„Robertui Javtokui suspazmavo nugarą, ir gana stipriai, jis lieka namuose. Manau, kad tai didelė netektis. Planavau su juo pradėti rungtynes, statyti prieš Ante Tomičių. Bet yra kiti, turės kiti pasitempti, tam ir yra komanda. „Barcelona“ turi daugiau problemų, todėl jokių pasiaiškinimų“, – prieš išvyką į Barseloną kalbėjo Š. Jasikevičius.

Treneris akcentavo, kad priešininkai šiuo metu irgi yra nukraujavę, tačiau naujasis vyriausiasis treneris Georgios Barztokas sėkmingai sugeba kamšyti atsivėrusias sudėties spragas, todėl rytojaus varžovų nuvertinti negalima.

„Įspūdinga, kaip jie verčiasi su tiek traumų. Treneris puikiai laviruoja šioje situacijoje, perkelia žaidėjus per pozicijas. Reikia iš to mokytis, jis daro nuostabų darbą. Mes laukiame tokios „Barcelonos“, kuri ką tik įveikė Madrido „Real“ komandą. O nugalėjo gana aiškiai, puikiai vykdydami rungtynių planą visas 40 minučių. Laukia sunki kova.

Priešininkai žaidžia komandinį žaidimą. Man tai kelia didžiausią rūpestį. Labai svarbu apsiginti vienas prieš vieną, svarbu išeiti iš užtvarų. Toliau, yra individualybės – tiek T. Rice‘as, tiek A. Tomičius, reikia juos prižiūrėti. Tai vienas iš Eurolygos favoritų. Naujas treneris labiau akcentuoja pozicinį žaidimą, ilgesnes atakas ir metimus atlieka tam tikru metu. Mes turime būti budrūs. Mes turime kozirių, jie turi silpnybių. Reikia už to kabintis ir eiti kautis“, – žurnalistams trečiadienį kalbėjo Š. Jasikevičius.

Strategas dar kartą apgailestavo, kad Eurolygos starte komanda turėjo realias galimybes nukauti vieną ar dvi iš komandų, kuriai buvo pralaimėta.

„Žinote, turnyrinė situacija yra kokia yra, kol kas į ją žiūrėti per daug nėra prasmės. Mano manymu buvo neišnaudotos galimybės, tiek su „Maccabi“, tiek su „Darussafaka“ galėjome užsikabinti geriau.

Kitas dalykas, kas yra man suprantama, atėję jauni žaidėjai, be didelės patirties Eurolygoje. Manau, jie su kiekvienomis rungtynėmis gerins savo žaidimą. Maloniau, aišku, būtų turėti bent vieną papildomą pergalę, kuri nuimtų spaudimą. Šiuo metu svarbiausia kasdienės pastangos, vyrų darbas, kuriuo negaliu skustis. Tereikia tai viską perteikti į rungtynes“, – sakė Š. Jasikevičius.
Robertui Javtokui suspazmavo nugarą, ir gana stipriai, jis lieka namuose. Manau, kad tai didelė netektis. Planavau su juo pradėti rungtynes, statyti prieš Ante Tomičių.
Šarūnas Jasikevičius

Būdamas žaidėju vienas geriausiu Lietuvos krepšininkas pats rungtyniavo katalonų gretose 2000-2003 metų sezonuose bei 2012-2013 metų sezone. 2003 metais įžaidėjas atvedė ispanus į Eurolygos viršūnę. Tiesa, šiuo metu Š. Jasikevičiui ne laikas gyventi prisiminimais.

„Malonu sugrįžti į tuos miestus, kuriuose esu žaidęs, tačiau čia yra darbas, malonumams yra vasara. Į Barseloną važiuoju kaip į komandiruotę“, – šypsojosi Š. Jasikevičius.

Žalgiriečiai šiuo metu turi tik vieną pergalę ir keturias nesėkmes, Lietuvos čempionai Eurolygoje rikiuojasi priešpaskutinėje vietoje. „Barcelona“ (3 pergalės/2 pralaimėjimai) užima šeštą vietą.

Rungtynės Ispanijoje ketvirtadienį prasidės 22 val Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)