Pasibaigus olimpiniam ciklui ir kartu J. Kazlausko sutarčiai su LKF, panevėžietis apie savo likimą rinktinėje kalbėjo užuolankomis, bet su aiškia užuomina – savo darbą jis jau atliko.

Tiesa, LKF atstovai dar bandė kalbėtis su J. Kazlausku, kad šis ir toliau liktų trenerio poste, bet perkalbėti nepavyko.

„Jono sutartis baigėsi ir jis jau pats sakė, kad viskas, taip kad jis toliau nepratęs. Žmogus Lietuvos krepšiniui atidavė labai daug. Žmogus nusprendė pailsėti – pats yra tą pasakęs“, – teigė A. Sabonis.

Spalio 14 dieną vyks specialus renginys, skirtas trenerio pagerbimui.

„Čia bus padėka jam už atliktą darbą ir viską, ką davė Lietuvos krepšiniui. Mes norime gražiai atsisveikinti ir išleisti žmogų“, – pareiškė A. Sabonis.

1997-2001 metais Lietuvos rinktinėje dirbęs ir 2000-aisiais Sidnėjuje olimpinį bronzos medalį laimėjęs specialistas į šį postą sugrįžo po krepšininkų fiasko Londone, kuomet pirmą kartą buvo nepatekta į olimpiados pusfinalį.

2013-ųjų ir 2015-ųjų Europos čempionatuose J. Kazlauskas nacionalinę komandą atvedė iki sidabro medalių, o 2014 metų pasaulio čempionate – į elitinį ketvertą. Prieš Rio žaidynes mūsiškiai netgi žengė trečioje FIBA reitingo vietoje.

Nemažai vilčių buvo dėta ir į olimpines žaidynes, ypač po trijų iš eilės pergalių B grupėje, kuomet įveikta buvo Brazilija (82:76), Nigerija (89:80) ir Argentina (81:73). Bet tuomet sekė gniuždantys pralaimėjimai ispanams (59:109) ir kroatams (81:90), o kančias užbaigė galingai rungtyniaujantys Australijos krepšininkai (64:90).

Septintą kartą iš eilės olimpiadoje besivaržiusi Lietuvos krepšinio rinktinė antrą sykį iš eilės neperžengė ketvirtfinalio barjero. Tiesa, galutinėje rikiuotėje ji finišavo pozicija aukščiau nei Londone – septinta.

Kas Lietuvos krepšininkus ves į naujas pergales tarptautinėse arenose, paaiškės spalio 25 dieną, kuomet LKF apsvarstys visas galimas kandidatūras. Visgi kol kas pavardžių A. Sabonis atskleisti nenorėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (190)