Pirmadienį pirmą kartą su komanda treniravosi Ispanijos čempionu tapęs J. Mačiulis.

„J. Mačiulis šiandien prisijungė prie mūsų, tai pakartojome tuos dalykus, kuriuos jau buvome išmokę. Kai ką naujo įvedėme. Dabar per kitas dvi dienas turime grįžti prie aikštės gynybos ir puolimo įvairių variantų, prie zoninių paspaudimų. Taigi, treniruočių stovyklos įžanga kaip ir artės prie pabaigos“, – teigė J. Kazlauskas.

Jonas atvažiavo visiškai be jokio viršsvorio. Tai jau pliusas, palyginus su praėjusiais metais. Domantas labai sustiprėjęs fiziškai. Galvoju, kad tiek patobulinęs savo raumenyną, kad kažkiek kenčia kiti dalykai ir tai mes turime ištaisyti.
Jonas Kazlauskas

Treneris džiaugėsi, kad J. Mačiulio forma puiki.

„Pagal tai, kaip jis žaidžia, atrodo, kad jis nebuvo atostogavęs. Aš negalvoju, kad fizine prasme jam reiks laiko. Apskritai aikštėje jis rinktinėje vaidina kitokį vaidmenį nei „Real“ klube. Čia reikalingos rungtynės. O dabar mūsų laukia labai stiprus varžovas – Venesuela. Tai – dukart iš eilės Pietų Amerikos čempionai, už nugaros palikę tokias komandas, kaip Argentina ir Brazilija. Tai tikrai pajėgi komanda, turinti vietą olimpinėse žaidynėse. Tai bus pirmas rimtas išbandymas“, – dėstė J. Kazlauskas.

Prie ekipos jau prisijungė ir J. Valančiūnas bei D. Sabonis, kuriuos išvydęs J. Kazlauskas sureagavo dviprasmiškai.

„Jonas atvažiavo visiškai be jokio viršsvorio. Tai jau pliusas, palyginus su praėjusiais metais. Domantas labai sustiprėjęs fiziškai. Galvoju, kad tiek patobulinęs savo raumenyną, kad kažkiek kenčia kiti dalykai ir tai mes turime ištaisyti. Mes apie tai kalbėjome – apie manevringumą, lankstumą.

Mes labai patenkinti, kad Mindaugas Kumzinskas išvyko į NBA, tačiau mes vėl neturime visų žaidėjų. Jis yra labai talentingas ir mes labai džiaugiamės, kad jis ten. Mes jį raginome ten važiuoti. Manau, kad jis neturės ten per daug problemų reguliariajame sezone priklausomai nuo to, kaip komanda toli žygiuos. Šiek tiek nuogąstauju, kad jo geras ir švelnus charakteris nesuvaidintų blogo vaidmens“, – mintimis apie puolėją, kuris grįžti į Lietuvą turėtų šeštadienį, dalijosi J. Kazlauskas.

Tuo metu pats D. Sabonis, paklaustas, ar nejaučia priaugęs pernelyg daug svorio, sau įprastai nedaugžodžiavo ir pareiškė, kad visiškai pasitiki treneriu ir vykdys jo nurodymus.

„Nežinau. Treneris bandys su manimi žaisti kaip jis manys, kaip geriau komandai. Aš bandysiu daryti tai, ko jis nori“, – kalbėjo Oklahomos „Thunder“ naujokas.

Strategas paaiškino, kad Roko Giedraičio paslaugų atsisakė, nes kol kas jis dar nepasiekė rinktinės lygio. Tuo tarpu apie Donatą Motiejūną žinių kol kas nedaug.

„Matot, labai daug skirtingos informacijos ir spaudoje, ir visur. Sunku susigaudyti, o trukdyti jo paties, kai jam sunkiai sprendžiasi reikalai, kol kas mes nenorime, nuo to susilaikom. Laukiame kaip jam išsispręs tie dalykai“, – kalbėjo J. Kazlauskas.

Lietuvos rinktinė su Venesuelos rinktine kontrolines rungtynes žais sekmadienį Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)