Įspūdingą formą būsimų varžovų gretose demonstruoja 34-erių metų Marko Popovičius. Buvęs Kauno „Žalgirio“ legionierius per tris mačus vidutiniškai rinko net po 18,7 taško, o iš trijų taškų zonos atakavo pavydėtinu 47,4 proc. taiklumu. Be kroato dviženklį taškų skaičių pelno ir serbas Ivanas Pauničius (12,3 tšk.).

„Bus sunku, nes atvažiuoja gera komanda: jie žaidžia intensyvų, agresyvų, greitą, smagų akiai krepšinį. Turime sužaisti labai disciplinuotas rungtynes sužaisti, nes jie vos neįveikė „Barcelonos“, nugalėjo „Bilbao“ komandą, ir „Chimki“ krepšininkus namuose apžaidė.

Jie žaidžia labai paprastą, greitą, kartais atrodo – krepšinį be galvos. Bet taip nėra. Svarbų vaidmenį vaidina Popovičius, aplink kurį sukasi visas puolimas. Aišku, padeda ir Pauničius, be to, jie dar turi kelis jaunus talentingus žaidėjus. Taip kad bus labai sunkios rungtynės“, – mintimis apie laukiantį mūšį dalijosi T. Pačėsas.

„Lietuvos rytas“ sezoną antroje pagal pajėgumą Europos krepšinio lygoje pradėjo išvykų maratonu, kuriame sėkmė vis nusisukdavo.

Maskvoje buvo mestas iššūkis „Chimki“ milijonieriams, bet pralaimėta 71:76, Bilbao mieste galimybę triumfuoti užkirto abejotino „švarumo“ blokas (76:80), o prieš savaitę Berlyne per 3:46 min. buvo iššvaistytas 9 taškų pranašumas ir po dviejų pratęsimų atiduota pergalė ALBA vyrukams – 115:124.

„Pasitikėjimo tai neprideda, bet toks mūsų darbas. Niekada nepasiduodame, turime eiti toliau, paimti šitą pergalę ir grįžti į pergalių kelią, – susidariusią situaciją komentavo Deividas Gailius. – Apmaudu, aišku, tokias rungtynes pralaimėti, bet komandoje atmosfera yra tikrai gera, o po tų pralaimėjimų, manau, mes dar labiau susivienijome ir visi kartu bandysime iš to išlipti.“

„Nenoriu kalbėti, ką mums padarė Europos taurės valdžia, įstūmusi mums tris išvykas iš eilės. Tai greičiausiai surežisuota, kad ispanų komandos neturėtų tokio grafiko kaip mes dabar. Aišku, tai mums skaudžiai atsiliepia, bet mes esame tvirti, stiprūs ir tokie išliksime“, – sąmokslo teoriją įžvelgė 44-erių metų specialistas.

Neskaičiuojant nesėkmių Europos taurės turnyre, per pastarąjį mėnesį T. Pačėso kariauna net tris kartus nudegė ir vietiniame fronte: LKL čempionate nusileido ne tik Kauno „Žalgiriui“ (66:74), bet ir Klaipėdos „Neptūnui“ (78:79) ar net Utenos „Juventus“ (74:81) ekipai.

„Spaudimą jaučiame visą laiką, bet mes stengiamės, kad mūsų krepšininkai jo nejaustų. Aš visada prisiimsiu atsakomybę už komandos žaidimą, nes noriu, kad žaidėjai tik žaistų krepšinį, o ne galvotų kažką papildomai. Mes taip stengiamės palengvinti jų dalią: norėčiau, kad jie jaustų kuo mažiau atsakomybės“, – naštą ant savo pečių krovėsi vilniečių vairininkas.

Jau ne vieną mėnesį naujo įžaidėjo laukiantis T. Pačėsas tik skėsčiojo rankomis – paieškos kol kas bevaisės. Visgi treneris pasidžiaugė pamažu atsiskleidžiančiu Corey Fisheriu, kuris sumažino Davido Logano krūvį.

„Daugiau tikimės iš patyrusio Rashauno Broaduso, manau, Rokas rodo augančią formą, tikiuosi, kad Lapeta su Gudaičiu išlaikys stabilią formą. Ir, aišku, laikome špygas, kad Gordonas ir Loganas išlaikytų tą patį lygmenį.

Gailius, Jomantas – tikrai niekam neturiu pretenzijų. Tiesiog džiaugiuosi, kad ši komanda randa jėgų ir turi stiprybės viduje nepasiduoti po tokių karčių pralaimėjimų. Daug kam ateina krizė, bet mes stengiamės to išvengti“, – apie žaidėjų sportinę formą pasakojo treneris.

Pirmą ratą pabaigę su apskritu nuliu pergalių grafoje „Lietuvos ryto“ žaidėjai kaip reikiant susigadintų savo galimybes žengti tolyn. ALBA (3/1) savo sąskaitoje jau turi tris pergales, o Vilniuje laimėjusi „Montakit“ ją taip pat pavytų.

„Šios rungtynės svarbiausios, nes žaidžiame namuose. Bet žinote, mūsų grupėje visos rungtynės yra svarbiausios. Visos komandos yra apylygės, išskyrus „Chimki“ – jie yra toli toli priekyje, o visos kitos komandos kovos dėl išėjimo“, – lengvai pasiduoti neketino specialistas.

Trečiadienio vakarą dar ginklus surems Maskvos srities „Chimki“ (2/1) ir Bilbao „Basket“ (1/2) komandos. Kadangi šiame sezone, norint patekti į kitą turnyro etapą, užtenka aplenkti vieną varžovą, vilniečiams palankesnė būtų rusų pergalių. Tokiu būdu per antrą ratą dėl vienintelio likusio kelialapio vilniečiai kovotų su Ispanijos atstovais.

Visgi pergalė Vilniuje T. Pačėso auklėtiniams leistų gyventi kur kas ramiau ir netgi suteiktų vilčių pasvajoti apie finišą aukštesnėje vietoje.

O kaip bus iš tikrųjų sužinosime trečiadienį „Siemens“ arenoje nuo 19 val. prasidėsiančiose rungtynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)