Visos tos nesąmonės, kad trenerį išrinko Kazlauskas... Jūs galėtumėte Saboniui kažką per jėgą įpiršti, jei jis nenori? Niekai. Visas tas šurmulys keliamas norint sukiršinti, supykdyti.
Jonas Kazlauskas

Kas treniruos Lietuvos rinktinę, visuomenei rūpi ne ką mažiau nei klausimas, kurios politinės jėgos po antro Seimo rinkimų turo imsis formuoti valdančiąją koaliciją.

Formalus atsakymas turėtų būti pateiktas LKF vykdomojo komiteto posėdyje spalio 25 d. Bet Krepšinis.lt dar rugsėjo pabaigoje skelbė, kad federacijos vadovybė linksta į Klaipėdos „Neptūno“ vyriausiojo trenerio Dainiaus Adomaičio pusę.

Kitos neoficialiai įvardijamos kandidatūros – Kantu „Red October“ (Italija) klubą treniruojantis Rimas Kurtinaitis ir Kauno „Žalgirio“ vairininkas Šarūnas Jasikevičius.

Tačiau iš ko iš tiesų reikės rinktis kitą antradienį, iki šiol neinformuoti net patys LKF vykdomojo komiteto nariai.

„Absoliučiai niekas nepatvirtinta, joks treneris, niekas. 25 dieną turime vykdomojo komiteto posėdį ir ten viskas bus patvirtinta, viskas paaiškės. Kol kas tiek žinių. O visos kitos šnekos, kalbos – tai spekuliacijos“, – Krepšinis.lt tvirtino LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Minėtos „spekuliacijos“ pastarosiomis dienomis išties su kaupu užpildė žinių iš LKF būstinės vakuumą.

Žiniasklaidos dėmesys vėl nukrypo į J. Kazlauską. Keliama versija, esą 61-erių specialisto žodis turėjo didelę – gal net lemiamą – įtaką sprendžiant jo įpėdinio klausimą.

D. Adomaitis – buvęs J. Kazlausko auklėtinis „Žalgirio“ klube. 2013 metais tuomet neseniai trenerio karjerą pradėjęs buvęs puolėjas buvo paskirtas Lietuvos studentų rinktinės, kurioje J. Kazlauskas tikrino artimiausią nacionalinės komandos rezervą, strategu. Tas pačias pareigas D. Adomaitis ėjo ir 2015-ųjų vasarą.

Kalbėdamas su Krepšinis.lt, J. Kazlauskas nepaneigė, kad grįžęs iš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių buvo susitikęs su 42-ejų treneriu.

„Aš buvau ne tik su juo susitikęs – su daug kuo. Galvoju, kad susitikti negalima tada, kai būna kokia nors teisminė byla, teisingai? Pavyzdžiui, visi tie Balčiūno (buvusio LKF generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno – Krepšinis.lt) reikalai. O aš galiu susitikinėti, su kuo noriu“, – pareiškė ketverius pastaruosius metus rinktinei dirigavęs vienas šalies krepšinio autoritetų.

M. Balčiūną trumpo pokalbio metu jis „tarp eilučių“ paminėjo dar ne kartą.

Pastarasis LKF paliko 2013 metais, to nedviprasmiškai pareikalavus J. Kazlauskui. Viešumoje M. Balčiūnas buvo susikirtęs ir su kitomis Lietuvos krepšinio garsenybėmis, pavyzdžiui, R. Kurtinaičiu ir Šarūnu Marčiulioniu, kuris tuometį LKF generalinį sekretorių net buvo padavęs į teismą.
Manau, kad išsirinkti trenerį yra Sabonio ir federacijos prerogatyva, o ne mano reikalas. Aš tik buvau korektiškai jų paklausęs, apie ką galvoja, kokias kandidatūras svarsto. Jie tris žmones paminėjo, sakė, kad mąsto apie juos.
Jonas Kazlauskas

Dabar J. Kazlauskas tvirtina, kad gandai apie jo įtaką LKF – pirmiausia, prezidentui Arvydui Saboniui – yra tik seno oponento skleidžiama dezinformacija.

„Visos tos nesąmonės, kad (trenerį – Krepšinis.lt) išrinko Kazlauskas... Jūs galėtumėte Saboniui kažką per jėgą įpiršti, jei jis nenori? Niekai. Visas tas šurmulys keliamas norint sukiršinti, supykdyti. Matau žmogų, kurio federacija kažkada gražiai atsisakė, ir jo ruporą krepšinis.net, kuris nuo pat pradžios, kai grįžau į rinktinę, rašė visokiausius straipsnius“, – dūrė užsienyje šiuo metu esantis, bet kalbas Lietuvoje girdėjęs treneris.

Pasak J. Kazlausko, po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių jis paklausęs LKF vadovybės, kam ši planuojanti patikėti rinktinę. Bet jokios savo nuomonės pretendentų atžvilgiu specialistas kategoriškai tikino neišsakęs.

„Kai pralaimėjome paskutines rungtynes, paprasčiausiai nuotaika apie tai kalbėti buvo ne ta. Nors Sabas su Špoku, ko gero, apie tai jau galvojo, nes visi viską žinojo. O po to aš tik daugiau ar mažiau klausiausi naujienų. Manau, kad išsirinkti trenerį yra Sabonio ir federacijos prerogatyva, o ne mano reikalas. Aš tik buvau korektiškai jų paklausęs, apie ką galvoja, kokias kandidatūras svarsto. Jie tris žmones paminėjo, sakė, kad mąsto apie juos“, – pasakojo buvęs rinktinės vairininkas, kurio auklėtiniai pasirodymą Rio de Žaneire baigė ketvirtfinalyje sutriuškinti australų 64:90.

Ir atskleisti savo preferencijų Krepšinis.lt J. Kazlauskas nesutiko.

„Tie trys įvardinti vyrai – visi mano draugai. Nenoriu niekam suteikti kažkokių preambulių. Galų gale, nenoriu daryti spaudimo federacijai, Sabui ir kitiems. Tegu išsisprendžia, išsirenka“, – nukirto treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)