Jis pirmą kartą savo karjeroje turėjo galimybę rungtyniauti kartu su centru Jonu Valančiūnu ir pagrindiniu nacionalinės komandos įžaidėju Mantu Kalniečiu. Nauja patirtis 198 cm ūgio gynėjui paliko gerą įspūdį.

„Dabar žymai lengviau: daugiau vietos man – laisvesni kampai, daugiau laisvės, laisvesni metimai. Kalnietis gerai skirstė kamuolius – tikrai lengviau. Aišku, ir metimai dabar krenta, bet tai – darbo treniruotėse rezultatas“, – pasakojo jaunasis kandidatas.

Per trejas draugiškas rungtynes su Naująja Zelandija, Tunisu ir Venesuela M. Grigonis vidutiniškai rinko net po 12 taškų ir buvo vienas rezultatyviausių iš visų penkiolikos iki šiol aikštėje pasirodžiusių krepšininkų.

„Nestigo pasitikėjimo savimi – vis tiek žaidžiu ne žemoje lygoje, – pirmuosius žingsnius rinktinėje prisiminė jis. – Aš dirbu savo darbą: turiu savo progą – metu, bandau apsiginti kiek įmanoma geriau. Esu metikas, todėl ir bandau sumesti savo metimus.“

„Rungtynes pradėjome su gera energija ir koncentracija, o tai mums leido duoti gerą toną ir atsiplėšti nuo varžovų – taip parodėme, kas aikštės šeimininkai. Likusią rungtynių dalį kontroliavome: nebuvo nei pakilimų, nei nuopolių – po truputį didinome skirtumą ir dėl to turime tokį rezultatą“, – pergalės prieš Venesuelą (84:53) priežastis vardino Adas Juškevičius.

27-erių gynėjas jau antrose rungtynėse iš eilės buvo rezultatyviausias žaidėjas – šįkart jis per 16 minučių surinko 15 taškų, pataikęs visus penkis mestus tritaškius.

„Tai reiškia, kad turiu gerus komandos draugus, kurie laiku perduoda kamuolį, pastato užtvarą ir aš galiu laisvas išmesti savo metimą“, – už tokį solidų žaidimą nuopelnus kitiems rinktinės kandidatams skyrė A. Juškevičius.

„Aišku, šie metai šiek tiek kitokie – psichologiškai jaučiuosi tikrai geriau, o tai duoda impulsą man aikštelėje geriau jaustis ir geriau žaisti“, – pridėjo antrą kartą dvyliktuko duris atverti bandantis kaunietis.

Jonas Kazlauskas pripažino, kad jau už savaitės „atkabins“ dar porą žaidėjų. Bet kas jais taps – nežino net ir pats strategas. Todėl kandidatai save užsirekomenduoti galės paskutinėse trejose rungtynėse gimtinėje. Artimiausios – antradienį Alytuje prieš Olandijos krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)