Sezono varžybose gali pasiaukoti, bet paskui karjera gali baigtis.
Robertas Javtokas
Prieš Naujuosius metus daugiau nei 2 valandas trukusios operacijos metu R. Javtokui dviejose vietose lūžęs kairės kojos laivakaulis buvo sustiprintas plokštele. Po jos rinktinės gydytojas Vytenis Trumpickas, kalbėdamas su Krepšinis.lt, prognozavo, kad centras spės ant kojų atsistoti net iki lemiamų LKL mūšių. Vis tik laikui bėgant situacija ėmė keistis.

„Norėtųsi, kad viskas vyktų greičiau, bet, deja, veiksmai yra riboti, – galva kraipė Robis. – Aš labai noriu, tikiuosi ir dirbu kiekvieną dieną. Bet dar trūksta. Jeigu matysiu, kad galiu tikrai kažkiek padėti komandai, tai būtinai žengsiu į aikštelę“.

Kauno „Žalgiris“ be R. Javtoko laimėjo reguliariųjų LKL sezoną, ketvirtfinalyje nesunkiai 3-0 įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“, o jau šį vakarą pradės pusfinalio seriją iki trijų pergalių prieš Utenos „Juventus“ komandą. Bet kada vidurio puolėjas galės sugrįžti į čempionų gretas – nėra aišku.

„Arba tu gali, arba ne, – trumpai situaciją paaiškino veteranas. – Jau galiu bėgioti, bet tik 70 proc. Dabar vis dar esu fizinio parengimo ir daktarų rankose – su komandos draugais treniruotėse tik pasisveikinu: aš einu į salę, o jie – į kitą salę.“

Apie rinktinę R. Javtokas dar negalvoja, bet paklaustas apie kolegos nacionalinėje komandoje situaciją, buvo kategoriškos nuomonės. Žurnalistui priminus istoriją, kaip jis 2010 metų pasaulio krepšinio čempionate pasisukęs čiurną po kelių dienų vėl sugrįžo ant parketo, vidurio puolėjas siūlė J. Valančiūnui nesekti jo pavyzdžiu.

„Mano situacija buvo kiek kitokia. Aš negalvojau apie ateitį, todėl dabar problemų pilna, – šyptelėjo žalgirietis. – Sezono varžybose gali pasiaukoti, bet paskui karjera gali baigtis. Jis dar jaunas – jam viskas prieš akis, sužais dar savo rungtynes.“

Krepšinis.lt primena, kad J. Valančiūnas dešinės čiurnos traumą patyrė trečiose NBA Rytų konferencijos pusfinalio serijos rungtynėse, kuomet nusileido ant Dwyane'o Wade'o kojos.

Nors iš pradžių tikėtasi, kad lietuvis susižeidė nerimtai, išsamesni tyrimai parodė, kad 213 cm ūgio uteniškio trauma – daug rimtesnė.

„Po tyrimo išvydome rezultatus ir jie nebuvo tokie, kokių tikėjomės. Tačiau dabar reikia laukti ir žiūrėti, kas bus toliau. Skausmas šiek tiek atlėgo ir pagrindinis mano draugas šiuo metu yra ledas. Reikia ilsėtis ir laukti – tik tiek“, – nusivylęs pripažino 24-erių J. Valančiūnas.

Atkrintamosiose varžybose J. Valančiūnas buvo tapęs vienu iš pačių svarbiausių „Raptors“ žaidėjų: vidutiniškai pelnydavo po 15 taškų, atkovodavo po 12,1 kamuolio bei blokuodavo po 1,4 metimo. Per trejas rungtynes su Majamio „Heat“ lietuvis įmesdavo po 18,3 taško, atkovodavo po 12,7 kamuolio, blokuodavo po 1,3 metimo bei krepšį atakuodavo net 64,9 proc. taiklumu.

Be savo pagrindinio bokšto likusi „Raptors“ praėjusią naktį po pratęsimo 87:94 nusileido „Heat“ krepšininkams, todėl dabar Rytų konferencijos pusfinalio serijos iki keturių pergalių rezultatas tapo lygus 2-2.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)