Svetainė complex.com pasižvalgė po užsieniečių naujokų gyvenimus bei išrinko keletą įdomių faktų.

1. Jakobas Poeltlas – pirmasis austras, pakviestas naujokų biržoje

Jakobas Poeltlas tapo pirmuoju austru, pakviestu NBA naujokų biržoje – jį Toronto „Raptors“ pašaukė devintuoju šaukimu. Praėjusiais metais jam buvo prognozuojamas šaukimas pirmame rate, tačiau austras pasirinko žaisti NCAA dar vienerius metus. Nors kai kurie „Raptors“ fanai kol kas šiuo šaukimu nesidžiaugia, J. Poeltlas neabejotinai padės komandai po krepšiu.

2. Žmonės kartais suabejoja tikruoju Thono Makerio amžiumi

2013-aisiais Th. Makeris žaidė prieš „Raptors“ puolėją Amirą Johnsoną vietiniame „OVO Bounce Classic“ turnyre. Tuo metu krepšininko ūgis siekė 214 cm, tačiau jis pats buvo labai lieknas. Visgi Th. Makeris tame turnyre pasirodė puikiai ir neatsiliko nuo kitų NBA žaidėjų. Pats A. Johnsonas nežinojo, kad tuo metu Th. Makeriui buvo vos 16-a metų. Dabar Th. Makeriui yra 19, o jo ūgis siekia 216 cm. Tačiau net iki šiol kai kurie žmonės suabejoja tikruoju Th. Makerio amžiumi.

When your family's as dedicated as you are nothing can stop you all. #family #tb #snowdays

A photo posted by Thon Maker (@thonmaker) on May 6, 2016 at 5:11pm PDT

3. Th. Makeris paliko Sudaną kaip pabėgėlis

Nors prie Th. Makerio vardo ir pavardės rašoma, kad jis yra sudanietis ir australas, šis krepšininkas yra susijęs ir su kitomis šalimis. Kai jam buvo šešeri metai, Th. Makeris kartu su šeima paliko pilietinio karo siaubiamą Sudaną bei persikėlė į Ugandą.

Po to Th. Makeris su šeima buvo priimti kaip pabėgėliai į Australiją, kur pasiliko iki tol, kol jis buvo pastebėtas vietiniame krepšinio turnyre. Tada krepšininkas persikėlė į JAV, o po to – į Kanadą.

Met Dominique Wilkins at the @raptors game with @maturmaker #thehumanhighlightfilm #northside

A photo posted by Thon Maker (@thonmaker) on Apr 1, 2016 at 12:59pm PDT

4. Georgios Papagiannis yra jauniausias graikas, debiutavęs Graikijos pirmenybėse

Nors G. Papagianniui tik 18-a metų, jis jau turi ketverių metų patirtį aukščiausioje Graikijos lygoje – debiuto metu jam buvo vos 14-a metų. Po to, kai pasirašė sutartį su Sakramento „Kings“, jaunasis krepšininkas tapo vos antruoju graiku, šiuo metu žaidžiančiu NBA. Kitas – Giannis Antetokounmpo.

5. Juano Hernangomezo šeima turi gilias krepšinio tradicijas

Visa Hernangomezo šeima žaidė ar žaidžia krepšinį. Juano brolis Guillermo buvo pašauktas Niujorko „Knicks“ komandos antrame rate, jo mama dalyvavo 1992-ųjų olimpinėse žaidynėse, o tėtis savo laikais rungtyniavo ACB lygoje.

6. Ante Žižičius pirmą meilę pajuto ne krepšiniui, o futbolui

212 cm ūgio A. Žižičius iš pradžių žaidė futbolą, ne krepšinį. Kroatas pasakojo, kad futbolą žaidė dėl to, kad tai darė visi draugai. Tačiau po to, kai pamatė savo brolio Andrija ilgą ir spalvingą karjerą krepšinyje, Ante nusprendė pereiti prie krepšinio.

7. Pascalio Siakamo tėtis norėjo, kad jo vaikas būtų arba kunigas, arba krepšininkas

P. Siakamo tėčio svajonė išsipildė – jo sūnus tapo profesionaliu krepšininkus ir buvo pasirinktas 27-uoju numeriu. Visgi, jei Pascalis nebūtų krepšininkas, jo jau anapilin iškeliavęs tėvas norėjo, kad sūnus taptų kunigu.

8. Skalo Labissiere'o šeima išgyveno Haičio žemės drebėjimą dėl to, kad tėvas tuo metu tvarkė krepšio tinklelį

2010-aisiais S. Labissiere‘as ir jo šeima išgyveno žemės drebėjimą, kuris Haityje pasiglemžė beveik 100 tūkst. gyvybių. Kai prasidėjo žemės drebėjimas, S. Labissiere‘o tėtis lauke tvarkė krepšio tinklelį. Kadangi jis vienintelis iš šeimos narių nebuvo užstrigęs griuvėsiuose, tėvas sėkmingai nuvedė gelbėtojus link savo šeimos, kuri vėliau buvo išgelbėta.

Loving the process...#brothers #blessed #GodisGreat

A photo posted by Skal Labissière (@skal_lab) on May 19, 2016 at 5:23pm PDT

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)