S. Adamso mama yra kilusi iš egzotiškos Tongos salos, o tėtis Sidas – buvęs britų jūreivis, su kuriuo moteris susipažino jam tarnaujant Naujojoje Zelandijoje. Susipažino, ir, tarmiškai tariant, eilinį kartą prasisuko. Skamba neįtikėtinai, tačiau 22-ejų S. Adamsas yra pats jauniausias iš 18 oficialių Sido vaikų, kurių jis susilaukė net su penkiomis skirtingomis moterimis.

Juokaujama, kad iš 2006-aisiais mirusio Sido palikuonių būtų galima sudaryti ne vieną krepšinio komandą. Ir dar kokią! Nepatvirtintais duomenimis, moterų draugiją itin mėgusio britų jūreivio ūgis siekė 210 centimetrų, o tai paveldėjo ir dauguma jo atžalų.

Gausi Adamsų šeima

Krepšininku tapęs S. Adamsas yra aukščiausias iš visų septynių Sido sūnų, tačiau bendras jų ūgio vidurkis siekia net 205 cm. Tuo metu dukrų ūgis taip pat gerokai viršija įprastą vidurkį – siekia 182 cm.

Garsiausia iš visų S. Adamso seserų – 30-metė Valerie Adams, kurios ūgis – 193 cm, o svoris – 120 kg. Ji taip pat tapo profesionale sportininke – rutulio stūmike, ir net du sykius padovanojo Naujajai Zelandijai olimpinių žaidynių aukso medalius (Pekino ir Londono žaidynėse).

Dalis S. Adamso brolių taip pat užsiiminėjo profesionaliu sportu – Naujojoje Zelandijoje populiariu regbiu, o Sidas Adamsas jaunesnysis iki šiol žaidžia šios šalies nacionalinėje lygoje.

Pažymėtina, kad Adamsų šeimynėlė tarpusavyje palaiko glaudžius ryšius ir Naujojoje Zelandijoje neretai rengia didžiulius šeimos suvažiavimus. Į juos nuolat atsisako atvykti tik keletas iš S. Adamso brolių, kurie neslepia, kad toks jų tėvo blaškymasis „per moteris“ jiems niekada nebuvo pavyzdys. Neoficialiais duomenimis, Sidas Adamsas pasaulyje galėjo palikti ir daugiau palikuonių – šeimos žiniomis, trys ar keturi jo vaikai, su kuriais ryšiai nepalaikomi, gyvena Polinezijos salose.

Pats Oklahomos „Thunder“ komandoje žaidžiantis S. Adamsas neslepia, kad, skirtingai nei kai kurie jo broliai, buvo labai artimas su savo tėčiu. Jis nuo skrandžio vėžio mirė, kai dabartinei NBA žvaigždei buvo 13-a metų.

„Kai jis iškeliavo 2006-aisiais, asmeniškai man tai buvo labai didelis smūgis. Ir tuomet nutrūkau nuo grandinės. Siautėjau su paaugliais, praleidinėjau pamokas, tiesiog elgiausi taip, kaip blogi berniukai kino filmuose“, – prisimena S. Adamsas.

Visgi iš liūno jį ištraukė brolis Warrenas, iš provincijos atsivežęs į Naujosios Zelandijos sostinę Velingtoną, kur išstypęs Stevenas pradėjo lankyti krepšinio mokyklą ir iš karto patraukė specialistų dėmesį.

Šiek tiek pažaidęs profesionaliai Velingtone, 213-ųjų NBA naujokų biržoje S. Adamsas 12-uoju numeriu buvo pašauktas „Thunder“ komandos, kurioje žaidžia iki šiol.

„Man tai buvo kultūrinis šokas. Prieš atvykdamas čia aš niekada nebuvau nešiojęs kaklaraiščio, buvau kaip laukinis“, – prisimena krepšininkas.

Agresyvumo aikštėje pirmaisiais metais S. Adamsui netrūko. Jis buvo įsivėlęs ne į vieną konfliktą su Jordanu Hamiltonu, Vince‘u Carteriu, Nate‘u Robinsonu. „Matėte mano seserį? Gerai pasižiūrėkite į jos rankas. Manau, kad nei manęs, nei jos jūs nenorėtumėte sutikti kur nors tamsioje gatvėje“, – varžovus keletą kartų pusiau juokais yra gąsdinęs aukštaūgis iš Naujosios Zelandijos.

Vešliais „kaubojaus“ ūsais išsiskiriantis S. Adamsas ir toliau mėgsta šiurkštų žaidimo stilių, tačiau pastarąjį sezoną jam ir pačiam ne sykį teko atsidurti aukos vaidmenyje. Neseniai aukštaūgis keletą sykių skaudžiai nukentėjo nuo „Golden State Warriors“ puolėjo Draymondo Greeno, kuris aikštėje varžovui įspyrė į tarpukojį.

„Aš tai padariau netyčia. Aš tikrai nenoriu, kad S. Adamsas negalėtų turėti vaikų“, – vėliau teisinosi D. Greenas, tokiu būdu tarp eilučių netgi pašiepęs gausią Adamsų šeimynėlę.

Tačiau savo atsakymą į tai S. Adamsas turi. „Mūsų šeima – labai stipri, gausi, ir, reikalui esant – vieninga. Jeigu reikės, mes būsime kaip vienas kumštis“, – ne sykį tarsi perspėdamas kartojo jis.

Galutinai atsiteisti su savo skriaudiku S. Adamsas galės jau šią naktį. Jeigu „Thunder“ ekipa išvykoje sugebės palaužti „Warriors“ krepšininkus, NBA pergalių rekordą šį sezoną pagerinę kariai bus eliminuoti iš turnyro net nepasiekę lygos superfinalo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)