Nors „Raptors“ antrame kėlinyje turėjo net 18 taškų persvarą (57:39), antroje rungtynių pusėje „Cavaliers“ vis artėjo bei ketvirto kėlinio pradžioje deficitą buvo sumažinusi iki minimalaus (80:81).

Klivlando komanda iš pirmų savo 26 tritaškių pataikė vos 3, tačiau mačo pabaigoje rengdama lemiamą šturmą „Cavaliers“ įmetė 8 iš paskutinių 9 tolimų metimų.

Treneris D. Casey pripažino, kad sustabdyti varžovų snaiperių nepavyko, nes priešininkai tiesiog pataikė neįtikėtinai sudėtingus metimus.

„Manau, kad buvome tiesiog prilipę prie Channingo Frye, – kalbėjo strategas. – Gynėmės ties pražangos riba, tačiau jis, J. R. Smithas ir kiti pataikė labai sudėtingus metimus. Net nežinau, ką dar galime padaryti. Kyrie Irvingas tuo ir pasižymi, kad pataiko sunkius metimus. Turime peržiūrėti rungtynių vaizdo įrašą ir ieškoti klaidų, kurias ištaisius būtų galima dar geriau gintis.“

Tačiau spaudos konferencijoje daug klausimų sulaukęs „Raptors“ vyriausiasis treneris D. Casey pergale pernelyg nedžiūgavo bei pabrėžė, kad šioje serijoje liko dar daug darbo.

„Tai tėra tik dar viena pergalė, – po mačo pergalės nesureikšmino strategas. – Gal ir sumenkinu šią pergalę, tačiau tai tik viena pergalė septynių rungtynių serijoje.

Prieš seriją kažkas sakė, kad mes laimėsime tik vienas rungtynes, o aš su tuo nesutikau. Mūsų tikslas yra čempionų titulas, dėl jo mes stengiamės visą sezoną. Mes jau daug pasiekėme, tačiau vis dar esame jauna komanda, todėl turime išlikti alkani ir motyvuoti. Niekas nemanė, kad nužygiuosime iki Rytų konferencijos finalo, dabar niekas nemano, kad turime menkiausią šansą nugalėti „Cavaliers“. Privalome ir toliau sunkiai dirbti vardan pergalių.“

Prastą pirmą rungtynių pusę pabrėžė ir „Cavaliers“ žvaigždė LeBronas Jamesas. Pasak 29 taškus pelniusio „karaliaus“, tiek trečiose, tiek ketvirtose serijos rungtynėse jo komanda „Raptors“ ekipą paleido jau pirmoje mačo dalyje.

„Ir vėl sužaidėme tragišką pirmą rungtynių pusę, – spaudos konferencijoje sakė LBJ. – Kai taip pradedi mačą, vėliau likusią rungtynių dalį tiesiog vejiesi, tad kiekviena gynybinė pozicija tampa dar intensyvesnė. Mūsų antri kėliniai Toronte yra labai prasti. Negalima kasti sau tokios duobės.“

L. Jamesas taip pat paminėjo ir „Raptors“ žvaigždžių DeMaro DeRozano bei Kyle‘o Lowry žaidimą. Kartu jie pelė net 67 taškus (atitinkamai 35 ir 32) bei lemiamais momentais ėmėsi iniciatyvos.

„Turime nukelti kepurę prieš DeMarą ir Kyle‘ą, – kalbėjo „Cavaliers“ lyderis. – Ir šiose rungtynėse, ir visame sezone jie žaidžia puikiai, todėl ir nužygiavo taip toli. Tačiau, kad ir kaip gerai jie žaidė šį vakarą, mes vis tiek turėjome gerą galimybę laimėti rungtynes.“

Tačiau prie „Raptors“ pergalių Toronte milžiniškai prisidėjo ir traumuotą Joną Valančiūną pakeitęs Bismackas Biyombo.

Pirmose rungtynėse Toronte iš Kongo kilęs aukštaūgis atkovojo net 26 kamuolius ir pagerino J. Valančiūnui priklausiusį „Raptors“ atkrintamųjų rekordą, o ketvirtose su legendiniu vidurio puolėju Dikembe Mutombo lyginamas žaidėjas pelnė 5 taškus, atkovojo 14 kamuolių ir blokavo 3 metimus.

„Manau, kad šias dvejas rungtynes namuose sužaidėme tikrai gerai, – po mačo sakė aukštaūgis. – Kyle‘as ir DeMaras žaidė puikiai, taip pat pademonstravome daug geresnę gynybą. Visgi dar turime problemų, tačiau stengsimės jas išspręsti ir iškovoti pergalę Klivlande.

Mes tiesiog žaidžiame savo žaidimą. Mes neleidžiame jiems primesti jų žaidimo, todėl kol žaidžiame savo žaidimą, viskas pasiseka. Stengiamės išlikti pastovūs, pasitikintys savimi ir kantrūs.“

Būtent 23-ejų metų B. Biyombo ir sukūrė vieną įspūdingiausių rungtynių momentų. Antro kėlinio pabaigoje sirgalių numylėtiniu tapęs B. Biyombo įspūdingai blokavo L. Jameso bandymą įkrauti „aleyoopą“, tačiau netrukus teisėjai visos „Air Canada Centre“ arenos nepasitenkinimui sušvilpė pražangą.

„Tai ne pirmas kartas, kai teisėjai tokiame epizode švilpia pražangą, todėl nebenoriu skųstis ir sulaukti piniginės baudos, – kalbėjo vidurio puolėjas. – Aš nebuvau nusivylęs, kai teisėjai paskyrą pražangą, nes žinojau, kad blokas tikrai buvo „švarus“. Yra kaip yra, turime patys surasti būdų, kaip nugalėti varžovus.“

Ypatingą energiją ir atmosferą sukuriantis krepšininkas iš sirgalių sulaukė to, ko sulaukia tik išskirtiniai krepšininkai. „Raptors“ namuose susirinkę fanai mačo pabaigoje B. Biyombo skandavo „MVP, MVP“.

Apie B. Biyombo vaizdžiai atsiliepė ir D. Casey.

„Bismackas yra vienas geriausių mūsų atletų, – kalbėjo strategas. – Jis visada sako, kad Konge laksto paskui liūtus. Turiu šią vasarą nuvykti į Kongą ir įsitikinti tuo.“

Penktosios serijos rungtynės vyks naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį 3:30 val. Lietuvos laiku Klivlande.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)