Praėjusią vasarą Vilniaus „Lietuvos rytui“ nebereikalingas M. Gecevičius pasirašė vienerių metų sutartį su viena iš Turkijos čempionato autsaiderių Ankaros „TED Kolejliler“ komanda, net nerungtyniaujančia jokiame Europos turnyre.

Bet ir lietuviui nepavyko ištempti sostinės ekipos iš turnyro lentelės dugno. Vos 9 pergales per 30 turų iškovojęs „TED Kolejliler“ klubas finišavo 14-as ir vos neiškrito į žemesnį divizioną.

„Klubo tikslų neįgyvendinome, o antra sezono pusė išvis buvo tragiška, todėl labai sunku ką nors vertinti. Sezonas buvo sunkus visomis prasmėmis“, – per daug į kalbas nesileido artėjantį pirmadienį 28-ą gimtadienį minėsiantis krepšininkas.

Jam pirmieji žingsniai Ankaros ekipoje žadėjo gražų sezoną, tačiau visus planus sujaukė trauma. Nors išsigydęs įplyšusią blauzdą M. Gecevičius ėmė demonstruoti gana solidų žaidimą, komandos nuo beviltiškų nesėkmių tai negelbėjo.

Per 27 rungtynes lietuvis ant parketo vidutiniškai praleisdavo 28 minutes, pelnydavo 11,07 taško, atkovodavo 2,85 kamuolio ir atlikdavo 2,48 rezultatyvaus perdavimo, o iš žaidimo atakavo pavydėtinu taiklumu: tikslą pasiekė 50 proc. mestų dvitaškių ir 41,56 proc. tritaškių.

„Žaidimas kaip žaidimas, bet kai tokie komandos rezultatai, tai ir save sunku vertinti. Bet pamačiau, kaip viskas vyksta stipriausioje Europos lygoje ir pasisėmiau tikrai daug patirties: tiek gyvenimiškos, tiek sportine prasme“, – pasakojo M. Gecevičius.

Didžiąją dalį savo karjeros (2007-2011 ir 2013-2015) „Lietuvos ryte“ praleidęs gynėjas dar nežino, kur dabar pasisuks jo karjera. Bet yra tikras – ir toliau krims legionieriaus duoną.

„Klubas nieko nekalbėjo, o kitur dar vyksta čempionatai. Dabar agento darbas bus ieškoti komandos, o nuo mano norų mažai kas priklauso... Žinau tik tai, kad tikrai žaisiu užsienyje, bet kur, tai kaip Dievas duos“, – dėl savo ateities per daug galvos nesuko dukart (2012 ir 2013) Eurolygos čempionu su Pirėjo „Olympiakos“ klubu tapęs gynėjas.

Kitaip nei dauguma užsienyje žaidžiančių potencialių Lietuvos rinktinės kandidatų, M. Gecevčius susidomėjimo iš J. Kazlausko nesulaukė.

„Ne, jis man tikrai neskambino, – nusijuokė krepšininkas. Bet paklaustas, ar viliasi sulaukti kvietimo į Palangą, išliko kategoriškas. – Aš gyvenu realybėje – tokių planų nėra.“

Vis tik vasarą M. Gecevičius jau susiplanavo – jo laukia ne tik ilgos atostogos, bet ir vestuvės su savo sužadėtine buvusia tenisininke Lina Stančiūte. Jos vyks viename prabangiausių greta Vilniaus esančių pramogų ir poilsio kompleksų.

Primename, kad geriausias M. Gecevičiaus pasiekimas su nacionaline Lietuvos komanda – Turkijoje 2010-aisiais vykusiame pasaulio čempionate iškovota bronza. Tuo metu Lietuvos rinktinę dar treniravo Kęstutis Kemzūra.

🐹 & 👻

A photo posted by Lina Stanciute (@skmkn) on Apr 26, 2016 at 2:10am PDT

The safest place...is in ur arms...U&ME.FOREVER❤️ @marciukas13

A photo posted by Lina Stanciute (@skmkn) on Mar 13, 2016 at 10:03am PDT

Cant wait for u & summer to be back... @marciukas13

A photo posted by Lina Stanciute (@skmkn) on Jan 8, 2016 at 2:01am PST

U & ME.LOVE.LIFE.FOREVER. @marciukas13

A photo posted by Lina Stanciute (@skmkn) on Oct 19, 2015 at 2:12am PDT

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)