„Jis įmes 0 taškų ir aš įmesiu 0 taškų – bus tikrai malonu su juo pasimatyti. Jis aukščiausio lygio treneris, žino, kaip paruošti komandą. Stengsiuosi paruošti ir aš – jis neįmes nei taško“, – prieš išvyką į Stambulą juokavo Š. Jasikevičius.

Lietuvos čempionų treneris su „Žalgiriu“ trečiadienio vakarą stos į kol kas pačią sunkiausią šio sezono dvikovą – išbandys jėgas prieš praėjusių metų Eurolygos vicečempionus „Fenerbahce“ krepšininkus.

„Labai sunku pasakyti, kas bus svarbiausia – lems daug faktorių: atkovoti kamuoliai, rungtynių tempas. Mums reikia žaisti greičiau už juos, nes jie yra už mus didesni visose pozicijose, išskyrus įžaidėjo. Kamuolys turės judėti greitai, mes patys turėsime judėti greitai.

Aišku, reikės kažkiek limituoti jų lyderius: tiek Dixoną, tiek Bogdanovičių, tiek Datomę, tiek Slouką – tai komanda, kuri pretenduoja į Eurolygos čempionės titulą. Lengva nebus, bet reikia žaisti savąjį krepšinį, limituoti juos ir stengtis žaisti už juos greičiau“, – svarstė Šaras.

„Kai žaidi prieš komandą, kuri pretenduoja laimėti Eurolygą, mes daug pranašumų neturime. Bet yra detalių, kurias bandysime išnaudoti“, – pridėjo kauniečių vedlys.

Nors Turkijos čempionai Eurolygoje kol kas žygiuoja be kluptelėjimų, abi pergalės buvo iškovotos minimaliais skirtumais: sezono starte namuose 67:66 palaužta Bambergo „Brose Baskets“ komanda, o praėjusią savaitę išvykoje 73:72 nokautuota „Barcelona“.

„Jie žaidė prieš labai rimtus varžovus – tiek Bambergas, tiek Barselona. Galėjo ir laimėti, galėjo ir pralaimėti. Į akis krenta, kad jie įmeta tik po 70 taškų. Turime žaisti kuo greičiau, ypatingai greitajame puolime, nes jie yra labai dideli, o žaisti 5 prieš 5 su jais yra labai sunku“, – vikrumu galingiems varžovams iššūkį mesti ketina Š. Jasikevičius.

Žalgiriečiai šiuo metu rungtyniauja tarsi NBA komanda: penktadienį Kaune žaidė prieš Vitorijos „Baskonią“, sekmadienį – vėl namuose prieš Klaipėdos „Neptūną“, trečiadienį Stambule stos į kovą prieš „Fenerbahce“ vyrukus, o penktadienį vėl grįš į „Žalgirio“ areną, kurioje priims Tel Avivo „Maccabi“ klubą.

„Pasiruošimo nėra. Stengiamės daugiau žiūrėti video ir nenuvarginti žaidėjų, kad jie turėtų daugiau energijos – toks grafikas, mes jo nepakeisime“, – per daug nesikrimto 40-metis treneris, kurio vadovaujamas „Žalgiris“ praėjusią savaitę naujosios eros Eurolygoje šventė pirmą pergalę.

Ar pavyks nuskinti antrąją, sužinosime trečiadienį nuo 20.45 val. prasidėsiančiose rungtynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)