Jeigu D. Gailiaus likimas daugelio nenustebino, tai sprendimas pasirinkti ne Klaipėdos „Neptūno“ lyderį, o antroje Graikijos lygoje rungtyniavusį Vaidą Kariniauską sukėlė nemažai klausimų.

„Pradėsiu nuo Deivio: pirmiausia, tai jam šį kartą su rinktine nesisekė – nosį susilaužė, raumenį sumušė... Labai norėjo, stengėsi, bet kažkur privengė. O kitas dalykas – į jo poziciją užaugo gana įdomūs du žaidėjai, kurie rimtai pradėjo pretenduoti į rinktinę – tai Grigonis ir Ulanovas.


Ilgiausiai mąstėme dėl Kariniausko ir Girdžiūno. Pastarasis – geresnis metikas, bet jis yra labiau antras numeris, žaidžiantis įžaidėjo pozicijoje. Šiai dienai, pradedant Juškevičiumi ir Seibučiu, yra geresnių žaidėjų šioje pozicijoje, o tikro įžaidėjo mes neturime ir ilgai neturėsime, todėl Kariniauskui suteikėme galimybę pakovoti dėl vietos“, – aiškino 61-erių metų specialistas.

Ir iš tiesų pastarosiose dvejose rungtynėse 22-ejų metų V. Kariniauskas rungtyniavo visiškai kitaip nei pasirengimo ciklo pradžioje – ne tik skirstė kamuolius, bet ir drąsiai atliko reidus link varžovų krepšio ir nebijojo atakuoti iš toli.

„Mes po kiekvienų rungtynių svarstėme visus variantus. Galiu pasakyti, kad ir trenerių nuomonės išsiskyrė šiuo atveju, todėl tą sprendimą teko man priimti“, – pripažino J. Kazlauskas, pabrėžęs, kad tai dar nereiškia, jog 198 cm ūgio gynėjas turi vietą lėktuve į Braziliją.

„Dar negalime Kariniauskui garantuoti vietos – būtų ankstoka“, – palikdamas spaudos konferenciją pridėjo treneris.

Dvylikos žaidėjų, vyksiančių į Rio de Žaneirą, sąrašą olimpiniam komitetui federacija turi pateikti iki liepos 18 dienos, todėl savo galutinį verdiktą J. Kazlauskas žada skelbti savaitgalį. Vis tik į turnyrus Ispanijoje, Argentinoje ir Brazilijoje, norint apsidrausti nuo galimų traumų, skris 14 krepšininkų.

Pagal olimpinių žaidynių taisykles žaidėjus galima keisti traumos ar ligos atveju iki krepšinio turnyro techninio susirinkimo. Jis numatytas rugpjūčio 5 d. 9 val. 30 min. vietos laiku.

Paskutines draugiškas rungtynes gimtinėje lietuviai žais pirmadienį Kaune prieš galingąją Ispanijos komandą, su kuria kartu jau antradienį užsakomuoju reisu keliaus į Malagą.

Likęs Lietuvos rinktinės 14 kandidatų sąrašas (skliausteliuose – komanda, kurioje užbaigė sezoną):

Gynėjai

Mantas Kalnietis (29 m., 195 cm, Milano „EA7 Emporio Armani“, Italija)
Vaidas Kariniauskas (22 m., 197 cm, „Kymis“, Graikija)
Marius Grigonis (22 m., 198 cm, Manresos ICL, Ispanija)
Adas Juškevičius (27 m., 194 cm, Vilniaus „Lietuvos rytas“, Lietuva)
Artūras Milaknis (30 m, 198 cm., Kazanės „Uniks“, Rusija)
Renaldas Seibutis (30 m., 196 cm, Kauno „Žalgiris“, Lietuva)

Puolėjai

Mindaugas Kuzminskas (26 m., 205 cm, Malagos „Unicaja“, Ispanija)
Jonas Mačiulis (31 m., 198 cm, Madrido „Real“ , Ispanija)
Edgaras Ulanovas (24 m., 198 cm, Kauno „Žalgiris“, Lietuva)
Paulius Jankūnas (32 m., 205 cm, Kauno „Žalgiris“, Lietuva)
Domantas Sabonis (20 m., 208 cm, Gonzagos universitetas, JAV)

Centrai

Robertas Javtokas (36 m., 211 cm., Kauno „Žalgiris“, Lietuva)
Antanas Kavaliauskas (31 m., 208 cm, Vilniaus „Lietuvos rytas“, Lietuva)
Jonas Valančiūnas (24 m., 213 cm., Toronto „Raptors“, Kanada)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1447)