„Chimki“ (3/1) per pirmąjį Europos taurės turnyro ratą B grupėje suklupo tik kartą ir kartu su Berlyno ALBA (3/1) vyrukais dalijasi pirmą-antrą vietas. O štai „Lietuvos rytas“ (1/3) yra priešingoje turnyro lentelės pusėje – dugne tūno kartu su Bilbao „Basket“ (1/3) ekipa.

Sezoną Europoje net trimis pralaimėjimais iš eilės išvykose pradėję T. Pačėso auklėtiniai pirmąją pergalę šventė prieš savaitę – savų žiūrovų akivaizdoje 101:84 nebuvo palikta vilčių Fuenlabrados „Montakit“ (2/2) komandai.

„Mūsų dalyvavimas praėjusio ir šio sezono Europos taurėje yra skirtingas, nes Eurolyga sumažėjo 8 komandomis, kurios dabar žaidžia Europos taurėje, todėl ji yra daug stipresnė. Be abejonės, „Chimki“ yra favoritas ne tik mūsų grupėje, bet ir visos taurės“, – varžovų pajėgumą pabrėžė Vilniaus klubo vairininkas.

Jėgas prieš „Chimki“ klubą vilniečiai išbandys jau antrą kartą – Maskvoje rusų turtuoliams jie metė rimtą iššūkį (71:76).

Visgi tąkart dar nežaidė svečių variklis Aleksejus Švedas. Net 3,4 mln. JAV dolerių per metus uždirbantis 27-erių gynėjas yra brangiausias Europoje žaidžiantis krepšininkas, bet investicijos „Chimki“ ekipai atsiperka.

Traumą išsigydęs 198 cm ūgio rusas spėjo sužaisti dvejas rungtynes, per kurias vidutiniškai renka po 19 taškų, aikštelėje praleisdamas po 24 minutes.

Visgi Duško Ivanovičius savo artilerijoje turi ir daugiau pavojingu ginklų: dviženklį taškų skaičių vidutiniškai pelno dar trys žaidėjai – Jacobas Pullenas (15,3 tšk.), Sergejus Monia (14,3 tšk., 56,3 proc. trit., 6,5 at. kam.) ir Earlas Rowlandas (11 tšk.).

„Dabar Švedas žaidžia būdamas superformos, todėl stengsimės jį stabdyti. Nors manau, kad visa jų komanda turi milžinišką potencialą – visi žaidėjai yra individualiai pajėgūs. Bet bandysime žaisti ir atlaikyti tempą, kaip ir Maskvoje – ten mums nepasisekė tik dėl to, per didelis klaidų skaičius neleido būti žaidime iki pabaigos“, – išvyką į Rusiją prisiminė 45-erių alytiškis.

„Lietuvos rytas“ (90,75 tšk.) ir „Chimki“ (88,5 tšk.) rezultatyviausių turnyro komandų sąraše užima atitinkamai trečią ir ketvirtą vietas, bet vilniečiai (91 tšk.) į savo krepšį vidutiniškai praleidžia net 15 taškų daugiau nei būsimi varžovai iš Rusijos (76).

„Norint gerai gintis komandiškai, reikia pirmiausiai gerai gintis tiek vienas prieš vieną, tiek du prieš du. Kai kuriuose rungtynių etapuose mums pritrūksta intensyvumo, nes rotacijoje dar turime per mažai žmonių, kurie galėtų jį atlaikyti. Žaidžiant su atletiškomis komandomis, kad ir ispanais, kurie mus spaudžia visą laiką, bando mus varginti – dėl to pasipila klaidos, netikslūs metimai.

Taip, iš pradžių gynyboje stengiamės atlaikyti primestą tempą ir patys bandome jį primesti, ypatingai žaidžiant namuose, o tai kainuoja daug jėgų. Mūsų gynyba baudos aikštelėje, sakyčiau, yra nebloga, bet ties perimetru dar turime ją pagerinti. Ir tai norime daryti, bet... (kiek patylėjęs, – Krepšinis.lt) Tai atsiremia į visus aspektus, kuriuos ir patys žinote“, – atsiduso treneris.

Apie ilgai lauktą ir dažnai kalbėtą naują įžaidėją T. Pačėsas jau šneka kiek migločiau, bet yra patenkintas vis geresnę formą demonstruojančiu Rashaunu Broadusu. Be to, sostinės ekipai pasitarnauti turėtų ir trenerio sprendimas savaitgalį poilsio skirti Davidui Loganui.

Ar sugebės „Lietuvos rytas“ įkąsti „Chimki“ klubui, sužinosime trečiadienį „Siemens“ arenoje nuo 19 val. prasidėsiančiose rungtynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)