Po pasirodymo Alytuje dėl A. Milaknio jau buvo sunerimęs ir Jonas Kazlauskas, pabrėžęs, kad po sunkaus sezono Kazanės „Uniks“ klube snaiperiui reikia laiko pajusti žaidimo ritmą.

„Taip, kiekvienos rungtynės padeda. Aš tiesiog treniruojuosi, dirbu, laukiu savo šanso. Aišku, pirmosios rungtynės nenusisekė, bet aš niekada neabejojau ir nesuabejosiu savo metimu – tiesiog dirbu ir laukiu, kol įeisiu į geresnę formą“, – po pergalės prieš Baltarusijos komandą (84:51) savęs nenurašė kaunietis.


198 cm ūgio gynėjas žaidė 18 minučių, per kurias ne tik pelnė 9 taškus, bet ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Vis tik dėl vietos galutiniame dvyliktuke A. Milakniui šiemet kovoti – kur kas sunkiau.

Be Jonui Kazlauskui jau pažįstamo bei gerą sportinę formą demonstruojančio Ado Juškevičiaus apie save Lietuvos sirgaliams priminė ir Marius Grigonis. 22-ejų metų rinktinės debiutantas gerą įspūdį kol kas palieka ne tik sirgaliams ar treneriui, bet ir 2015 metų Europos vicečempionui.

„Aš nesu matęs jo žaidžiančio, bet tikrai nustebino – gerai žaidžia vaikis. Nežinau, fantastika – taip tegul ir toliau žaidžia“, – sėkmingą galimo konkurento dėl vietos lėktuve į Braziliją žaidimą vertino A. Milaknis.

Dvylikos žaidėjų, vyksiančių į Rio de Žaneirą, sąrašą olimpiniam komitetui federacija turi pateikti iki liepos 18 dienos, todėl savo galutinį verdiktą J. Kazlauskas žada skelbti savaitgalį. Vis tik į turnyrus Ispanijoje, Argentinoje ir Brazilijoje, norint apsidrausti nuo galimų traumų, skris 14 krepšininkų.

Pagal olimpinių žaidynių taisykles žaidėjus galima keisti traumos ar ligos atveju iki krepšinio turnyro techninio susirinkimo. Jis numatytas rugpjūčio 5 d. 9 val. 30 min. vietos laiku.

Paskutines draugiškas rungtynes gimtinėje lietuviai žais pirmadienį Kaune prieš galingąją Ispanijos komandą, su kuria kartu jau antradienį užsakomuoju reisu keliaus į Malagą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)