Tai penktadienį žiniasklaidai atskleidė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Nors grįžęs iš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių J. Kazlauskas leido suprasti atsisveikinantis su pareigomis, kurias ėjo pastaruosius ketverius metus, šią savaitę tiek trenerio, tiek LKF atstovų tonas pasikeitė.

J. Kazlauskas patikslino turėjęs omenyje pasibaigusius įsipareigojimus pagal 2012 metais pasirašytą sutartį, galiojusią vieną olimpinį ciklą. O LKF vadovybė pranešė laukianti susitikimo su specialistu, nuo kurio esą ir prasidės rinktinės trenerio paieškos.

Olimpinis ciklas buvo tikrai geras – istoriškai jis buvo pats geriausias. Todėl apie Joną galime kalbėti tik pačiais gražiausiais žodžiais.
Mindaugas Špokas
„Įkalbinėti nieko nereikia – reikia pasikalbėti. Nuo trenerio apsisprendimo priklausys, ar jis bus vienas kandidatų, ar ne“, – penktadienį apie J. Kazlauską sakė M. Špokas.

– Prieš ketverius metus J. Kazlauskas ėmėsi treniruoti rinktinę paprašytas savo buvusio auklėtinio A. Sabonio. Kiek LKF prezidento asmeninis prašymas gali turėti įtakos šįkart? – paklausėme LKF generalinio sekretoriaus

– To jau reikėtų klausti jų pačių. Galiu pasakyti tiek, kad olimpinis ciklas buvo tikrai geras – istoriškai jis buvo pats geriausias. Todėl apie Joną galime kalbėti tik pačiais gražiausiais žodžiais. Daug dalykų yra nematomi – Jonas buvo atsakingas ne vien už vyrų, bet ir jaunimo rinktinių sistemą, trenerių skyrimą. Ta grandis dabar duoda rezultatų.

– Būsimo Lietuvos rinktinės trenerio darbo baras taip pat apims visos krepšinio piramidės priežiūrą?

– Taip, tokia yra viena mūsų sąlygų. Vyrų rinktinė yra šiandiena. Jeigu nekreipsime dėmesio į apačią, rytoj turėsime didelę problemą. Stiprus jaunimas – stipri rinktinės ateitis. Džiaugiamės, kad po savęs nepaliksime tuščios vietos, ir tai – Jono nuopelnas. Moterys tokios piramidės iki šiol neturėjo, todėl atsirado didelė bėda. Dabar jau patys trejus metus dėliojame ją, kuriame sistemą.
Jeigu lyginsime su kitų rinktinių treneriais, atlyginimas atrodys juokingai. Tokie pinigai tikrai neatitinka rinkos realijų.
Mindaugas Špokas
– Jei trenerio pareigos neapsiriboja viena komanda, tai reiškia, kad derinti darbą rinktinėje ir klube bus neįmanoma?

– Tai – gilesnis klausimas. Kalbėjome apie tai su Jonu – tiek pernai, tiek užpernai. Jokių kliūčių mes nedarome, nes darbas klube – taip pat tobulėjimo būdas. Tik dėl jo lieka dar mažiau laisvalaikio, ir turbūt pirmiausia nukenčia šeimos.

Be to, klube galima užsidirbti pinigų. Rinktinėje to nėra. Tiek krepšininkai, tiek treneriai iš esmės atlieka socialinį darbą. Noriu pabrėžti, kad iki šios dienos nė vienas žaidėjas nėra gavęs kokio nors atlygio už atstovavimą rinktinei. Ispanai, visos kitos rinktinės moka pinigus. Mes – ne. Kiek moka ispanai? Galiu pasakyti taip: jei mūsų biudžetas yra apie trys milijonai eurų, jų – 60 milijonų. Mums tai būtų nepakeliama našta. Nebent visas lėšas skirtume vienai komandai. Skaičiavome, kad vien tik išvežti į turnyrus visų amžiaus grupių rinktines kainuoja apie 700 tūkst. eurų. Žaidėjai supranta šią sistemą, nes patys ją perėjo, ir nepyksta.

– Bet rinktinės treneriai atlygį už savo darbą juk gauna.

– Simbolinį. Jeigu lyginsime su kitų rinktinių treneriais, atrodys juokingai. Tokie pinigai tikrai neatitinka rinkos realijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)