„Jis rengiasi (biržai), sportuoja – viskas eina pagal planą“, – paklaustas, ką šiuo metu veikia Domantas, trumpai pasakojo A. Sabonis.

O ar pagal planą buvo priimtas sprendimas, kad 20-metis lietuvis praleis prestižinę „NBA Combine“ stovyklą, kurioje save klubams pristato dauguma būsimų naujokų biržos dalyvių?

„Iki tokių smulkmenų niekas negalvojo. Šitą sprendimą, matyt, pasiūlė agentai, su kuriais jis yra pasirašęs sutartį – jiems geriau žinoti, ką daryti“, – priežasčių neatskleidė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas.

Prieš mėnesį buvęs Gonzagos „Bulldogs“ lyderis pasirašė sutartį su „Wasserman“ agentūra, o jo reikalus nuo šiol tvarko Gregas Lawrence'as ir Jasonas Ranne'as.

Pastarųjų patarimas lietuviui nedalyvauti prestižinėje stovykloje privertė NBA komandas suklusti ir paskatino spekuliacijas, kad D. Sabonis gavo konkretaus klubo garantijas išgirsti savo pavardę naujokų biržoje.

„Kas pakvies – neaišku. Čia tarsi ruletė, – kortų neatskleidė ir A. Sabonis. – Aš paprasčiausiai norėčiau, kad jis pakliūtų į komandą, kurios treneris jo nori. Tada jis gautų daugiau galimybių žaisti ir tobulėti, nes jam kol kas viską dar reikia įrodinėti. Pirmi du ar trys metai yra labai svarbūs: ar tu sėdėsi ant suolo, ar tu gausi žaisti. O kaip gausis, bus matyti.“

7 metus NBA lygoje praleidęs A. Sabonis atskleidė, kad apie Domanto žengimą į stipriausią pasaulio krepšinio lygą buvo mąstoma dar prieš persikeliant į NCAA lygą.

„Iš anksto galvojome, kad du metai – jeigu viskas gerai einasi, daugiau ir nėra ko laukti – reikia eiti į NBA. 23-ią dieną pamatysime, ar planas buvo geras, ar ne“, – įvykiams už akių užbėgti neskubėjo D. Sabonio tėvas.

Komandos draugo lenko Przemekp Karnowskio traumą su kaupu išnaudojęs 211 cm ūgio lietuvis visu gražumu suspindėjo NCAA „Kovo beprotybėje“ – būtent tuomet jo akcijos ir ėmė kilti tarsi ant mielių.

Lemiamuose NCAA sezono mačuose po 19,6 taško, 14,3 atkovoto kamuolio ir 3,3 bloko rinkusiam Domantui prognozuojamas 6-20 šaukimas.

Naujokų biržoje, kuri Brukline vyks birželio 23-iąją, dalyvaus ir pats jauniausiasis Sabonis.

„Tai svarbus įvykis jo gyvenime“, – sūnumi didžiavosi A. Sabonis.

Tai reiškia, kad Domantas tikrai vėluos į pirmąją Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovyklą, kuri Palangoje prasidės birželio 20 dieną.

O galbūt D. Sabonis atsidurs tokioje pačioje kryžkelėje kaip ir latvis Kristapas Porzingis, nusprendęs vardan pasiruošimo debiutui NBA paaukoti žaidimą nacionalinėje komandoje?

A. Sabonis tokios galimybės komentuoti nepanoro, teigdamas, kad viskas spręsis tą lemtingą naktį didžiausiame Niujorko rajone.

Vis tik sunku būtų įsivaizduoti, kad Lietuvos krepšinio legendos sūnus galėtų atsukti nugarą rinktinei, ypatingai kai vasarą laukia ne Europos ar pasaulio čempionatas, o olimpinės žaidynės. Rio de Žaneire jos vyks rugpjūčio 5-21 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)