„Iš pradžių buvo gana sunku, tačiau vėliau išlaikiau savo šaltakraujiškumą bei bandžiau įrodyti, kad galiu atakuoti iš vidutinio nuotolio, – po treniruotės sakė D. Sabonis.

Daugybės žurnalistų apsuptas D. Sabonis neišvengė klausimo ir apie tėtį Arvydą.

„Tėtis pasakojo įvairiausių istorijų, – sakė „saboniukas“. – Jis sakė, kad jei pateiksiu į lygą, privalėsiu išlikti ramus, aikštelėje agresyvus ir protingas, ypatingai kalbant apie sveikatą. Jis patyrė daug traumų, todėl žino, ką tai reiškia.“

Paklaustas, ką dar turi patobulinti savo žaidime, D. Sabonis neslėpė – šlifavimo reikalauja visi žaidimo komponentai.

„Jei atvirai, tai dar reikia tobulinti viską, – sakė lietuvis. – Žaisdamas šioje lygoje su elitiniais žaidėjais aš privalau mokėti viską kuo įmanoma geriau. Žengęs į aikštelę darysiu viską, kad tik padėčiau komandai laimėti. Man svarbiausia yra pergalė, jei komanda laimi – laimingi visi.“

D. Saboniui tai buvo pirmoji treniruotė su NBA komanda. Žurnalistai nepraleido progos pasidomėti, ką 20-metis puolėjas žino apie „Suns“ ekipą.

„Tai yra puikus klubas, – neabejojo lietuvis. – Man labai patiko komanda, kai joje žaidė Steve‘as Nashas ir Amare‘as Stoudemire‘as. Jų žaidimas du prieš du buvo tiesiog neįtikėtinas. Tėtis visada sakydavo žiūrėti į A. Stoudemire‘ą ir į tai, kaip jis užbaigia atakas, į jo energingumą.“

D. Sabonis teigia, jog dar nežino, kokiai komandai pasirodys toliau. Pasak krepšininko, viską kontroliuoja jo agentai, kuriais lietuvis pasitiki šimtu procentu.

Įvairūs šaltiniai skelbia, jog „Suns“ komandos trenerių štabas puolėją treniravo visą antrą dienos dalį. Pranešama, kad klubas liko sužavėtas D. Sabonio sugebėjimais ir darbu.

Nenumaldomai artėjančioje NBA naujokų biržoje viena iš praėjusio sezono autsaiderių „Suns“ ekipa turi net keturis šaukimus – 4-ąjį, 13-ąjį, 28-ąjį ir 42-ąjį. Prognozuojama, kad D. Sabonį pašauks maždaug viduryje pirmojo rato, o tai gali reikšti, kad „Suns“ rimtai nusitaikė į Portlande gimusį lietuvį.

Įdomu tai, kad neseniai D. Sabonis atsisakė kvietimo dalyvauti stovykloje, kurioje savo sugebėjimus NBA komandoms demonstruoja dauguma naujokų biržos žaidėjų. Peršasi išvada, kad toks lietuvio ėjimas susijęs su tuo, jog krepšininkas jau yra susitaręs su kažkuria komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)