„Domantas Sabonis nėra Arvydas Sabonis, – savo straipsnį pradeda NBA.com žurnalistas Scottas Howardas-Cooperis. – Kalbant iš krepšinio pusės, jis nėra tėvo kopija. Domantas yra kitos kartos ir taip pat kitokios versijos žaidėjas. Ir ne tik dėl to, kad niekas istorijoje nebuvo panašus į didįjį Arvydą – vyrą, kurį visi vadino „Sabu“ – tuo laiku mes stebėdavome geriausiai perdavimus atliekantį centrą. Galbūt net visų laikų geriausią.“

„Be to, Arvydas buvo toks vienintelis. Jis buvo milžiniškas, 222 cm ūgio ir 130 kg svorio, bet aikštelę matė tarsi gynėjas, o ir ties tritaškio linija žaisti galėjo be jokių problemų. Jis, būdamas „Trail Blazers“ žaidėju, sugebėjo atlikti įspūdingą šuolį nuo Europos žaidėjo iki NBA „Šlovės muziejaus“ nario, nors dėl sunkių traumų jo kūnas jau ir nebebuvo kaip jaunystėje. „Sabas“ buvo svarbi Portlando komandos kovų atkrintamosiose dalis, tačiau į lyga jis atvyko tik karjerai artėjant link pabaigos“, – istoriją prisimena oficialios lygos svetainės žurnalistas.

„O štai Domantas karjerą NBA pradėjo kaip 20-metis Oklahomos „Thunder“ komandos naujokas. Jis gimė Portlande, kuomet jo tėvas žaidė „Blazers“ gretose, o Šiaurės Amerikos gerbėjams yra puikiai žinomas dėl dvejų metų Gonzagos universitete. Jis – Arvydo priešingybė. Arvydas išsisukdavo nuo pokalbių su reporteriais sakydamas, kad nekalba angliškai, nors eidavo šnekučiuotis su anglakalbiais komandos draugais. O štai Domantas yra mandagus ir prieinamas žmogus. Jis kol kas yra tik 211 cm ūgio ir 110 kg svorio, bet dar turi potencialo augti“, – skirtumus tarp tėvo ir sūnaus vardija S. H.-Cooperis.

„Netgi aikštėje galima įžvelgti skirtumus: jeigu tėvo dėl sudėjimo ir ūgio bei įspūdingų epizodų būdavo neįmanoma nepastebėti, tai Domantas, bent jau šioje karjeros stadijoje, tik stengiasi rasti savo vietą. Domantas neturi kelių smogiamųjų įgūdžių, bet aikštėje daug ką daro puikiai ir jau dabar yra svarbi puikiai čempionate startavusios „Thunder“ komandos dalis.

Jis – pagrindinis ekipos sunkusis krašto puolėjas, tapęs pirmuoju „Thunder“ žaidėju istorijoje po Kevino Duranto, kuris debiutines rungtynes pradėjo starto penkete. Neprognozuojama, kad jaunesnysis Sabonis taps tokiu didžiu žaidėju kaip tėvas, bet jis tikrai gali būti geru daugelyje žaidimo sferų“, – pirmuosius Lietuvos talento žingsnius NBA vertina apžvalgininkas.

„Jis labai labai darbštus žaidėjas, – „Saboniuką“ gyrė treneris Billy Donavanas. – Labai gabus, turintis didelį troškimą tapti geresniu ir norintis tobulėti. Man geriausi žaidėjai visuomet buvo ir bus tie, kurie visada žiūri į save ir klausia: „Ką aš galiu daryti geriau?“ arba „Kaip aš galiu patobulėti?“ – būtent tai Domantas ir daro.

Jis stebi, jis kreipia dėmesį, jis viską išbando pirmą kartą gyvenime. Manau, kad jis turi galimybę tapti nuostabiu mūsų komandos žaidėju, nes gali valdyti kamuolį, gali jį perduoti, gali ir sugauti. Jis fiziškai stiprus, gabus ir pasižymi puikia darbo etika. Jis turi visus bruožus tapti labai geru žaidėju.“

Jau 8 rungtynes stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje sužaidęs D. Sabonis tarp visų NBA naujokų pagal žaidžiamas minutes užima septintą (20,8), pagal rezultatyvumą – šeštą (7,5 tšk.), o pagal atkovotus kamuolius – penktą vietą (4).

Aukštaūgis taip pat pavydėtinu 45 proc. taiklumu atakuoja iš trijų taškų zonos (5 vieta) ir dar atlieka po 1,8 rezultatyvaus perdavimo (11 vieta). Tai leidžia jam šios savaitės NBA naujokų reitinge rikiuotis septintoje vietoje. Tiesa, praėjusią savaitę jis buvo pozicija aukščiau.

Šios savaitės NBA naujokų reitingo dešimtukas:

1. Joelis Embiidas – Filadelfijos „76er“ (praėjusią savaitę – 1)
2. Krisas Dunnas – Minesotos „Timberwolves“ (3)
3. Jaylenas Brownas – Bostono „Celtics“ (2)
4. Malcolmas Brogdonas – Milvokio „Bucks“ (nebuvo reitinguotas)
5. Dario Šaričius – Filadelfijos „76ers“ (nebuvo reitinguotas)
6. Malcolmas Delaney – Atlantos „Hawks“ (nebuvo reitinguotas)
7. Domantas Sabonis – Oklahomos „Thunder“ (6)
8. Wade'as Baldwinas – Memfio „Grizzlies“ (8)
9. Pascalis Siakamas – Toronto „Raptors“ (9)
10. Marquese'as Chrissas – Fynikso „Suns“ (5)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)