Niekam nekyla abejonių, kad M. Kalnietis Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse buvo geriausias Lietuvos rinktinės krepšininkas. Vidutiniškai 18 taškų, 7,5 rezultatyvaus perdavimo ir 2,7 atkovoto kamuolio – įspūdinga statistika, tačiau ją bendrame kontekste užgožė ne itin vykęs visos komandos pasirodymas. Po trijų pergalių iš eilės, vėliau lietuviai įkrito į duobę, buvo sutriuškinti ispanų, nusileido kroatams, o pasirodymą Rio baigė ketvirtfinalyje, neprilygę australams.

M. Kalnietis „rinko kitų numestas šiukšles“
Mantas padarė viską, ką galėjo – jis tarsi rinko šiukšles nuo žemės, kurias palikdavo jo komandos draugai ir metė visa tai į šiukšlių dėžę, kurią šiuo atveju galime laikyti krepšio sinonimu.
Luigi Ercolani
„Lietuva pasirodė prastai – pripažinkime tai. Žaidėjai, iš kurių buvo tikimasi daug, šį kartą nenuveikė beveik nieko, o Toronto „Air Canada Centre“ arenoje praėjusį sezoną galingai atrodęs lietuvių vidurio puolėjas žaidė tarsi užrištomis akimis.

Pralaimėjimas 50 taškų Ispanijai buvo skaudus, ir, tenka konstatuoti, netgi žeminantis. Ypač turint omenyje, kad tai buvo olimpinės žaidynės. Ketvirtfinalyje australai taip pat kirto labai skaudžiai“, – nemalonius lietuvių ausiai ir akiai teiginius dėsto italų krepšinio apžvalgininkas Luigi Ercolani.

Tačiau nesėkmingame lietuvių pasirodyme, italo nuomone, būta ir pozityvių dalykų. Visų pirma, M. Kalniečio žaidimas – 29-erių metų 195 cm ūgio žaidėjas aikštėje tapo tikru rinktinės lyderiu, tačiau nesulaukė tinkamos pagalbos iš komandos draugų.

„M. Kalnietis – vargšas vaikinas, – konstatuoja L. Ercolani. – Jis padarė viską, ką galėjo – jis tarsi rinko šiukšles nuo žemės, kurias palikdavo jo komandos draugai ir metė visa tai į šiukšlių dėžę, kurią šiuo atveju galime laikyti krepšio sinonimu. Jam sėkmingai asistavo Jonas Mačiulis ir Mindaugas Kuzminskas. Deja, Mantas beprasmiškai bandė sugrąžinti į ritmą Joną Valančiūną, jis pamatė, kad Domantas Sabonis kol kas dar negali pasigirti tėvo talentu, tačiau pats tempė komandą ant savo pečių, kol tai buvo įmanoma. Reikia tikėtis, kad ateinančiais metais komanda jam galės padėti daugiau.“

Kad „Emporio Armani“ įžaidėjas Rio de Žaneire rungtyniavo išskirtinai įspūdingai, pažymėjo ir Ispanijos žiniasklaida.

„M. Kalnietis tapo autentišku Lietuvos rinktinės lyderiu. Brandus Jono Kazlausko komandos įžaidėjo žaidimas už nugaros paliko net ir NBA žaidėjus J. Valančiūną ir M. Kuzminską“, – rašė Marca.com apžvalgininkas Andresas Castrejonas.

Milane – jau šią savaitę

Apskritai tarpsezoniu gerokai pasistiprinusi „Emporio Armani“ komanda dar prieš Italijos čempionato startą yra laikoma pagrindine favorite vėl laimėti nacionalines pirmenybes, o M. Kalniečio ir kitų žaidėjų debiuto ekipos sudėtyje laukiama jau šią savaitę.

Verta pažymėti, kad kroato Jasmino Repešos treniruojamas klubas tarpsezoniu išsaugojo praėjusio sezono komandos branduolį ir sukirto rankomis su keliais paties aukščiausio meistriškumo žaidėjais, iš kurių verta išskirti Serbijos rinktinės vidurio puolėją Miroslavą Raduljicą bei su Rimu Kurtinaičiu Maskvos srities „Chimki“ bendros kalbos neradusį slovėną Zoraną Dragičių.

Kaip skelbia „Il Giorno“, M. Kalniečiui, kaip ir kitiems Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyviams, treneris J. Repeša suteikė papildomo poilsio dienų. O – žaidynių dalyvių komandos gretose yra nemažai – tai ir M. Kalnietis, ir M. Raduljica, ir kitas serbas Milanas Mačvanas, ir kroatas Krunoslavas Simonas.

„Emporio Armani“ jau sužaidė vienas kontrolines rungtynes, kuriose 87:73 nugalėjo „Legnano Europromotion“ krepšininkus. 20 taškų nugalėtojams pelnė Jamelas McLeanas, 17 – komandos naujokas, 25-erių metų 201 cm ūgio Davide Pascolo.

Į šalies čempionų komandą prieš ateinantį sezoną dedamos nemažos viltys.

„Komandoje dar nėra visų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvių, su Slovėnijos rinktine Europos čempionato atrankoje dalyvausiančio Z. Dragičiaus. Neabejotina, kad su tokia sudėtimi Jasminas Repeša ir vėl bus pagrindinis kandidatas į šalies čempionų titulą, kur kas sėkmingesnio pasirodymo laukiama ir Eurolygoje“, – rašo Sportfair.it.

Lietuvos rinktinės įžaidėjas taip pat praleis rugsėjo 1-ąją vyksiančias kontrolines rungtynes su Bolonijos „Fortitudo“ – Manto ir grupės kitų užsieniečių debiuto tikimasi per kontrolines rugsėjo 4-osios rungtynes su Bursos „Tofas“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)