Atidarymo rungtynėse „Švyturio“ arenoje, stebint 4820 žiūrovų, klaipėdiečiai po pratęsimo krito prieš Prienų-Birštono „Vytautą“ (76:79). Nors daug kas galvojo, kad tai tebuvo atsitiktinumas, po kelių dienų pergalę iš uostamiesčio išsivežė ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (55:61), o savaitgalį „Neptūną“ Kėdainiuose ant menčių paguldė ir „Nevėžis“ (90:94). Dabar šalies vicečempionai kartu su „Šiauliais“ (0/3) tūno LKL turnyro lentelės dugne.

„Sezonas ilgas, o sporte yra ne tik pergalės ir pralaimėjimai. Komanda pakankamai pasikeitusi ir atjaunėjusi. Be to, mūsų pastarųjų metų pasiekimai suteikia kitoms komandoms papildomos motyvacijos – visi žaidžia su dviguba energija ir didesniu nusiteikimu. Bet visose trejose rungtynėse galėjome ir laimėti. Sporte viskas yra labai trapu“, – per daug dėl antausių nesigraužė O. Kurauskas.

Pasirengimo cikle Vilniaus „Lietuvos rytą“ netikėtai lengvai parbloškę (82:68) ir Vlado Garasto taurę laimėję klaipėdiečiai prasidėjus oficialiam sezonui buvo sugrąžinti į realybę: komanda, vasarą praradusi akivaizdų lyderį Danielį Ewingą, dar turi atrasti savąjį žaidimą.

Tai iliustruoja ne tik pralaimėjimai LKL vidutiniokams, bet ir akis badanti statistika. „Neptūnas“ pagal pelnomus taškus visoje lygoje rikiuojasi tik šeštas (73,67), o pagal rezultatyvius perdavimus – vos priešpaskutinis, devintas (15,67). To priežastis – didžiausio pastarųjų metų klaipėdiečių ginklo užsikirtimas – tritaškius jie pataiko vos 25 proc. taiklumu.

Bet nenuostabu, kad susižaidimo Klaipėdos ekipoje dar trūksta. Tarpsezoniu „Neptūną“ papildė keturi žaidėjai, kuriems numatyti svarbūs vaidmenys: įžaidėjas Larry Drew, snaiperis Jamesas Baronas, veteranas Tadas Klimavičius ir mokslus JAV baigęs Mindaugas Kačinas.

„Mes nesiblaškome, – įtampą dėl susvyravusios D. Adomaičio kėdės numalšino Klaipėdos klubo vadovas. – Burtininkų nebūna, kad atėjęs su lazdele netikėtai viską pakeistų. Darbas, kantrybė, palaikymas ir pagalba, galbūt ateityje pasipildant žaidėjais, duos norimų vaisių.

Sezonas ilgas: LKL laukia keturi ratai, dar Čempionų lyga – juk dirbama su gyvais žmonėmis, o ne su kažkokiomis staklėmis, kur galima viską suplanuoti. Mums svarbu procesas, todėl žiūrime į žaidimo kokybę. Eigoje matysime, ar ji gerėja.“

Osvaldas Kurauskas

Prieš savaitę Arvydui Saboniui patvirtinus, kad Jonas Kazlauskas Lietuvos rinktinės nebetreniruos, LKF ėmė žvalgytis, kas galėtų pakeisti pastaraisiais metais medalius skynusį specialistą. Nors krepšinio mėgėjų apklausose ryškus favoritas – Rimas Kurtinaitis, tačiau „aukštesnėse sferose“ pirštu pirmiausia baksnojama būtent į D. Adomaitį.

Galbūt ir šios kalbos turi įtakos klaipėdiečių buksavimui?

„Nemanau, kad tai kažkaip ypatingai veikia. Bet, aišku, padidintas dėmesys trikdo bet kurį žmogų, – svarstė O. Kurauskas. – Bet jis savo darbais jau įrodė, kad yra vertas būti tarp kandidatų.

Dainius turi daug pliusų, charizmą, buvo geras žaidėjas, o dabar, kaip treneris, tarp krepšininkų turi autoritetą. Be to, paskutinius dvejus metus jis buvo pripažintas geriausiu Lietuvos treneriu. Šie faktai ir stabilūs rezultatai įrodo, kad jis to vertas.“

Jeigu Dainius taptų rinktinės treneriu, mes tikrai nesudarytume jokių kliūčių. Klubui tai būtų didelis džiaugsmas ir pridėtinė vertė.
Osvaldas Kurauskas

Ateinančios trys savaitės gali kaip reikiant pakeisti D. Adomaičio gyvenimą: laukia ne tik svarbus mūšis išvykoje su Panevėžio „Lietkabeliu“ (trečiadienį 18.30 val.) ar startas FIBA Čempionų lygoje (spalio 19 d.), bet ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovų verdiktas. Spalio 25 dieną vyksiančiame valdybos posėdyje bus išrinktas naujasis rinktinės vairininkas.

„Jeigu Dainius taptų treneriu, mes tikrai nesudarytume jokių kliūčių. Klubui tai būtų didelis džiaugsmas ir pridėtinė vertė. Būtume pamaloninti, kad įžvelgėme jauną, perspektyvų, talentingą trenerį ir jį pasikvietėme į savo gretas bei sudarėme visas galimybes tobulėti ir siekti karjeros“, – treneriui žalią šviesą uždegė „Neptūno“ vadovas.

Pagalių į karjeros ratus naujajam nacionalinės komandos vairininkui pasiryžusi nekišti ir LKF, kuri žada jam leisti treniruoti ir klubą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)