Visus įmanomus titulus Lietuvoje laimėjęs R. Jarutis užsienyje taip pat būdavo sėkmės garantas, kur aukso medaliu džiaugėsi ir Portugalijoje, Kipre ar Ukrainoje. Skambiausias įžaidėjo laimėjimas yra Europos taurė, iškovota 2005 metais su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

Dar pernai R. Jarutis žibėdavo krepšinio aikštelėje sostinės mėgėjų lygoje, kur per mačą buvo įmetęs ir 30, ir 40 taškų. Kaip sako pats mažeikiškis, dabar jis krepšinį paliks nuošalyje ilgam, kadangi neseniai jam buvo operuotas kelis. Vis tik jis turi kitą aistrą – tenisą, kurį žaidžia laisvalaikiu ir yra mėgėjų tarpe yra iškovojęs nemažai apdovanojimų.

„Žaisti krepšinį buvo kažkas nerealaus. Tai bandau perteikti ir jaunajai Lietuvos krepšinio kartai. Jeigu tėveliai, Dievas ir gamta davė fizinius duomenis, turite juos išnaudoti. Su didele pagarba žiūriu į vaikų trenerius. Su didžiule pagarba žvelgiu į moterų komandų trenerius, nes tai yra visiškai kitokia specifika. Yra daug niuansų, kuriuos privalo išmanyti“, – kalbėjo R. Jarutis.

Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos direktorius stengiasi savo patirtį, sugebėjimus ir žinias perteikti jauniems bei talentingiems žaidėjams. Nuo trenerio darbo neatitolstantis R. Jarutis neatmeta galimybės, jog dar stos prie vieno ar kito klubo vairo.

„Turėjau galimybę save išbandyti įvairiose pozicijose: žaidėjo, trenerio, direktoriaus, klubo viceprezidento ar prezidento. Šiuo metu nemažai laiko skiriu trenerio darbui ir man jis įdomus. Galbūt nuskambės keistai, bet man norėjosi patirti ir suprasti, kas yra moterų bei vaikų krepšinis. Trenerio karjeros neatmetu, nes šis dabar yra labai įdomus. Rezultato siekimas ir adrenalino gavimas yra fenomenalus dalykas“, – sakė R. Jarutis.

Kaip prisipažino pats R.Jarutis, jis krepšinyje dar turi neįgyvendintų svajonių, bet jų nenorėjo išduoti: „Kai išsipildys, tuomet ir sužinosite.“

Lietuvos moterų krepšinio lyga (LMKL) jubiliejaus proga nuoširdžiai sveikina R. Jarutį ir linki sėkmės krepšinyje bei asmeniniame gyvenime!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)