Naujoji kadencija apima kitą olimpinį ciklą – nuo 2017 iki 2020 metų.

Tiesa, Lietuvos krepšinio lygos (LKL) generalinis direktorius Romualdas Brazauskas kiek nusivylė, kad neatsirado daugiau kandidatų į šį postą. Be to, vienas LKL vadovų prezidento metinėje ir kadencijos ataskaitose taip pat pasigedo savikritikos.

„Reikia mokėti ne vien kritiškai žiūrėti, bet ir pasidžiaugti mūsų rezultatais, nes kritika užgožia mūsų projektus. Auga jaunimas, kuris bus mūsų flagmanas – reikia ir jiems skirti dėmesio. Mes norime, kad su jūsų – žurnalistų – pagalba tai būtų pasiekiama lengviau“, – R. Brazausko mintį komentavo LKF generalinio sekretoriaus pareigas toliau eisiantis Mindaugas Špokas.

Iki Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių liko 66 dienos, o iki pirmosios Lietuvos rinktinės treniruočių stovyklos Palangoje – mažiau nei mėnuo, tačiau Jonas Kazlauskas dar nėra paviešinęs išplėstinio kandidatų sąrašo.

LKF viešųjų ryšių ir rinkodaros direktorius Linas Kunigėlis žurnalistams siūlė apsišarvuoti kantrybe ir palaukti LKL finalo serijos pabaigos. Būtent po sezono uždangos ir bus paviešintos žaidėjų, pretenduojančių į galutinį rinktinės dvyliktuką, pavardės.

– Kokius tikslus sau keliate naujoje kadencijoje?, – žurnalistai paklausė naujai perrinkto LKF prezidento A. Sabonio.

– Tikslai išlieka tie patys: mūsų nacionalinės vyrų rinktinės išlaikymas pasaulio elite, jaunimo programos ir rinktinės, kurios ruošia ateitį. Taip pat norime išlaikyti finansinį stabilumą ir tęsti populiarinimą.

– O kaip dėl moterų?

– Taip pat jau pradėtos programos: „Talentų karta“, iš 32 žaidėjų finansavimo krepšelių 16 skirti merginoms. Tokie dalykai neišsisprendžia per metus ar dvejus. Po kokių penkerių turėtų pasimatyti rezultatai. Kaip sakoma: tarp meilės ir neapykantos tik žingsniukas – buvo galimybės pakovoti dėl olimpinio kelialapio, o po metų nepavyko patekti į Europos čempionatą. Bet nereikia nuleisti rankų. Nors moterys nėra stiprioji mūsų pusė, mes norime, kad jų krepšinis atsigautų, todėl kursime sistemą, kuri padėtų pritraukti mergaites ir kad jos užaugusios nepaliktų sporto. Būna ir geros krepšininkės, ir gražios merginos, bet lieka tik gražios (juokiasi).

– Ar dvejojote dėl antros kadencijos?

– Dvejoti nebuvo ko. Komanda labai gerai, nuoširdžiai ir su meile dirba. Krepšinis – populiariausia sporto šaka Lietuvoje, todėl mūsų tikslas visus suvienyti. Norime, kad būtų vienybė. Tarptautinėje erdvėje mes atrodome gerai, mus gerbia, bet vis tiek kažkas kažkam netinka. Reikia paprasčiau ir atlaidžiau į tai žiūrėti. O krepšinyje dar yra daug ką pakeisti reikia. Vyriausybės esame ne iki galo įvertinti, bet norime padėkoti rėmėjams, kurių pagalba galimybe vykdyti programas ir surinkti biudžetą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)