„Šį sezoną jie buvo per 30 minučių nuo NBA superfinalo. Tikiuosi, aš galėsiu pridėti komandai tą papildomą detalę, kuri padėtų pasiekti dar daugiau“, – naująja savo būsima karjeros stotelė džiaugėsi D. Sabonis.

Ne mažiau laimingas ir „Thunder“ generalinis vadybininkas Samas Presti.

„Aš esu neįtikėtinai sužavėtas ne tik jo krepšinio supratimo ir tobulėjimo, bet ir jo požiūrio į šį žaidimą“, – pareiškė jis.

Tuo metu „Thunder“ fanai tiesiog netveria džiaugsmu ir ekipos atliktus mainus gerąja prasme vadina tiesiog apiplėšimu vidury dienos.

„S. Ibaka nebėra tas atletas, kuris buvo anksčiau, todėl galėjo išvykti. V. Oladipo ir D. Sabonis vietoje jo – čia verta policijos įsikišimo“, – juokavo Marcusas Thompsonas.

„Vis dar negaliu patikėti, kad OKC gavo V. Oladipo ir D. Sabonį už S. Ibaką. Tai – apiplėšimas“, – trynė rankomis Andy Glockneris.

„Žinau, kad OKC tikisi išlaikyti Keviną Durantą. Juk šie S. Ibakos mainai į V. Oladipo ir D. Sabonį nėra šiaip sau“, – pažymėjo Timas Cowlishawas.

Beje, paaiškėjo ir tai, kodėl devintąjį šaukimą turėjęs Toronto „Raptors“ klubas su Jonu Valančiūnu, nepasinaudojo savo šansu pasirinkti D. Sabonį. Pasirodo, kanadiečiai irgi iš anksto derino mainus su „Thunder“ dėl S. Ibakos, bet šiai komandai „Raptors“ siūlomas žaidėjų paketas neįtiko, skelbia žurnalistas Joshas Lewenbergas.

D. Sabonis tapo pirmuoju žaidėju nuo 2008-ųjų (Patrickas Ewingas jaunesnysis), pašauktu NBA naujokų biržoje, kurio tėvas yra NBA Šlovės muziejaus narys.

Įdomu ir tai, kad tais pačiais 2008 m. iš NBA žemėlapio dingo legendinė Sietlo „SuperSonics“ ekipa (joje savo laiku spėjo pažaisti ir Šarūnas Marčiulionis – 1994-1995 m.) ir ją pakeitė Oklahomos Sičio „Thunder“.

Lietuvis jau per pirmus dvejus savo metus NBA uždirbs kone 5 milijonus JAV dolerių – iš viso 4,999 mln. JAV dolerių.

Primename, kad šalia D. Sabonio vieną svarbiausių karjeros momentų buvo abu jo vyresnieji broliai – Žygimantas ir Tautvydas, jaunesnioji sesuo Aušrinė, tėvas Arvydas (1986 metais Portlando „Trail Blazers“ pašauktas 24-u numeriu), mama Ingrida ir mergina ispanė Marta Diaz.

„Tai neįtikėtina. Džiaugiuosi galėdamas čia būti ir esu laimingas, kad mano šeima galėjo čia atvykti ir mane palaikyti – jausmas nuostabus.

Stengsiuosi susikurti savo įvaizdį, o tėčio pavardę naudoju kaip motyvaciją – aš juo didžiuojuosi, į jį lygiuojuosi ir jis yra mano idealas“, – ESPN žurnalistei vos tik nulipęs nuo scenos sakė 20-metis lietuvis.

Čia pat jis sužinojo, kad karjerą pradės ne Orlande, o kitoje komandoje – Oklahomos „Thunder“, kuri praėjusiame sezone nužygiavo net iki Vakarų konferencijos finalo.

Kartu su jaunuoju Saboniu „Magic“ į Oklahomą išsiuntė savo lyderį Victorą Oladipo ir turką Ersaną Ilysaovą. Tuo metu Orlando komandos sudėtį papildė Ispanijos pilietybę turintis Serge'as Ibaka.

Iki šiol NBA naujokų biržose savo pavardes buvo išgirdę 12 lietuvių, o iš jų lygoje debiutavo septyni. Dar du mūsiškiai – Šarūnas Jasikevičius ir Arvydas Macijauskas – NBA duris pravėrė sulaukę konkrečių komandų pasiūlymų.

Aukščiausias šaukimas vis dar priklauso Toronto „Raptors“ klube rungtyniaujančiam J. Valančiūnui – jį „Raptors“ 2011 metais pasikvietė penktą. Domanto rezultatas – antras geriausias Lietuvos istorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)