo pirmosios iki paskutinės minutės, nė akimirkai neprarasti koncentracijos. Svarbiausia, kad nebūtų bangų“, – dėstė „Neptūno“ strategas.

Jis pasidžiaugė tuo, jog visi žaidėjai yra sveiki ir pasirengę rungtynėms.

Nors FIBA Čempionų lygos turnyro grupės rungtynių pirmais ratas jau beveik įpusėjo, o „Neptūnas“ yra iškovojęs keturias pergales iš tiek pat galimų, tačiau, anot D. Adomaičio, ramybės tai nesuteikia.

„Dar nesibaigė net pirmasis ratas, o laukia ir antrasis. Kitaip tariant, dar labai daug rungtynių, todėl nieko neskaičiuojame, nedėliojame, tiesiog visada rengiamės vis naujoms rungtynėms ir siekiame laimėti. Tokiuose turnyruose labai svarbios yra namų rungtynės, o mūsų tikslas yra visiems pasiųsti žinutę, kad mus įveikti namuose yra neįmanoma“, – teigė D. Adomaitis.

Į kitą etapą iš grupės garantuotai pateks keturios geriausios komandos.

Keturių iškovotų pergalių FIBA Čempionų lygos turnyre nesureikšmino ir „Neptūno“ žaidėjas Mindaugas Kačinas. „Kiekvienos rungtynės yra labai svarbios. Smagu, kad turime tvirtą gynybą, ji ir yra mūsų kelias į pergales. Rungtynėse su PAOK gynyba taip pat bus labai svarbi. Jei pavyks padaryti viską, ką sugebame geriausiai, tada realu tikėtis ir penktosios pergalės“, – tvirtino M. Kačinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)