Tokios neįprastos pareigos T. Sedekerskiui teko, nes rungtynėse su Mursijos UCAM dėl traumos nežaidė nuolatiniu kapitonu ateinančiame sezone veikiausiai tapsiantis Ilimane Diopas. Ta pati priežastis vis dar sulaiko ryškiausią komandos žvaigždę – naujoką iš Italijos Andrea Bargnani – bei dar kelis krepšininkus.

I. Diopas taip pat yra labai jaunas žaidėjas – vidurio puolėjui tėra 21-eri. Bet klubo struktūroje nuo pat karjeros pradžios augęs krepšininkas tarptautinėje „Baskonia“ rūbinėje – vienintelis Ispanijos paso savininkas. Senegalo sostinėje Dakare gimęs aukštaūgis nuo vaikystės gyvena Pirėnų pusiasalyje.

Naujo kapitono „Baskonia“ prireikė atsisveikinus su klubo senbuviu iš Prancūzijos Fabienu Causeur, persikėlusiu į Bambergo „Brose“ (Vokietija). Savo ruožtu, pastarasis prieš metus pareigas buvo paveldėjęs iš „Baskonia“ simbolio Fernando San Emeterio, dabar rungtyniaujančio „Valencia“ ekipoje.

Tuo metu T. Sedekerskis laukia pirmo sezono pagrindinėje „Baskonia“ komandoje. Ateitį su baskų klubu universalusis 204 cm ūgio žaidėjas susaistė dar 2013 metais, bet iki šiol būdavo skolinamas žemesnių divizionų komandoms ir „Baskonia“ gretose pasirodydavo tik epizodiškai.

Šią vasarą naujasis Vitorijos ekipos strategas S. Alonso lietuviui leidžia pasireikšti ypač daug. Ne išimtis – ir sekmadienio kontrolinės rungtynės su Mursijos krepšininkais.

Starto penkete dvikovą pradėjęs T. Sedekerskis žaidė net 36 min. ir pelnė 8 taškus (0/3 baudų, 4/8 dvitaškių, 0/3 tritaškių), atkovojo 10 kamuolių bei atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

„Baskonia“ pralaimėjo 68:82 (14:13, 27:20, 15:21, 12:28). 21 tašką baskams pelnė ir 10 kamuolių atkovojo buvęs Kauno „Žalgirio“ aukštaūgis iš Kroatijos Mario Delašas. 7 taškai – 16-mečio Latvijos talento Arturo Kuruco sąskaitoje.

Nugalėtojų gretose pernelyg neišsiskyrė kitas buvęs žalgirietis Martynas Pocius. Gynėjas iš Lietuvos surinko 6 taškus (2/5 tritaškių), sugriebė 2 atšokusius kamuolius ir kartą rezultatyviai perdavė kamuolį komandos draugams.

UCAM į pergalę vedė 17 taškų pelnęs Vitoras Alvesas Benite, 16 taškų įmetęs Facundo Campazzo ir 15 pridėjęs Ovie Soko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)